منو
 صفحه های تصادفی
اومانیسم و رنسانس
شریعت
آزمایش الگوهای تداخلی نور
آگمارین
خودباوری
لیمو
امام علی علیه السلام و توبه مرد گناهکار
ذوب و فناء در ذات خداوند
نداشتن پیشینه کفر
قالی و گلیم بافی استان کهگلویه و بویر احمد
 کاربر Online
335 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 23 اردیبهشت 1386 [13:50 ]
  آخرین اخبارها، هشدارها و توصیه‌های لازم در مقابله با آنفلوآنزای حاد پرندگان
 

آخرین اخبارها، هشدارها و توصیه‌های لازم در مقابله با آنفلوآنزای حاد پرندگان

سازمان جهانی بهداشت نسبت به پاندمی (همه گیری انسان به انسان) بیماری آنفلوآنزای پرندگان هشدار داد. به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دراین هشدار سازمان جهانی بهداشت، پس از سال 1968 در شرایط فعلی، بروز پاندمی آنفلوآنزای پرندگان از هر زمان دیگری محتمل تر به نظر می‌رسد.

در پاندمی، ویروس آنفلوآنزا با سرعت بیشتری به تعداد زیادی از مردم در کشورهای جهان منتقل می‌شود. البته خوشبختانه هم اکنون ویروس کشنده آنفلوآنزای پرندگان به راحتی قادر نیست بین انسان‌ها گسترش یابد، اما هر لحظه امکان تغییر وضعیت ویروس برای انتقال انسان به انسان وجود دارد.

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت و دیگر سازمانهای بهداشتی معتقدند با گسترش و آشنایی بیشتر مردم با اطلاعات و مراحل گسترش و ابتلا آنفلوآنزای پرندگان می‌توان از گسترش آن جلوگیری کرد. به طور مثال تا پایان ماه مارس، 170 نفر در 12 کشور جهان بر اثر این بیماری فوت کردند. در ابتدا ‌ویتنام بیشترین تعداد مرگ و میر را داشت، اما از اواخر سال 2005 تا کنون، هیچ مورد مرگ انسانی ناشی از ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان در این کشور گزارش نشده است.

FAO بخشی از این موفقیت را به دلیل اطلاع رسانی بهتر و عمومی علت و نحوه جلوگیری از ابتلا به این بیماری می‌داند.

در این گزارش با اشاره به این که بیشترین موارد ابتلا به بیماری آنفلوآنزای پرندگان نتیجه ارتباط مستقیم انسانها با پرندگان بوده است، می‌افزاید: برای مثال در سال گذشته در کشور مصر 3 نفر از اعضای یک خانواده بر اثر این بیماری کشته شدند که هر 3 نفر در کشتن و تمیز کردن اردک‌های آلوده دخیل بوده‌اند.

سازمانها و مجامع جهانی توجه به استفاده از گوشت و تخم کاملا پخته شده پرندگان و جلوگیری از بازی و ارتباط مستقیم کودکان با پرندگان و تخم آنها و همچنین جلوگیری از تماس زنان باردار با پرندگان را به شدت مورد تاکید و توصیه قرار داده و دوری آنان از مزارع پرندگان را خواستار شده است.

در بخش دیگری از این توصیه‌های ایمنی، شنا در آبهایی که پرندگان از آنان استفاده می‌کنند را خطرناک می‌داند و جهت نوشیدن و هرگونه استفاده دیگری از این آبها، توصیه می‌کند که در دمای بالایی این آب‌ها جوشانده شده و سپس مصرف شوند.

در ادامه این موارد، پوشاندن دست و بدن افراد در هنگام کار با پرندگان و تمیز کردن کفش و پاها قبل از ورود به خانه و اجتناب از زندگی در نزدیکی مزارع نگهداری پرندگان و آوردن آنان به خانه را در کاهش ابتلا به این بیماری مفید می‌داند.

اشاره به نحوه پخت و پز فرآورده‌های پرندگان از قبیل گوشت و تخم مرغ فصل دیگری از این گزارش است و در آن تصریح می‌شود: گوشت خام پرندگان را از دیگر غذاها دور نگه دارید.

پس از برش گوشت خام، شستشو و نظافت دست و سطوح برش و سایر ابزارآلات را رعایت کنید و در صورت امکان از ضد عفونی کننده‌های قوی استفاده کنید. مطمئن باشید که در هنگام خوردن تخم پرندگان، قسمت زرده و سفیده تخم مرغ کاملا پخته و جامد شده باشند. یخ زدن و یا سرد نگه داشتن آنها، ویروس بیماری آنفلوآنزای پرندگان را از بین نخواهد برد و تنها پختن کامل آنان ویروس را خواهد کشت.

در بخش محافظت از مزارع در برابر این بیماری آمده است: هنگام خرید جوجه‌ها آنها را از سایر پرندگانی که دارید به مدت حداقل دو هفته دور نگه دارید و ظرف آبی که پرندگان از آن مصرف می‌کنند را بپوشانید به طوری که توسط پرندگان وحشی مصرف نشوند. به محض اینکه یک پرنده بیمار به نظر رسید، آن را از محل زندگی پرندگان دور کنید.همچنین از امانت گرفتن تجهیزات مزارع دیگر و امانت دادن تجهیزات خود به دیگران خودداری کنید.

همچنین تصریح شده است که نظافت و ضد عفونی ظرف و بسته‌های حمل این پرندگان از دیگر اقدامات محافظی در برابر این بیماری می‌باشد. نشانه‌های بیماری آنفلوآنزای پرندگان شاید مهمترین بخش این گزارش باشد.

این گزارش این نشانه‌ها را چنین برشمارد: پرندگان مبتلا به آنفلوآنزای پرندگان خسته به نظر خواهند رسید و از خوردن امتناع می‌کنند. پوست دور سر این پرندگان آبی شده و پاها و سرشان بزرگتر خواهد شد. پرنده مبتلا به این بیماری شاید مدفوع بیشتری از حد معمول تولید کند. آنها معمولا تخم خیلی کمتری می‌گذارند و شاید به شکل ناگهانی بمیرند. همچنین پوسته تخم این پرندگان در اثر ابتلا به این بیماری خیلی نرم می‌شود.

این گزارش به طریقه انهدام اجساد این پرندگان اشاره می‌کند و خاطرنشان می‌سازد: جسد این پرندگان را در ظرف یا کیسه سربسته قرار دهید. از انداختن آنها در دریاچه‌ها و آبراهه‌ها و رودخانه‌ها جلوگیری کنید و هیچ بخشی از این پرندگان را مصرف نکنید و دور از خانه یا مزارع آنان را به خاک بسپارید.

همچنین گزارش دادن فوری این موارد به دفاتر دامپزشکی و شبکه‌های بهداشت از دیگر موارد ضروری است. جلوگیری از بازدید افراد از چنین مزارع و توصیه به عدم بازدید از سایر مزارع، بسیار جدی برشمرده شده است.

اجتناب از تماس با خون و ترشحات بدن پرندگان و پوشاندن بینی و دهان در هنگام نظافت، به کارگران این مراکز توصیه شده و همچنین از شکارچیان این پرندگان خواسته شده است که از شکار پرندگان در مناطقی که مواردی از این بیماری گزارش و مشاهده شده پرهیز کنند و در شکار پرندگان از سگ استفاده نکنند زیرا که سگها می‌توانند به این ویروس آلوده شوند.

در بخش پایانی این گزارش به علائم انسانی این بیماری اشاره و بیان شده است: افرادی که به بیماری ویروس آنفلوآنزای پرندگان آلوده می‌شوند به سختی نفس کشیده و تب زیادی خواهند داشت. عفونت چشم و درد در نای و ماهیچه‌ها از دیگر علائم این بیماری ذکر شده است.

همچنین توصیه می‌شود که در مراقبت از این افراد بیشتر از حد نیاز، تماس با بیمار برقرار نشود و از خوابیدن در اتاقی که بیمار در آن بستری شده است جلوگیری و در اولین فرصت بیمار به پزشک منتقل شود.

از سوی دیگر، تصریح شده است که تعداد پزشکانی که می‌توانند به بیماری آنفلوآنزای پرندگان کمک کنند بسیار معدودند.

درپایان این گزارش چنین نتیجه گیری می‌شود که بهترین راه برای بیماری آنفلوآنزای پرندگان، پیدا کردن راهی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در این مورد می‌باشد.

یک منبع مطلع خاطرنشان می‌سازد که در صورت کاهش روند اطلاع رسانی و آگاهی عمومی درباره این بیماری افزایش مرگ و میر حتمی خواهد بود.

  امتیاز: 0.00