منو
 صفحه های تصادفی
نشر اسلام در اندونزی بدست ایرانیان
Antimony
ضرورت پیشگیری از بیماریهای انگلی
فتنه ی برادران نصر بن احمد بن اسماعیل سامانی
لوازم اتومبیل
خلاصه نویسى
ویژگیهای یاران امام زمان « ع » - مؤمنان حقیقی
وظیفه همسری
واکسنهای سه گانه دیفتری، کزاز و سیاه سرفه
لزوم هماهنگی در رشد ارزشها
 کاربر Online
479 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 14 بهمن 1385 [14:03 ]
  تفاوت فسفر سانس وفلورسانس (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:
زهره اسماعیل پور

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 15 بهمن 1385 [08:15 ]
  پاسخ به فلورسانس و فسفرسانس
 

دارا

این اطلاعات را اضافه بر آنچه در دانشنامه میتوان یافت بدین منظور میاوریم تا منابع متعدد باشند و دانش آموزان بتوانند این موضوعات را در عبارات مختلفی و از زوایای مختلفی ببینند و همیشه فقط به یک نوشته برای مطالعه اکتفا نکنند.

فلورسانس و فسفرسانس

در فلورسانس جسم و یا کانی دارای این خاصیت در نوری مشخص جذب انرژی میکند و با قرار گرفتن در محیط تابش دیگری مانند نور مرئی انرژی نگه داشته را که ممکن است آنهم مرئی باشد به شکا فوتون آزاد میکند اگر به چنین اجسامی در تاریکی بنگرید هیچ نوری از آن تابیده نمیشود و مانند اجسام دیگری است که در تاریکی قرار دارند . با طول موج های مختلفی میتوان تابش آنها را بیشتر کرد ، در تابش های نور معمولی طول موج های بلند تری از نور از این کانی ها به بیرون تابش میشوند .

اما در فسفرسانس جسم دارای این خاصیت نوع دیگری عمل میکند و آن اینست که در تاریکی هم از خود نور میتابد و تابش آن به تابش نور مریی دیگری بستگی ندارد فسفر های روی عقربه بعضی ساعت های مچی روی این خاصیت کار میکند و اجسام نمایان در تاریکی دارای این خاصیت ممکن است باشند.

در فلورسانس چون انرژی باید در جسم انباشه شود جسم با یکبار در نور قرار گرفتن وقتی شروع به تابش کرد پس از مدتی از نور افشانی میافتد و باید دوباره آنرا در نوری قرار داد که قادر به گرفتن آنست . دوباره باز میشود نور افشانی دوباره اش را دید تا باز خاتمه یابد . مهمترین مثال این پدیده کارت هایی است به اندازهء کار اعتباری که برای چک کردن کار کنترل دور تلویزیون کار میکنند . چون نور آنرا معمولا نمیبینیم با این کارت میتوانید آنرا چک کنید ، مثلث کوچک روی کارت مقداری ماده فلورسانس دارد .

تصاویر کانی های محتلف دارای خاصیت فلورسانس


نام کانی های دارای خاصیت فلورسانس را در این پیوند ببینید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 30 بهمن 1385 [10:43 ]
  پاسخ:خانم زهره اسماعیلپور
 

دارا

خانم زهره اسماعیلپور مطالب زیر را ببینید، آیا چند کادر پایین تر را دیده اید دنبال این عنوان بگردید`پاسخ به فلورسانس و فسفرسانس`
اگر منابع به زبان انگلیسی بود میتوانید آنرا مطالعه کنید؟ اگر نه باید فرصت بدهید تا مطالبی به فارسی تهیه شود.


خاصیت لومینسانس : ( Luminescence ) هرگونه تابش پرتو نورانی توسط یک کانی تحت تاثیر عوامل محرکه خارجی لومینسانس نامیده می شود . معمولا در ایجاد لومینسانس ناخالصیهائی که به نام فعال کننده نامیده می شوند دخالت دارند مثل : کالومل ( Calomel )



خاصیت فتولومینسانس : ( Photoluminescence ) اگر لومینسانس بر اثر تحریک کانیها با نور مرئی و یا پرتو فرابنفش پدیدار شود به نام فتولومینسانس نامیده می شود مثل : پیروفیلیت ( Pyrophylite )



خاصیت کاتولومینسانس : ( Cathodoluminescence ) اگر عامل محرکه پرتوهای کاتدیک یا پرتوx باشد به نام کاتدولومینسانس خوانده می شود مثل : گیبسیت Gibbsite ) )



خاصیت تریبولومینسانس : (Tribolumivescence ) گاهی پدیده لومینسانس بر اثر ضربه ایجاد می شود که به نام تریبولومینسانس نامیده می شود مثل : کوارتز ( Quartz )



خاصیت الکتولومینسانس : ( Electroluminedcenec ) گاهی اثر جریانات الکتریکی بر لومینسانس موثر است که به آن الکترولومینسانس گفته می شود .



خاصیت کریستالولومینسانس : ( Crysthlloluinescence ) گاهی رشد و تشکیل کانی جدید نیز با تایش نور همراه است و بنام کریستالو لومینسانس خوانده می شود



خاصیت ترمولومینسانس : ( Thermoluminescence ) گاهی در اثر حرارت کانیها خاصیت لومینسانس از خود نشان می دهند که در این صورت پدیده را ترمو لومینسانس گویند مثل : آپاتیت ( Apatite )



خاصیت فلوئورسانس : ( Fluorescence ) اگر تایش پرتو نورانی با حذف عامل محرکه قطع شود پدیده را فلوئورسانس گویند .



خاصیت فسفرسانس : ( Phosphorescence ) اگر پس از قطع عامل محرکه تابش پرتو نورانی برای مدتی ادامه داشته باشد این خاصیت را فسفرسانس گویند .

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 01 اسفند 1385 [05:57 ]
  راهنمایی:خانم زهره اسماعیلپور
 

دارا

خانم زهره اسماعیلپور با مقداری دقت در توضیحات بالا و مطالعه نام کانیها و با کاربرد منطق و چرایی این پدیده ها میتوانید مقاله خوبی بنویسید که در بر گیرنده اطلاعات زیادی باشد. آیا برای مثال ماده و یا کریستال گالیم ارسناید که به فارسی همان آرسانید گالیم است را میتوانید بگویید که به کدام دسته از این پدیده ها مربوط است ؟ شما میتوانید با باریک بینی در هر یک از این کانی ها بحث خود را گسترش دهید . هر گاه نیروی چند ولت را به آرسانید گالیم با مراعات قطبیت و به کمک یک مقاومت به آن وصل کنید این کانی فروزان میشود و با قطع الکتریسته از فروزش میافتد بنابر این این ماده جزو کانی های با خاصیت الکتولومینسانس است .از این ماده در لامپ های کوچک موسوم به LED و یا (light emitting diode) استفاده شده است .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 01 اسفند 1385 [05:57 ]
  بیشتر در باره فسفزسانس و فلورسانس
 

دارا
با درود

در کتابهای دبیرستانهای ایران دو پدیده فسفرسانس و فلئور سانس را خیلی خلاصه توضیح میدهند و اطلاعات کلا در مورد لومینسانس در بین دروس الکترونیک ، فیزیک ، زمین شناسی پخش هستند و این کار از درک کیفی این مبحث میکاهد در این نوشته کوشش میکنیم تا اطلاعاتی بگنجانیم که در کتابهای درسی تا کنون کمتر به آن پرداخته شده است. پدیده لومینسانس شکا های مختلفی دارد که باید همه را با هم آموخت و در خلال آن پدیده فسفرسانس و فلئورسانس هم خود بخود پوشانده شده و اختلاف های آنها مشاهده خواهد شد. در این نوشته از بعدی دیگر به این پدیده نگریسته خواهد شد تا منابع مطالعه برای دانش آموزان متعدد باشد و همه یک مطلب را مطالعه نکنند .هدف این نوشته بنابراین خلاصه نویسی نخواهد بود.

لومینسانس
Luminescence

در پدیده لومینسانس نوری که از جسم کانی تابیده میشود نوری نیست که توسط حرارت و یا التهاب سیم و یا فیلامان یک لامپ التهابی پدید آمده باشد ، این پدیده به گونه ای دیگر است ، نور لومینسانس در حرارت های پایین اتفاق میافتد و این نور ثمره حرارت و التهاب فلز نیست بنابراین به فارسی میتوان آنرا تابش جسم سرد ترجمه کرد .این تابش سرد میتواند از فعل و انفعال شیمیایی، انرژی الکتریکی، حرکت های اجزا اتم و یا فشار بر روی کریستال پدید آید ، تابش های سرد (لومینسانس) زیر تا کنون مشاهده شده است و شاید هم تمام اجزا این خصوصیات هنوز کاملا شناخته شده نباشد ، آنهایی را که انسان تا کنون مشاهده کرده است کوشش کرده تا فیزیک آنرا درک کند . آنها از این قرارند:

· کیمولومینسانس یا تابش سرد شیمیایی
§ بیولومینسانس یا تابش سرد بیولوژیکی که خود شامل چندین نوع است.
· کریستالو لومینسانس تابشی که در هنگام بلوری شدن ماده پدیدار میشود.
· الکترولومینسانس یا تابش توسط انرژی الکتریکی که در نیمه رسانا ها دیده میشود.
§ کاتدو لومینسانس یا تابش سرد کاتدی مانند تابش در لامپ کاتدی مانند لامپ تصویر.
· میکانولومینسانس یا تابش سرد توسط کار مکانیکی میتواند توسط تحریک با امواج فرا صوتی و یا تغییرات مکانیکی در مادهء لومینسانس باشد.
§ ترایبولومینسانس
§ فراکتولومینسانس
§ پیزولومینسانس
· فتولومینسانس ،
§ فسفورسانس
§ فلورسانس

· رادیولومینسانس
· سونو لومینسانس
· ترمولومینسانس
·
از انواع لومینسانس که در لیست بالا میبینید در این قسمت در باره فتولومینسانس بیشتر گفتگو خواهیم کرد زیرا که فسفرسانس و فلورسانس هر دو فوتولومینسانس هستند .

فوتولومینسانس فرایندی است که در آن ماده شیمیایی یا کانی فتون جذب میکند و با انتقال آن به سطح انرژی بالاترفتون را تابش میکند و دوباره به سطح انرژی اول باز میگردد . زمان بین جذب فتون و تابش آن بسیار کوتاه است و به ده نانو ثانیه میرسد اما تحت شرایطی ویژه این زمان میتواند به چند دقیقه و یا حتی چند ساعت برسد .
این عوض شدن سطح انرژی ها و انتقال آن به سطحی بالا تر در این اجسام و یا کانی ها تابع قوانین فیزیک کوانتم* است. برای درک بهتر آن باید ساختمان اتم این اجسام را مطالعه کرد تا چگونگی این پدیده بهتر درک شود و این مطالعه خود موضوعی جداست و در این بحث مختصر وارد آن نمیشویم .

  • فیزیک کوانتم فیزیکی است که در باره اجزا اتم و قوانین بین آنها بحث میکند و فیزیک قدیمی که درکش آسان تر بود نیست واین فیزیک فیزیکی است که نسبتا جدید است.(دارا)

فولورسانس
Fluorescence

فولورسانس نوعی لومینسانس است که پدیده ای است که در اجسام سرد دیده میشود که در آن جذب یک فوتون باعث تابش فوتونی دیگر میشود که در آن فوتون دومی طول موجی بالاتر از فوتون اولی دارد .اختلاف انرژی فوتون های جذب شده و فوتون های تابش شده نتیجه اش لرزش مولوکولی و یا ایجاد گرماست. معمولا فوتون جذب شده موج فرابنفش است و فوتون و یا نوری که تابش میشود فوتون یا نور مرئی است ، نام فولورسانس از نام عنصر فلئور مشتق شده که در فلورید کلیسیم موجود است این ماده ماده ایست که دارای خاصیت تابشی فولورسانسی است .
ماده محلول سلنید کادمیم (CdSe) با مقادیر مختلف از آن در لوله های آزمایش زیر نور فرابنفش انرژی گرفته اما موقع تابش رنگهای گوناگون و زیبا ایجاد میکند و میبینیم که علت اختلاف رنگها در اختلاف طول موج آنهاست و طول موج هم در این آزمایش به مقدار سلنید کادمیم در لوله بستگی دارد. اطلاعات در مورد فلورسانس مانند دیگر پدیده های لومینسانس زیاد است و پوشاندن تمام این خواص و گفتگوی چگونگی آنها به مقاله ای به مراتب مفصل تر نیازمند است.


فسفرسانس

Phosphorescence

فسفرسانس فوتولومینسانس ویژه ایست که به فلورسانس هم مربوط است اما برخلاف فولورسانس ماده فسفورسانس فورا انرژی جذب شده را تابش نمیکند این مبحث در فیزیک کوانتم بحث میشود . انرژی جذب شده ممکن است در سطح پایین تری اما به مدت طولانی تر تا چند ساعت تابش کند.
به عبارت ساده تر فسفرسانس فرآیندی است که در آن ماده فسفرسانس تابشی نسبتا خفیف دارد .این مواد در معرض نور مرئی انرژی جذب میکنند و با قرار گرفتن در تاریکی مقدار کمی از آنرا بطور طولانی تر تابش میکنند .بعضی از مواد درخشان در تاریکی جزو ایندسته از کانی ها هستند. باید اضافه کرد تعداد زیادی از اشیائی که در تاریکی میدرخشند لزوما خاصیت فسفرسانسی ندارند برای مثال قلم درخشان که آنرا در نمایشگاها و شهر بازی ها در دست کودکان در شروع شب میبینیم (امریکا) کارش بر اساس خاصیت فسفرسانس نیست و روی خاصیت کیمولومینسانس است که صرفا لومینسانس شیمیایی است و این عموما بین مردم اشتباها فسفرسانس تصور میشود.
در کیمولومینسانس نورافشانی ماده شیمیایی با یک ماده فعال کننده که اکسیژن دارد (آب اکسیژنه) فعال میشود و پس از چند ساعت نورش کم و کمتر میشود .



تصویر: قلم های درخشان در تاریکی را که وسایل شادی کودکان است و در نمایشگاه ها کودکان آنها را به دست میگیرند یا گردن بند آنرا به گردن میاویزند ماده ای کیمولومینسانسی است که به رنگهای مختلف و زیبا تهیه میشود و با شکستن وایال یا شیشه کوچکی داخل قلم سر بسته پلاستیکی فعال شده و نور افشانی آن تا چند ساعت ادامه مییابد . از آن در تصادفات رانندگی در شب برای مشخص کردن محل تصادف در تاریکی نیز استفاده میکنند . اگر میخواهید که از آن کمی بیشتر لذت ببرید آنرا داخل یخچال قرا دهید تا سرعت واکنش را پایین بیاورد .

قلم گردنبند و دستبند های درخشان

سایت سفارش قلم ها و وسایل تفریحی کیمولومینسانس

قلم درخشان یا (glow sticks)

ساختمان قلم درخشان

اطلاعاتی در باره قلم درخشان

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 02 اسفند 1385 [06:18 ]
  از اطلاعات بسیارخوبتون درموردفسفرسانس وفلورسانس متشکرم. (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:زهره اسماعیل پور

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست