منو
 کاربر Online
1018 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  جمعه 20 مهر 1386 [18:36 ]
  شکل گیری سیاره ایی شبیه به زمین
 

واحد خبر پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور- گروهی از ستاره شناسان آمریکایی به کمک تلسکوپ فضایی اسپایتزر سیاره ای را رصد کرده اند که در حال شکل گیری بوده و بسیار شبیه به زمین است. به گزارش مهر، ستاره شناسان دانشگاه جان هاپکینز بالتیمر به کمک تلسکوپ فضایی اسپایتزر، منظومه شمسی جدیدی را در فاصله حدود 420 سال نوری از منظومه شمسی کشف کرده اند که در شرایط بسیار مشابه شرایط خلقت زمین، درحال ساختن یک سیاره جدید است.
این کشف می تواند امکان مطالعه درخصوص اولین مراحل شکل گیری زمین را به منظور کشف برخی از اسرار ناشناخته آن فراهم کند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این منظومه شمسی در اطراف یک ستاره جوان که Hd 113766 نامیده می شود و در حدود 10 میلیون سال نوری سن دارد، می چرخد. این ستاره جوان کمی بزرگتر از خورشید است.
در اطراف این ستاره یک تاج خورشیدی از ماده و گاز توسعه یافته است و هسته یک سیاره جامد که می تواند همانند سیاره زمین تکامل یابد، درحال شکل گیری است.
این کشف می تواند فرضیه `منطقه قابل زندگی` در جایی از جهان را ثابت کند. براساس این فرضیه، منطقه ای در قسمتی از جهان وجود دارد که دارای دمای متعادل و آب مایع است و موجودات زنده می توانند در آن زندگی کنند.
بنابراین گزارش، در ابتدای سال جاری دانشمندان اعلام کردند که دو سیاره شبیه به زمین را رصد کرده اند که هر دو در اطراف یک ستاره کوچک سرخ با عنوان Gliese 581 می چرخند.
از نظر تئوری این دو سیاره با شناسه های Gliese 581c و Gliese 581d در فاصله ای از ستاره خود قرار گرفته اند که دمایی متعادل و امکان وجود آب مایع را به این سیارات می دهد. بنابراین دانشمندان امکان وجود حیات را در این سیارات فرض کردند.
تاکنون سیاره شناسان موفق شده اند در حدود 250 سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف کنند که بیشتر آنها سیارات گازی غول پیکر و بسیار بزرگتر از مشتری هستند.
کشف این سیارات که در منطقه قابل زندگی واقع شده اند می توانند اولین گام برای شناخت وجود حیات در خارج منظومه شمسی باشند.
نتایج این تحقیقات قرار است در شماره آینده Astrophysical Journal منتشر شود.

  امتیاز: 0.00