منو
 کاربر Online
314 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 14 آبان 1385 [14:55 ]
  امگا ۳ چیست؟
 

امگا ۳ چیست؟

چربى ها انواع مختلفى دارند. براساس پیوند دوگانه به دو نوع اشباع و غیراشباع تقسیم مى شوند. امگا ۳ نوعى چربى غیراشباع مرکب است که در زنجیره اتصالى کربن خود یک گروه کربوکسیل و چندین پیوند دوگانه دارد و خود از سه گروه چربىALA ( آلفا لینولئیگ اسید)، EPA ( ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA ( دوکوزاهگزانوئیک اسید ) مشتق مى شود. بهترین منبع تامین امگا ۳ ماهى است و مقدار توصیه شده آن دو بار در هفته است.ALA که مهم ترین نوع امگا ۳ است بیش از ماهى در جوانه گندم، گردو و دانه هاى روغنى ( کتان و سویا ) یافت مى شود، اما دو نوع دیگر فقط در ماهى به ویژه در قزل آلا، ساردین، ماهى تن و آزاد موجود است.

چربى امگا ۳ از تشکیل Thromboxan (عامل مهم در لخته شدن خون) جلوگیرى مى کند و سطح ترى گلیسیرید خون را کاهش مى دهد. لذا ماده بسیار مفیدى در جلوگیرى از بروز بیمارى هاى عروقى و حملات قلبى به شمار مى رود. تاثیر امگا ۳ تنها به سلامت قلب محدود نمى شود بلکه خواص دیگرى نیز دارد که اغلب از آن بى اطلاعند. چربى امگا ۳ به ویژه مشتق آن DHA با ایجاد تعادل میان حفظ مقاومت و انعطاف پذیرى سلول هاى پوست باعث تحریک تشکیل کلاژن و بافت هم بند الاستین شده و از خشکى و چروکیدگى و پیرى زودرس جلوگیرى مى کند و همین میزان بروز آکنه و جوش هاى التهابى در نوجوانان را کاهش مى دهد.

چربى امگا ۳ همچنین باعث استحکام استخوان ها مى شود، عارضه خشکى چشم را که بیمارى شایع در سالمندان است کاهش مى دهد و بالاخره بروز آلزایمر را به تعویق مى اندازد. با توجه به موارد فوق دیگر هیچ جاى شکى در خواص امگا ۳ باقى نمى ماند. پس از خوردن ماهى و دانه هاى روغنى و خشکبار به ویژه بادام زمینى و گردو غافل نشوید.

  امتیاز: 0.00