منو
 کاربر Online
1078 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 22 خرداد 1386 [18:51 ]
  شخصیت سالم: افسانه یا واقعیّت؟
 

شخصیت سالم: افسانه یا واقعیت؟

وجود یک شخصیت سالم در جامعه پرتنش و استرس‏زاى امروزى از دیدگاه بسیارى از افراد، افسانه‏اى و غیر واقعى جلوه مى‏کند؛ اما آنچه مسلم است، وجود شخصیت سالم واقعیتى انکار ناپذیر است و شادابى، نشاط، لذت بردن از زندگى و هدفمندى در آن، مستلزم داشتن شخصیت سالم است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  یکشنبه 27 خرداد 1386 [15:56 ]
  نخستین گام تحقق شخصیت سالم
 

نخستین گام تحقق شخصیت سالم

شخصیت سالم حاصل خیالپردازى یک رمان‏نویس یا توهّمات یک انسان رؤیایى نیست؛ بلکه رؤیایى است که به راحتى در قالب واقعیت مى‏گنجد و به بالندگى و سازندگى در زندگى کمک بسیار مى‏کند. نخستین گام و در واقع، طلیعه تحقّق یک شخصیت سالم، اراده و خواست فرد است و شخص، کافى است که تصمیم بگیرد و به آن عمل کند. در این زمینه، روان شناسان و صاحب‏نظران متعددى از جمله: گوردون آلپورت، اریک فِروم، آبراهام مَزلو، وین‏دایر، کارل راجرز و بسیارى دیگر، به بحث و ارائه دیدگاه‏هاى نو پرداخته‏اند و برخى از آنها توانسته‏اند با ترسیم الگویى صحیح از یک شخصیت سالم، به بسیارى از ابعاد وجودى این انسانِ با ثبات و با اراده پى ببرند.

در روان‏شناسى معاصر، براى شخصیت سالم، ویژگى‏هاى مثبت و پایدارى مطرح است که مرور این گونه ویژگى‏ها، خود به تقویت اراده، معنویت و بهره‏گیرى از روش صحیح چگونه زیستن، کمک شایانى مى‏کند. یک شخصیت سالم از بزرگ‏ترین خصوصیت خود یعنى »خلّاقیت« استفاده فراوان مى‏برد و توانایى خاصى در خلاقیت دارد و تنها در یک جهت و یک بعد، سیر نمى‏کند؛ بلکه در همه جنبه‏هاى زندگى و ابعاد آن، هنر نمایى مى‏کند. او را نمى‏توان در یک ردیف شغلى، سطح مادى، فرهنگى، و محدوده جغرافیایى محدود کرد؛ زیرا او داراى خصوصیاتى است که با آنچه که عوام به آنها دل بسته‏اند یا در آنها دغدغه دارند، متفاوت است. او از زندگى راضى است و همه چیز زندگى را دوست دارد، ویژگى‏هاى ظاهرى(فیزیکى)خویش را کاملاً پذیرفته و با آنها به خوبى کنار آمده است، دنیا را بدون ظواهرش پذیرفته و از گردش روزگار، نهایت لذت را مى‏برد، رخوت و خستگى در او جاى ندارد، هم از کار و هم از تفریح، لذّت مى‏برد و به همین خاطر از کار، خسته نمى‏شود.

او با ناملایمات زندگى برخوردى مناسب و ملایم دارد و همواره به این‏گونه ناملایمات به چشم تجربه مى‏نگرد و از آنها چشم اندازى مثبت در آینده ترسیم مى‏کند. یک شخصیت سالم، همواره آگاهانه و معقول عمل مى‏کند، از قید و بندهاى گذشته، آزاد است، کارهاى عادى و روزمره را به گوشه‏اى کنار مى‏زند و در کند و کاو تجربه‏هاى تازه است. با نگاهى معقول و منطقى به آینده و با در نظر گرفتن این واقعیت که در »حال« زندگى مى‏کند، به پیش مى‏رود. او در اطراف خود، حصارى زیبا ساخته که از ذهن او حراست مى‏کند و در واقع، نگهبان ورودى ذهن اوست و به هر فکرى اجازه ورود نمى‏دهد مگر این که توسط این حصار، پالایش شود. او بیشتر گوش مى‏کند، سبک و سنگین مى‏کند، اسیر هیجانات زودگذر نمى‏شود و با لبخندى ملایم و آرام با بسیارى از قضایا برخورد مى‏کند و به همین دلایل، به سادگى در دام احساسات و هیجانات منفى خود اسیر نمى‏شود.

  امتیاز: 0.00