منو
 کاربر Online
809 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 29 مرداد 1386 [14:58 ]
  گسل های ایران
 

در صو رت امکان گسل های معروف ومهم ایران را معرفی کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اسماعیل حامدی 3 ستاره ها ارسال ها: 107   در :  چهارشنبه 20 مهر 1384 [07:57 ]
  گسل تبریز
 

گسل تبریز یکی از گسلهای بزرگ ایران است که دارای روند شمال غربی_جنوب شرقی می‌باشد. در ناحیه صوفیان این گسل دو شاخه شده و گسلهای شمالی و جنوبی میشو درا تشکیل می دهد به نظر افتخار نژاد پدیده تکتونیکی اوایل دونین با شکستگی همراه بوده و این شکستگی از گودال زنجان-ابهر تا کوههای مورو و میشو و سپس قفقاز ادامه دارد. به نظر وی ادامه جنوب شرق این گسل می تواند با امتداد شمالی جنوبی به سمت زاگرس ادامه یافته و از آنجا به شکستگی قطر برسد.

به نظر بربریان، گسل شمال تبریز در حد صوفیان تا فرودگاه تبریز شیب قائمی داشته و رسوبات میوسن بر روی رسوبات آبرفتی رورانده شده اند آخرین حرکت گسل تبریز از نوع راستگرد بوده و در به وجود آمدن کوههای سهند نقش داشته است.

  امتیاز: 1.60    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اسماعیل حامدی 3 ستاره ها ارسال ها: 107   در :  دوشنبه 16 آبان 1384 [05:52 ]
  گسل شمال تهران
 

در گستره تهران، گسلهای کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارد که به طور عمده ردیفهای رسوبی ترشیری و کواترنری را بریده و جابجا کرده اند. یکی از عمده ترین این گسلها، پهنه گسل شمال تهران است که با راستای شرقی-غربی در شمال تهران بین کوه و کوهپایه قرار دارد. بهترین اثر گسل در دره کن گزارش شده است. د راین محل توفیتهای سازند کرج به عنوان فرادیواره به روی فرو دیواره ای از سازند هزاردره رانده شده اند.

این گسل با راستای متوسط شرقی-غربی و با درازای 108 کیلومتر از لواسان و نیکنام ده (شمال شرق تهران تا غرب ولیان (غرب کرج) ادامه دارد که کمی به سمت جنوب خمیدگی دارد و شیب آن به سمت شمال است.


  امتیاز: 1.20     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اسماعیل حامدی 3 ستاره ها ارسال ها: 107   در :  چهارشنبه 05 بهمن 1384 [05:14 ]
  گسل آستارا
 

گسل آستارا یا تالش گسلی است معکوس در غرب دریای خزر که دارای روند شمالی-جنوبی است. این گسل رسوبات پالئوزوئیک و مزوزوئیک کوههای تالش را در کنار رسوبات کواترنری دشت ساحلی خزر قرار داده است. با توجه به وجود پی سنگ دگرگونی در حاشیه غربی گسل آستارا به نظر می رسد که این گسل از پرکامبرین فعال بوده است. بخشی از حرکت کشویی میکروپلیت ایران در امتداد این گسل انجام گرفته است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 07 اسفند 1384 [08:33 ]
  گسل سمنان
 

گسل سمنان که در شمال بلافصل این شهر و در پهلوی شمالی کوه چنَدران قرار دارد، نوعی راندگی با روند شمال خاوری – جنوب باختری است که به سمت جنوب جنوب خاوری شیب دارد. حرکت‎های افقی گسل سمنان دانسته نیست، فقط در قسمت‎‏هایی اثرات راندگی با شیب به سمت جنوب در آن تشخیص داده می‎شود. از نگاه نبوی (1355) ویژگی‎های چینه‎نگاری سنگی توالی پالئوزوییک (به ویژه دونین) دو سوی این گسل تفاوت آشکار دارند، به گونه‎ای که در بلوک جنوبی رخساره‎های ایران مرکزی و در بلوک شمالی رخساره‎های البرز برونزد دارند، به همین‎رو گسل سمنان مرز بین دو پهنة ایران مرکزی و البرز معرفی شده است. اگرچه درازای این گسل از دامغان تا گرمسار محتمل دانسته شده، ولی بهترین اثر آن تنها در کوه چندران دیده می‎شود که بیش از چند صدمتر درازا ندارد. با توجه به تدریجی بودن گذر ایران مرکزی به البرز، پذیرش گسل سمنان به عنوان مرز این دو پهنه چندان ساده نیست.

منبع: کتاب زمین شناسی ایران، تالیف دکتر سید علی آقانباتی

  امتیاز: 0.00