منو
 صفحه های تصادفی
امام علی علیه السلام و حکم انکار فرزند
تحولات تاریخی دانش مثلثات
مونیتور طلایی
گونه اسپانیایی
غارهای مصنوعی
ابوبکر
دسر
برونزیت
فتوتیپ های باکتری
کتابهای فیزیک لیزر
 کاربر Online
389 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اصغر نامور 3 ستاره ها ارسال ها: 290   در :  یکشنبه 26 آذر 1385 [19:06 ]
  پیش بینى وقوع زلزله در درازمدت
 

دانشمندان شیوه جدیدى ابداع کرده‌اند که دقت پیش بینى وقوع زلزله در درازمدت را بهبود مى‌بخشد اما به گفته آنان این شیوه قادر به پیش بینى زلزله در آینده کوتاه نیست. به گزارش خبرگزارى فرانسه از سانفرانسیسکو، محققان در نشست سالیانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا اعلام کردند در این شیوه از ترکیب سوابق زمین‌شناسى منطقه با اطلاعات جى‌پى‌اس(‪ ،(GPS‬براى پیش بینى خطر زلزله استفاده مى‌شود.`کج جانسون` ژئوفیزیک‌دان دانشگاه ایندیانااین شیوه را واقع‌بینانه‌ترین روشى مى‌داند که تاکنون ارایه شده است. براى ارزیابى احتمال وقوع زلزله لازم است سرعت حرکت یک گسل به دقت تعیین شود.تا پیش از ظهور فناورى جى پى اس دانشمندان فقط به دیرینه‌لرزه‌شناسى متکى بودند که این علم، عبارت از شیوه پیچیده ایجاد خندق در امتداد خطوط گسل و ترسیم آثار زلزله‌هاى قبلى طى هزاران سال گذشته است. اکنون با کمک آنتن‌هاى جى‌پى‌اس که در سنگهاى بستر قرار داده مى‌شود، حرکات زمین در حد میلیمترى اندازه‌گیرى مى‌شود. پل سگال` ژئوفیزیک‌دان دانشگاه استنفورد مى‌گوید در روش جدید محققان میزان حرکات گسل با استفاده از جى‌پى‌اس را با حرکات گسل حاصل از مطالعات زمین‌شناسى مقایسه مى‌کنند.این کار مثل این است که قسمت‌هاى مختلف یک شیى را با ابزارهاى مختلف اندازه بگیریم که نتیجه آن با اندازه‌گیرى با استفاده از فقط یک ابزار، بسیار دقیقتر است.الگوى سگال و جانسون تمام اطلاعات موجود در مورد نحوه حرکت یک گسل فرضى را ترکیب مى‌کند و متفاوت بودن میزان لغزش گسل در طول زمان متفاوت را مورد توجه قرار مى‌دهد. فناورى جى پى اس لغزش گسل را بطور مستقیم اندازه نمى‌گیرد، بلکه سرعت حرکت نقاط مشخص روى زمین را ارزیابى مى‌کند. دانشمندان سپس اطلاعات جى‌پى‌اس را در فرمول ریاضى قرار مى‌دهند تا سرعت لغزش گسل را بدست آورند.از آنجا که در این شیوه عامل زمان در نظر گرفته مى‌شود، بسته به این که در کدام قسمت چرخه زلزله قرار داریم، نتیجه محاسبات فرق مى‌کند و طبعا اگر به این نکته توجه نشود، نتیجه دقیقى به دست نخواهد آمد.محققان با سامانه جدید دریافتند سرعت لغزش زمین حاصل از سوابق زمین‌شناسى و اطلاعات جى‌پى‌اس در منطقه خلیج سانفرانسیسکو با یکدیگر مطابقت دارند. این منطقه در زلزله یکصد سال پیش، در سال ‪ ۱۹۰۶‬به ویرانه تبدیل شد.
اما در سایر مناطق فعال تکتونیک چین و تایوان تفاوتهاى زیادى بین داده‌ها وجود دارد. دانشمندان قصد دارند از الگوى وابسته به زمان خود براى بررسى این گسل‌ها استفاده کنند و اطلاعات را با یکدیگر انطباق دهنددر جامعه علمى در مورد سرعت لغزش گسل‌ها در چین و تبت اختلاف نظر وجود دارد. شیوه جدید مى‌تواند اختلاف نظر در این‌باره را حل و فصل کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 28 آذر 1385 [05:34 ]
  کشف علائم زمین لرزه پیش از وقوع آن
 

محققان ایتالیایی موفق به کشف علائم زمین لرزه پیش از وقوع آن شدند. روزنامه ایتالیایی ` کوریره دلاسرا` روز دوشنبه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: محققان موسسه ملی ژئوفیزیک وآتشفشان شناسی دانشگاه ناپل در جنوب ایتالیا موفق به‌کشف روشی برای مطلع شدن‌از وقوع زمین لرزه،لحظاتی قبل از وقوع آن شدند.

به‌عقیده این محققان معمولا پیش از وقوع زمین لرزه‌های پرقدرت امواجی موسوم به`موج ‪ `P(‬موج اولیه) بوجود می‌آید که می‌توان ازآن به‌عنوان زنگ خطر قبل از وقوع زمین لرزه استفاده کرد. این محققان عقیده دارند که با وجود کم بودن زمان ارسال موج و وقوع زمین لرزه که حدود ‪ ۱۰‬ثانیه است ، می‌توان از بسیاری خسارت‌های جانی پیشگیری کرد که این بهتر از هیچ است.

`انتسو بوسکی` رییس این موسسه گفت: با مطالعه ‪ ۲۰۰‬زمین لرزه پرقدرت از‪ ۴‬تا‪ ۷/۴‬ریشتر مشاهده کردیم که قبل از وقوع زمین لرزه‌های ویران‌کننده امواجی دریافت می‌شود که می‌توان ازآن به‌عنوان زنگ خطر استفاده کرد و جان خود را نجات داد. به عقیده وی اگر راه‌های فرار ساده و باز باشند، می‌توان در این مدت ساختمان‌هایی را که ازامنیت کمتری برخوردار هستند رها کرد و خود را نجات داد و یا اینکه در ساختمان ماند و خود را زیر ساختارهای قوی حفظ کرد.

سرعت امواج پی ‪ ۶‬کیلومتر در ثانیه است درحالیکه سرعت موج `اس` (موج دوم و ویران‌کننده ) ‪ ۳/۵‬کیلومتر در ثانیه می‌باشد. اگر مرکز زمین لرزه در یکصد کیلومتری واقع باشد، حدود ‪ ۲۰‬ثانیه وقت در اختیار خواهیم داشت که زمان کمی برای نجات یافتن نیست.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 09 دی 1385 [07:24 ]
  پیش بینی زلزله با استفاده از مارها
 

چپن یک سامانه پیش بینی زلزله ابداع کرده است که در آن از رفتار غریزی این حیوانات در آستانه وقوع زمین‌لرزه بهره گرفته شده است. به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز، اداره زلزله در نانینگ مرکز منطقه خودمختار گوانگسی در جنوب چین با ترکیبی از فناوری جدید و غریزه طبیعی مارها این سامانه را ابداع کرده است.

به نوشته روزنامه `چاینا دیلی` ، کارشناسان این اداره از طریق دوربین‌های ویدیویی که به اینترنت باند پهن متصل است رفتار مارها را در یک مزرعه نگهداری مار زیر نظر دارند. این دوربین‌ها ‪ ۲۴‬ساعت شبانه روز کار می‌کنند. جیانگ وایسونگ مدیر این اداره گفت از بین تمام موجودات زمین مارها بیشترین حساسیت را به زلزله دارند.

مارها می‌توانند زلزله را سه تا پنج روز قبل از وقوع از فاصله ‪۱۲۰‬ کیلومتری احساس کنند و با رفتار خود این آگاهی را نشان دهند. زمانی که زلزله‌ای در شرف وقوع است مارها از لانه هایشان حتی در سرمای زمستان بیرون می‌آیند. در مواقع بروز زلزله شدید حتی امکان برخورد مارها با دیوار هنگام فرار وجود دارد. چین یک کشور زلزله خیز است که بیشتر زلزله‌ها در مناطق دورافتاده روستایی رخ می‌دهد. در زلزله روز سه شنبه گذشته در جنوب تایوان سه ساختمان فروریخت که در اثر آن دو تن کشته و ‪ ۴۲‬نفر دیگر زخمی شدند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 10 دی 1385 [19:22 ]
  باید اول مار را بیدار کرد
 

خب خرا را شکر که حسگر زلزله با فرصت دهی نسبتا مناسب هم کشف شد . فقط میماند نحوه بستن آنرا به دستگاه های الکترونیکی ابداع کنیم . اگر این آقای مار در خواب زمستانی خود بسر میبرد باید اول بیدارش کنیم؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اصغر نامور 3 ستاره ها ارسال ها: 290   در :  یکشنبه 10 دی 1385 [19:30 ]
  پیش بینی زلزله با مارها
 

دوست عزیز که ناشناس هستید
اولا در این سامانه پیش بینی زلزله، مارها را در یک محل مخصوص نگهداری و تحت مراقبتهای خاص قرار می دهند
و بنابر این خواب زمستانی در حقیقت برای آنها وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد این مارها هنگام احساس
وقوع زلزله از خواب زمستانی فارغ می شوند. ضمنا نیازی نیست که این سامانه به صورت یک حسگر تماسی به مار وصل شود.
می تواند به صورت یه حسگر مادون قرمز و ... عمل کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اصغر نامور 3 ستاره ها ارسال ها: 290   در :  پنج شنبه 21 دی 1385 [07:13 ]
  احتمال وقوع زمینلرزه ای شدید در انتهای جنوبی گسل سن آندریاس
 

در کنفرانس زلزله شناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که روز سه شنبه 9 ژانویه 2007 برگزار گردید؛
بنابر تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان USGS، احتمال وقوع زمینلرزه ای شدید در انتهای جنوبی گسل سن آندریاس وجود دارد که پیامد آن در Southland فاجعه آمیز خواهد بود. مرکز این زمینلرزه احتمالی جنوب کالیفرنیا گزارش شده است. همچنین روز سه شنبه 9 ژانویه 2007، صد و پنجاهمین سالگرد آخرین زمینلرزه بزرگی می باشد که در طول گسل سن آندریاس به وقوع پیوسته و بزرگای آن 9/7 ریشتر ثبت گردیده است. اگر امروزه نیز چنین زمینلرزه ای به وقوع بپیوندد، حداقل حدود 5000 نفر کشته و از لحاظ اقتصادی نیز حدود 150 بیلیون دلار خسارت وارد خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اصغر نامور 3 ستاره ها ارسال ها: 290   در :  پنج شنبه 28 دی 1385 [12:29 ]
  سیل و زلزله در ایران غیرمترقبه نیست
 

استاد دانشکده صنعت آب و برق وزارت نیرو گفت:از بین کلیه‌حوادث احتمالى، سیل و زلزله در ایران بخاطر عجین شدن با زندگى مردم، غیرمترقبه نیست. `نعمت حسنى`در جلسه کارگروه ‌آموزشى مدیریت بحران استان تهران با اشاره به ‌وقوع حوادث متفاوت در کشور، افزود: از مجموع ‪ ۴۱‬حادثه غیرمترقبه در دنیا ‪ ۳۱‬مورد در ایران سابقه وقوع دارد. وى‌اظهارداشت:تداخل وظایف،رقابت،دوباره‌کارى،نبودمدیریت واحد و پراکندگى اطلاع‌رسانى ازجمله مشکلات اساسى امدادونجات درمواقع بروز حوادث غیرمترقبه در کشور است. حسنى بااشاره به‌تجربه‌زلزله‌هاى ژاپن،ترکیه و زلزله‌هاى سال‌هاى اخیر در کشور یادآورشد:سوابق امدادرسانى درزلزله‌هاى بوئین زهرا، طبس، رودبار و بم پشتوانه خوبى براى امدادرسانى در حوادث احتمالى آینده است.
وى گفت: اجراى ‪ ۲۴‬عنوان عملیات بعد از وقوع حادثه براى امداد و نجات با مدیریت بحران بى‌برنامه میسر نخواهد شد. حسنى برضرورت بازنگرى وساماندهى مدیریت بحران کشور تاکیدکرد وافزود:با بازنگرى بر آمار کشته‌هاى زلزله در آسیا و سهم بالاى ایران در این آمار متوجه خواهیم شد که مدیریت بحران قوى ترى را در کشور نیاز داریم. دبیر ستادحوادث غیرمترقبه استان تهران نیز دراین جلسه برضرورت تصویب قوانین و تبدیل سیاست‌هاى ملى حوادث به قانون تاکید کرد.محمود باقرى گفت: مدیریت درست بر بحران‌ها و حوادث احتمالى در راستاى جلوگیرى از کاهش خسارات مالى و جانى در کنار تقویت ساز و کار مورد نیاز ستادها با آموزش‌هاى عملى در کلیه سطوح میسر خواهد شد. وى افزود: ایجاد سیستم‌هاى مخابراتى مقاوم جهت ارتباط اعضاى ستاد و شهرستان‌ها با استان، جلوگیرى از تاخیر در ارسال اطلاعات وپراکندگى اطلاع رسانى از جمله دیگر مشکلات بعد از وقوع حوادث است.

  امتیاز: 0.00