منو
 کاربر Online
873 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور ارسال ها: 1637   در :  جمعه 29 دی 1385 [14:49 ]
  ابداع یک ترانس الکترونیکی
 

یک مخترع ایرانی ترانس تمام الکترونیکی برای راه اندازی انواع لامپ‌های گازی، جیوه‌ای و بخارسدیم ساخته است که مصرف برق را به میزان ‪ ۷۵‬درصد کاهش می‌دهد. در این سیستم کلا از قطعات و وسایل الکترونیکی استفاده شده است.

این فوق دیپلم الکترونیک گفت: این سیستم با دریافت ولتاژ از شبکه برق شهری و تبدیل آن به یک فرکانس مشخص (برای هر لامپ فرکانس متفاوتی استفاده می‌شود) کار می‌کند. مرتضوی گفت: در حال حاضر برای راه‌اندازی لامپ‌های گازی، بخار سدیم و جیوه‌ای از ترانس‌های سنگین وزن، خازن و استارتر استفاده می‌شود.

وی افزود: با استفاده از این دستگاه به نام `بالاست الکترونیکی` علاوه بر حذف ترانس‌های سنگین وزن، خازن و استارتر لامپ‌های گازی به راحتی راه‌اندازی می‌شوند. مرتضوی گفت که این دستگاه نسبت به لوازم موجود در بازار ‪ ۷۰‬درصد سبکتر است و ادعا کرد که نوردهی لامپ را تا ‪ ۳‬درصد افزایش می‌دهد.

وی گفت از این دستگاه که ساخت آن حدود شش سال بطول انجامیده است در همه جا از جمله اتوبان‌ها و جاده‌های شهری، واحدهای تجاری و مسکونی، صنایع هوایی و فضایی و نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌توان استفاده کرد.

هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، چهارمین نمایشگاه فن بازاریابی و چهارمین نمایشگاه کتاب‌های کاربردی دانشگاهی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری روز دوشنبه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا ‪ ۲۹‬دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 30 دی 1385 [12:23 ]
  باید طراحی باشد نه ابداع!
 

در باره مطالب بالا بد نیست که چند نکته آگاهی دهنده را اضافه کنیم . در ابتدا باید گفت که ترانس الکترونیکی ترکیب نادرستی است . ترانس اگر گفتیم باید ترانس باشد نه چیز دیگر - مدار های الکترونیکی را برای روشن کردن لامپهای فلورسنت اگر شخصی طراحی کند فقط طراحی است و ابداع نیست ابداع موقعی است که مانند آن تا بحال جایی دیده نشده باشد . این مدار ها لا اقل پانزده سال است که در بازار است و به آنها لامپ های کامپکت فلورسنت گفته میشود که مدار تغذیه سویچ کننده کوچکی در انتهای آنست که با هم در یک واحد در بازار موجود است - انواع بزرگتر هم که به جای بالاست با مدار همراه همزمان به بازار آمد برای لامپ های بزرگتر چهار فوتی و هشت فوتی است - و باز تمام لامپهای رنگی تابلو های فلورسنت مغازه ها نوعی تغذیه سویچ کننده است که دهه هاست که وجود دارند . این مدار ها با فرکانس های بالاتر کار میکنند و مانند بالاست با فرکانس برق شهر نیست .

  • نکته دیگر اینست که مدار مصرف برق را نمیتواند 75 در صد کاهش دهد حتی اگر شما این لامپ را با لامپ های التهابی هم مقایسه کنید یک چنین اختلافی وجود ندارد فرق بین لامپ التهابی و گازی تلف شدن مقداری از نیرو بواسطه تبدیل آن به انرژی گرمایی است که بطور جانبی در لامپهای التهابی تولید میشود درلامپ های مختلف باید واحد وات بر لومن را در نظر گرفت هر چه وات مصرفی کمتر باشد مدار کار آمد تر است چون در لامپ فلورسنت تلفات حرارتی کمتر است مقدار انرژی مصرف شده برای تولید مقدار مساوی روشنایی کمتر است یعنی وات کمتری میتواند همان
اندازه روشنایی تولید کند که لامپ التهابی از هر نوع میتواند تولید کند .

من نمیدانم چرا طراحی چنین مداری باید شش سال بطول بینجامد اگر یکی از آنها را از بازار میخریدند و آنرا مهندسی وارونه میکردند نیازی به شش سال کار نبود .

توجه کنید که این مطالب ایراد گیری به نوشته شما نیست و شما فقط خبری را نقل کرده اید . اما من لازم دیدم برای رفع سر در گمی خوانندگان مطالبی را اضافه کنم که باز اگر ایرادی در آن میبینید بیشتر گفتگو کنید تا خوانندگان با این مطالب آشنا شوند .

هر مداری که ولتاژ برق شهر را کمی بالاتر ببرد و اندکی فرکانسش هم بالا تر باشد برای درایو کننده این لامپ ها مناسب است . کافی است که اول با دستگاه تغذیه در آزمایشگاه بهترین ولتاژ و فرکانس را که بتواند لامپ را با نور مناسب روشن کند پیدا کنید و بعد با طراحی مدار سویچ کننده بر طبق اطلاعاتی که از آزمایش بدست آوردید بسازید . اگر داخل اسکنر های لامپ فلورسنت را نگاه کنید یکی از آنها را میبینید که مدار کوچکی است و لامپ فلور سنت کوچکی را روشن میکند ورودی آن در حدود 9 ولت و خروجی آن حدود سیصد تا ششصد ولت است . برای لامپ های بزرگتر باز مدار شبیه همین مدار کوچک است اما ورودی آن با 120 ولت یا 220 ولت کار میکند . در این مدار ها نباید از خازن های تانتالوم استفاده کرد زیرا که در مقابل سرج ها از بین میروند و دستگاه زود خراب میشود - خازن ها را هم در مدار باید دور از حرارت نگاه داشت زیرا عمر دستگاه بستگی به دوام خازن های الکترولیت دارد و اگر زود خشک بشوند خازن و در نتیجه مدار از کار میافتد . باز میتوان در صورت علاقه بیشتر آنرا تشریح کرد تا چگونگی آن بیشتر روشن شود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 30 دی 1385 [17:59 ]
  قدری در مورد لامپ های گازی
 

لامپ های فلورسنت کامپکت (یعنی جمع و جور) و مدار آنرا در شکل این پیوند ببینید و با کلیک روی آن تصویر را بزرگ کرده و به دقت به آن نگاه کنید میبینید که نشانه ای از تغییر رنگ در بورد مدار پیداست . این نشان میدهد که این مدار با اینکه فیلامان لامپ معمولی را ندارد و گازی است با اینحال نسبتا داغ میشود و این باعث میشود که مایع درون خازن الکترولیتی که در بالای آن قرار دارد زود خشک شده و اتصال کوتاه کند و برای همین هم در آنها فیوز کوچکی میگذارند تا باعث آتش سوزی نشود . البته در نوع غیر کامپکت این مسئله وجود ندارد اما همانطور که در بالا گفتم مسائل دیگری وجود دارند که با طراحی خوب میتوان آنها را کمتر کرد . در امریکا میگویند که عمر این لامپ ها ده برابر بیشتر از عمر لامپ معمولی است و درست هم میگویند و حتی بیشتر از آن هم هست اما به شما نمیگویند که مدار قبل از رسیدن این مدت زود تر از بین میرود؛ در واقع میخواهند بدون اینکه شما بدانید واقعیتی را در باره خود لامپ بشما بگویند تا شما خود بخود تصور کنید که مدار هم به همان اندازه عمر میکند و این تصور البته درست نیست بدین طریق سازنده تبلیغ نادرست نکرده ولی در واقع مصرف کننده خود را گول زده است .

اما کسانی که الکترونیک میدانند میتوانند قطعات فرسوده را عوض کرده و دوباره لامپ را بکار بیندازند و من خودم این کار را قبلا کرده ام و میدانم شدنی است . من این لامپ ها را در ابتدای به بازار آمدنشان تهیه کردم در آن موقع گمان میکردند اگر خازن الکترولیت را با خازن تانتالوم جانشین کنند چیزی برای خشک شدن وجود ندارد البته لامپ بدون اشکال ممکن بود تا ده سال هم کار کند اما باز ممکن بود پس از یکی دو روز با یک سرج الکتریکی (بالا رفتن ناگهانی و لحظه ای ولتاژ) که غالبا در سیم های برق بواسطه روشن و خاموش شدن چیزی مانند موتور ماشین لباسشویی و یا مثلا یخچال خانه میتوانند رخ دهد از بین برود . کسانی که خازن های تانتالوم را میشناسند میدانند که تحمل کمی ولتاژ بیشتر را اضافه بر WV (ولتاژ کاری خازن) ندارد . اگر این را میدانستید آنرا فورا میتوانستید تعمیر کنید ولی میدانید که اغلب مردم جرات دست زدن به این کار ها را ندارند و حق هم دارند چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمیانی ؟ اما شما با کمی تحقیق و جستجو میتوانید این مطالب را بخوبی یاد بگیرید وقتی درک درستی از نحوه کار مدار پیدا کردید اعتماد بنفس هم همراه آن خواهد آمد . تست کردن ایمن این وسایل بعد از تعمیر راه دارد و شما در روی میز آزمایش باید آنرا در مداری امتحان کنید که به برق شهر وصل است اما مدارتان اجازه یکی دو آمپر بیشتر به دستگاه مورد آزمایش نمیدهد و اگر چیزی درست کار نکرد مدار باز میشود و به سیم کشی خانه یا محل آزمایش صدمه نمیزند . اگر کسی علاقه داشت باز میتوان بیشتر گفتگو کرد از این گونه گفتگو ها شما چیز یاد خواهید گرفت و به کم و کیف الکتریسته کم کم آشنا میشوید .

لامپ های کامپکت فلورسنت و بورد مدار

لامپ های فلورسنت جم و جور

انواع بزرگتر آن برای استفاده در رشد گیاهان در خانه

لامپ فلورسنت فرا بنفش برای استفاده در شو ها و نمایشگاه ها برای ایجاد اتمسفر غیر عادی و درخشش رنگهای روشن - در مراسم و پارتی ها هم از آن استفاده میکنند .

لامپ سیاه فرا بنفش کامپکت

بالاست الکترونیکی برای لامپ های گازی چهار فوتی و هشت فوتی

باز در صورت علاقه مطالب بیشتر میتوان اضافه کرد

  امتیاز: 0.00