منو
 صفحه های تصادفی
ماهی
شب ادراری در کودکان
انواع صفحه کلید
تنگی نفس
ناگفته های انرژی
زمین لرزه
پیراهن «فوتبال»
شهر قبل از انقلاب صنعتی
اریترومایسین
سفارش امام حسن عسگری به احترام به بستگان آل محمد
 کاربر Online
722 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 06 خرداد 1386 [17:16 ]
  بیوشیمیست ایرانی دانشگاه «هوکایدو» موفق به کشف مکانیزم عملکرد باکتری عامل سرطان معده شد
 

مقاله دانشجوی ایرانی دانشگاه «هوکایدو» ژاپن در خصوص مکانیزم عملکرد باکتری عامل سرطان در غیر قطبی کردن سلول های «اپیتلیال» معده در شماره هفته گذشته مجله «نیچر» ــ معتبرترین نشریه علمی جهان ــ‌ به چاپ رسید.

`ایرج سعادت` ، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و دانشجوی دکتری بیوشیمی دانشگاه «هوکایدو» ژاپن اظهار داشت: در تحقیقات این مقاله که با همکاری گروهی از محققان ژاپنی انجام شده، برای نخستین بار مکانیزم عملکرد باکتری هلیکوباکترپیلوری در از بین بردن قطبیت سلول های «اپیتلیال» معده مشخص شده که این پدیده به التهاب و زخم معده و در نهایت بروز سرطان در آن منجر می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: یک سویه از باکتری قدرت بیماری زایی بیشتری دارد که تمایز آن با سویه دیگر داشتن پروتئین CagA است و حدس زده می‌شود این پروتئین در بروز سرطانی معده نقش اساسی ایفاء می‌کند. از سوی دیگر، پیش از این اثبات شده بود که از بین رفتن قطبیت سلولهای معده یکی از نشانه های بروز بدخیمی یا سرطان است.

سعادت تصریح کرد: طبق بررسی های انجام شده پروتئین CagA از باکتری به درون سلول تزریق شده و سبب از بین رفتن قطبیت آن می‌شود. در این تحقیق مکانیزمی را ارائه کرده ایم که نشان می‌دهد پروتین چگونه باعث پاره شدن اتصال محکم سلولها و در نهایت تبدیل آنها به سلولهای غیر قطبی می‌شود.

دانشجوی ایرانی دانشگاه هوکایدو خاطر نشان کرد: مکانیزم عملکرد باکتری به این صورت است که پروتئین CagA در سلول به آنزیمی موسوم به PAR1 که نقشی اساسی در قطبیت سلول های «اپیتلیال» ایفا می کند، متصل شده و با غیرفعال کردن این آنزیم به پاره شدن اتصال محکم بین سلول ها و در نهایت غیرقطبی شدن سلول های «اپیتلیال» معده منجر می شود.

وی در پایان با بیان این که مکانیزم عملکرد «هلیکوباکترپیلوری» در از بین بردن قطبیت سلول های «اپیتلیال» تا پیش از این مشخص نبوده است درباره نتایج احتمالی این کشف در مبارزه با امراض معده به ایسنا گفت: طبق مطالعات انجام شده، غیرقطبی شدن سلول های «اپیتلیال» معده اولین گام در سرطانی شدن این عضو است و بنابراین شناسایی مکانیزم عملکرد عامل بروز این مشکل می تواند در ساخت داروهای احتمالی برای مقابله با سرطان معده موثر باشد، البته باید توجه داشت که مقالات منتشره در «نیچر» در مرز دانش هستند و رسیدن انها به مرحله کاربرد سال ها زمان بر است.


منبع: ایسنا

  امتیاز: 0.00