منو
 کاربر Online
371 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 15 دی 1385 [07:56 ]
  چه حشره خوش طعمیست!
 

این نوشته در مبحث شیمی و یا ریست شناسی میتواند قرار بگیرد

چه حشره خوش طعمیست !

در باره لاک که از آن میدانید در لاک و الکل استفاده میشود میخواهید بیشتر بدانید ؟ این لاک همان shellac انگلیسی است . پوست سخت حشره ایست که در هندوستان و کشور های دیگر آنرا پرورش میدهند و خواهان بسیاری دارد . خیلی از ساخته های چوبی با این ماده پوشانده میشود . به خود حشره لاک و پوست سخت آنرا در انگلیسی shellac میگویند که میشود shel+lac یا به فارسی صدف یا پوست لاک. این پوست خشک را جمع آوری میکنند و یکی از صادرات کشور هند را شامل میشود .

اما بشنوید استفاده خوراکی آنرا :
این پوست در الکل اتیلیک یا اتانل حل میشود و وقتی به چوب یا ماده خوراکی پاشیده شود الکل موجود در آن فورا متصاعد شده و پوسته نازکی از آن روی چوب یا ماده خوراکی میگذارد . شیرینی های دارای شکر زیاد مثل آب نبات و M&Ms
که سابق در ایران به آن شکومارس میگفتیم (نام امروزش را نمیدانم) و انواع آدامس ها و بسیاری دیگر از شیرینیجات برای اینکه رطوبت هوا به شکر نرسد و آنرا چسبناک و بد نما نکند آنرا با مقدار خیلی کمی از شلاک میپوشانند - اگر آدامس هایی که با خیال راحت در جیبتان میگذارید آنرا نداشت شاید رغبت نمیکردید از بسته قبلا باز شدهء آن مجددا استفاده کنید. پاشیدن این ماده روی چوب رنگ طبیعی چوب را نمایان میسازد و آنرا درخشان میکند و با فرسوده شدن لاک و الکل دیگر زیبایی چوب را نمیبینید مگر اینکه مجددا آنرا لاک و الکل کنید . خیلی از فراورده هایی که از کشور هند میاید با این ماده پوشیده شده و در بعضی اوقات مقدار زیادی از آنرا روی اشیایی مانند سبد بافته شده برای براق کردنش ممکن است ببینید . این ماده دهها مورد استفاده دارد و با رجوع به سایت های زیر درباره اش میتوانید بیشتر فرا بگیرید و اگر علاقمند پیدا شد و راه صنعتگران هم به اینجا باز شد میتوان در باره اش بیشتر گفتگو کرد. در ایران هم بیشک کسانی هستند که از آن استفاده میکنند اما ممکن است ندانند که این ماده قهوه ای رنگ منشا جانوری دارد.
به این سایت ها به زبان انگلیسی رجوع کنید تا آنرا بیشتر بسناسید :

در باره لاک و شلاک بیشتر بدانیم

شلاک

دانه های لاک

ژوشاندن قایق ساخته شده با شلاک

شیرینی ام اند امز یا همان شکومارس فارسی

روی شیرینی های شکلاتی شده و یا آدامس های کوچک ابتدا با شکر یک پوسته سخت ایجاد میکنند و بعد آنرا با شلاک میپوشانند. نوش جان

  امتیاز: 0.00