منو
 کاربر Online
1022 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 07 دی 1385 [13:28 ]
  بیماری های واگیردار
 

در مورد بیماری های واگیردار مطلب می خوامrolleyes

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 07 دی 1385 [13:28 ]
  بیماری های واگیردار
 

در مورد بیماری هایس واگیر دار مطلب می خواستم خواهش می کنم کمکم کنید

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  پنج شنبه 07 دی 1385 [14:39 ]
  پنج سوال اساسی درمورد بیماری واگیردار ایدز
 

ایدز چیست؟

ایدز یک بیماری کشنده است که توسط عامل زنده‌ای به اسم ویروس ایجاد می‌شود این ویروس بعد از ورود به بدن دفاع بدن را روز به روز کاهش می‌دهد تا حدی که هر میکروبی حتی میکروبهای بسیار ضعیف هم فرصت پیدا می‌کنند که بدن را بشدت بیمار کنند . این بیماری ممکن است حتی تا 10 سال بدون علامت باشد و بعد از این مدت علایم آن ظاهر گردد که این علایم ممکن است خودش را بصورت عفونت قسمتهای مختلف بدن یا با ایجاد بعضی از سرطانها نشان دهد این بیماری توسط سازمان انتقال خون و بوسیله آزمایش خون تشخیص قطعی داده می‌شود.

این بیماری چرا مهم است؟

ایدز به این دلیل که کشنده است و واکسن و درمان ندارد مهم است تا حال بیش از 68 میلیون نفر در کل جهان به این بیماری مبتلا شده اند از این تعداد بیش از 26 میلیون نفر فوت نموده‌اند . هم اکنون در کشور ما هم در حدود 4424 نفر مبتلا به این بیماری شناخته شده است.

این بیماری چگونه به انسان سرایت پیدا میکند؟

ویروس بیماری از سه راه زیر به انسان سرایت پیدا می‌کند:
  • از طریق خون آلوده: قبلاً یکی از راه‌های شایع سرایت بیماری ، انتقال خون آلوده به بیماران نیازمند خون بود اما در حال حاضر با توجه به اینکه در اکثر کشورهای جهان از جمله کشور ما خونهای اهدایی را از نظر آلودگی به این ویروس آزمایش می‌کنند لذا احتمال انتقال از این طریق تا حد زیادی کاهش یافته است با اینحال هر وسیله تیز و برنده که بتواند در پوست و مخاط خراش یا زخم ایجاد کند یا وارد بدن شود مانند ابزار پزشکی و دندانپزشکی ، سرنگهای تزریق ، سوراخ کردن گوش ، طب سوزنی ، خالکوبی ، تیغ سلمانی و حجامت می‌تواند باعث انتقال ویروس شود.

  • از طریق تماس جنسی : 80 درصد آلوده شدگان به بیماری ایدز در دنیا بدلیل رابطه جنسی با افراد آلوده به این بیماری مبتلا شده‌اند.

  • از مادر به کودک: خانم‌های مبتلا به ایدز در یک سوم موارد در زمان حاملگی یا موقع زایمان و یا موقع شیر دادن می‌توانند ویروس را به نوزادان خود انتقال دهند. در حال حاضر در کشور ما بیشترین روش ابتلاء ، انتقال از طریق استفاده از سرنگ آلوده مشترک در بین معتادان تزریقی است.

آیا روابط عادی اجتماعی با اشخاص آلوده به ویروس

ایدز موجب سرایت و آلودگی می‌شود؟ ویروس ایدز از راه هوا ، غذا ، آب ، یا ازراه‌ تماس‌های عادی روزانه با بیماران مثل دست دادن ، حرف زدن ، بوسیدن ، با هم‌کار کردن ، همسفر شدن ، غذا خوردن و همچنین از راه وسایل غذاخوری ، حمام ، استخر ، توالت و ... قابل انتقال نیست . همچنانکه ذکر شد چون بیماری فوق با روابط عادی اجتماعی منتقل نمی‌شود لذا نباید با مبتلایان به ایدز قطع رابطه کنیم و می‌توانیم تماسهای عادی خود را با آنها ادامه داده ، حمایت و همدردی خود را از انان دریغ نکنیم.

راههای پیشگیری از سرایت این بیماری چیست؟

چون شایعترین راه سرایت ایدز در دنیا تماس جنسی است بنابراین مهمترین راه پیشگیری از ایدز پایبندی به اصول خانوادگی و اجتناب از بی‌بندوباری‌های جنسی است. در تزریقات دقت کنیم که از سرنگ یکبار مصرف استفاده شود. در مراجعه به دندانپزشک دقت کنیم که از وسایلی مانند مکنده بزاق ( سر ساکشن ) ، سرسوزن بیحسی و لیوان غرغره یکبار مصرف و از وسایل ضدعفونی و استریل استفاده شود. در مراجعه به آرایشگاه دقت کنیم که از تیغ یکبار مصرف و وسایل ضدعفونی شده استفاده شود . از وسایلی مانند تیغ صورت‌تراشی ، وسایل خالکوبی ، خلال دندان و یا مسواک بطور مشترک استفاده نکنیم. در صورت آلوده شدن احتمالی وسایل به ویروس این بیماری آن وسایل را با استفاده از حرارت ( جوشاندن به مدت 20 دقیقه و یا استفاده از فور و اتوکلاو ) و یا موادی مانند بتادین ، سفید کننده خانگی ( وایتکس ) ، الکل و ... ضدعفونی کنیم.

  امتیاز: 0.00