منو
 صفحه های تصادفی
کاوش ماه
زبان شناسی در راستای فرهنگ ها
جدول انتگرال معکوس توابع مثلثاتی
رشته گرافیک شاخه فنی و حرفه ای
کارایی سیستم فایل
علم غذا
Fluorine
مجری تلویزیون
مار ماهی
ویتامین B6
 کاربر Online
268 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  دوشنبه 17 اردیبهشت 1386 [14:03 ]
  تنقلات غذایی کم ارزش (بسیار مهم!)
 

تنقلات غذایی کم ارزش

رابطه مصرف نمک با افزایش فشار خون و شیوع بیماریهای قلبی و عروقی مساله ثابت شده ایست.
توصیه می شود برای شکل گیری ذائقه کودکان به غذای کم نمک و کاهش شانس ابتلای آنها به بیماریهای قلبی و عروقی در دوران جوانی و سالمندی، به غذای آنها تا یک سالگی بطور کلی نمک متاسفانه در کشور ما بدلیل آگاهی نادرست والدین و جامعه، کودکان قبل از مدرسه و در دبستانها معمولا پیش از غذای الی از تنقلات شور و بدون ارزش غذایی استفاده می کنند کهع این امر موجب کاهش اشتهای آنها شده و آنان را از غذای سفره محروم می کند. سو تغذیه‌ای که بدلیل محرومیت از غذای اصلی روی می دهد زمینه ساز بیماریهای بعدی این کودکان است که خود برای دولت هزینه ساز است.

امروزه یکی از مهمترین علل مرگ و میر در ایران، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است، که از عوامل زمینه ساز آن می توان به بالا بودن میزتان فشار خون، چربی و قند، مصرف سیگار و چاقی اشاره کرد. شیوع فشار خون طی سالهای اخیر در ایران سیر صعودی داشته است به طوری کعه در سال 6-1355، 3/7% از افراد بالای 17 سال تهران دارای فشار خون بودند که متاسفانه در سال 70-69 این میزان به 9/28% رسیده است و بنظر می رسد در آینده ای نه چندان دور از هر 4 ایرانی بالای 30 سال، یک نفر به این بیماری دچار شود. مصرف مواد شور در کودکان موجب تغییر ذائقه و ترجیح غذاهای پرنمک در دوران بعدی می گردد، که این خود موجب سو تغذیه کودکان در آینده و شیوه گسترده بیماریهای نظیر افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی خواهد شد.

بکارگیری عادات درست غذایی و مصرف مواد مغذی در هر مقطع سنی بخصوص کودکان، موجب لاکمت جامعه خواهد شد.
علاقه به مصرف تنقلات نظیر پفک نمکی، نوشابه، شکلات، بستنی یخی و غیره در کودکان و نوجوانان- که در زمره گروههای آسیب پذیر تغذیه ای به شمار می روند- یکی از عوامل مهم ایجاد کمبودهای تغذیه ای است. این گونه تنقلات از وجود داشتن برخی از مواد مغذی، تامین کننده نیاز بدن نخواهند بود بویژه اکنون که تمایل به مصرف آنها افزوده شده است. اگر چه نمی توان مصرف تنقلات غذایی را منع کرد اما با جلوگیری از ترویج و اشاعه مصرف بی رویه آنها توسط جامعه می توان خطر بروز کمبودهای تغذیه ای و بیماریهای مختلف را در گروههای آسیب پذیر کاهش داد.

مصرف تنقلات غذایی کم ارزش نظیر: پفک، شکلات، چیپس و... در کودکان قل از وعده های اصلی غذا موجب احساس سیری کاذب و کلاهش اشتهای آنها خواهد شد و بدنبال آن با مصرف کمتر غذا، جذب انرژی، پروتئین و دیگر مواد مغذی که برای رشد و نمو کودکان ضروریست کاهش یافته و بتدریج سبب برزسو تغذیه پروتئین- انرژی می گردد.
سو تغذیه به پروتئین- انرژی موجب اختلال در رشد می شود که با عدم افزایش مرتب وزن یا کاهش ون کودک همراه است. افزودنی های موجود در انواع تنقلات غذایی کم ارزش نظیر پفک، نوشابه، شکلات و... بدلیلی اینکه هضم و جذب نمی شوند با تجمع در سلولهای بدن به مرور اثرات و خود را بروز می دهند و منجر به انواع بیماریهای گوارشی، کبدی، صفراوی، سرطان ها و آلرژی های مختلف می گردند.

  امتیاز: 0.00