منو
 صفحه های تصادفی
صدف کوهی
فضیلت گریه بر شهید
معاویه و ترفند تطمیع امام حسین علیه السلام
رایانه کار Photoshop
امام زمان در قرآن - معارج : 1
تاثیرات اضطراب در عادات غذا خوردن انسان
فرهنگ استان های ایران
کهکشان حلزونی
پودینگ
درخت دودویی
 کاربر Online
734 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 07 فروردین 1386 [08:14 ]
  شیشه چگونه کشف شد؟
 

سلام

کسی نمی داند که شیشه سازی واقعا از چه وقت و در کجا برای اولین بار شروع شد، هر چند می دانیم که در روزگاران بسیار قدیم هم، شیشه به کار می رفته است. اجزای عمده ترکیبی شیشه را ریگ، خاکستر، سودا، یا پتاس و آهک که در حرارت زیاد ذوب شده و به هم چسبیده اند، تشکیل می دهد. این مواد در بسیاری از نقاط دنیا به وفور یافت می شوند، از این رو می توان گفت راز شیشه سازی را بسیاری از ممالک کشف کرده اند.

طبق یک روایت، فنیقیهای باستان افتخار کشف آن را بدست آورده اند. بدین معنی که جاشوان (کارگران کشتی) یک کشتی، در دهانه رودخانه ای در سوریه پیاده شدند و وقتی خواستند غذای خود را بپزند، نتوانستند سنگی برای گذاشتن دیگهای خود روی آتش پیدا کنند. ناچار کلوخه های مخلوط سدیم را که جزو محمولات کشتی بود برای این کار مورد استفاده قرار دادند، حرارت آتش کلوخه های مزبور را ذوب کرد و ون با ریگهای اطراف مخلوط شد، به صورت جزئی از شیشه مذاب جاری گردید.

ممکن است این روایت درست و یا نادرست باشد، ولی سوریه یکی از سرزمینهای اولیه شیشه سازی می باشد و تجار قدیمی فنیقی ظروف شیشه ای را به ممالک مدیترانه ای می فروخته اند. مصر، یکی دیگر از کشورهایی بوده است که شیشه سازی را از زمانهای قدیم می شناخته است. مهره های شیشه ای را در مقبره هایی پیدا کرده اند که مربوط به 7 هزار سال قبل از میلاد می شود. ولی احتمال دارد این اجسام شیشه ای از کشور سوریه آمده باشد. می دانیم حدود 1500 سال قبل از میلاد، مصریان، خود شیشه می ساختند. مصریان سنگهای کوارتز خرد شده را با شن مخلوط می کردند تا رنگ شیشه را عوض می نمایند. آنها همچنین به تجربه آموخته بودند که با افزودن کبالت، مس، یا منگنز به مخلوط مزبور، می توان شیشه هایی تولید کرد که به رنگ آبی سیر، سبز، یا ارغوانی باشد.

در 1200 سال قبل از میلاد مصریها فرا گرفتند که شیشه ها را در قالبهایی تحت فشار قرار دهند. ولی لوله دمنده برای ساختن شیشه تا چندی قبل از آغاز مسیحیت وارد کار نشد. این لوله ها اختراع فنیقی ها بود. رومیها شیشه سازان ماهری بودند و حتی شیشه را به صورت جامهای نازکی به عنوان پوشش دیوار به کار می بردند. در دوره مسیحیت، شیشه را برای پوشش پنجره ها مورد استفاده قرار دارند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 07 فروردین 1386 [13:46 ]
  شیشه و آذرخش
 

دارا

انسان در طی تاریخ بیشک میدیده است که اصابت ستونی از آذرخش در ساحل شنی دریا ها شن را تبدیل به شیشه میکند , نظیر این واقعه هر روز در نقاط مختلف جهان اتفاق میافتد؛ بعضی از نمونه ها که از سواحل با شن سفید پیدا شده شیشه خالص است , اینست که انسان باستان میتوانسته با دیدن این وقایع برای ساختن شیشه از آن الهام بگیرد.

شیشه حاصل از برخورد آذرخش به نقاط شنی کنار دریا

  امتیاز: 0.00