منو
 صفحه های تصادفی
جنگ افزارهای فضایی آینده
لیدهیلیت
رشته باستان شناسی
شیمیدانان نامی اسلام
علت شکرک نزدن عسلهای موجود در بازار
دانشگاه آزاد اسلامی
نیرنگ و فریب معاویه
شکلیابی خط در عکاسی
طاووس «صورت فلکی»
تبری از دشمنان اهلبیت
 کاربر Online
722 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 04 آبان 1385 [06:38 ]
  حشرات و پرندگان
 

سلام:
حشرات و پرندگان حین پرواز تا چه ارتفاعی می توانند بالا روند؟

ممنون

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 08 آبان 1385 [13:53 ]
  >حشرات و پرندگان
 

با سلام
ارتفاع پرواز حشرات و پرندگان بستگی به نوع و گونه آنها دارد و دقیقا نمیتوان تعیین کرد که ارتفاع چقدر است؟ به نظر من در میان پرندگان ارتفاع پرواز پرندگان شکاری و پرندگان مهاجر از همه بیشتر است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 18 آبان 1385 [06:48 ]
  اکسیژن بیشتر در هوا موجب ایجاد حشرات غول پیکر
 

به گفته محققان، اگر اکسیژن بیشتری در هوا وجود داشت، حشرات غول‌پیکری روی زمین می‌خزیدند و یا در آسمان پرواز می‌کردند. به گزارش پایگاه اینترنتی لایو ساینس، تقریبا ‪ ۳۰۰‬میلیون سال پیش حشرات غول پیکری بر روی این سیاره حرکت می‌کردند و یا بر فراز آن پرواز می‌کردند بطوریکه بال سنجاقک‌ها در آن زمان قابل مقایسه با بال‌های شاهین‌های امروزی بود.

در آن زمان اکسیژن، ‪ ۳۵‬درصد هوا را تشکیل می‌داد در حالی که اکنون این نسبت ‪ ۲۱‬درصد است. آلکساندر کیسر در دانشگاه میدوسترن در گلندیل در ایالت آریزونا گفت: همه حشرات آن زمان غول پیکر نبودند اما احتمالا ده درصد آنها به اندازه کافی بزرگ بودند که غول پیکر تلقی شوند. برای پی بردن به اینکه آیا هوایی که میزان اکسیژن در آن بسیار زیادتر باشد می‌تواند موجب بزرگتر شدن حشرات شود یا خیر، کیسر و همکارانش امکان محدود شدن اندازه حشرات توسط جو فعلی را مورد مطالعه قرار دادند.

آنان چهار گونه سوسک را که اندازه آنها بین دو تا ‪ ۳۸‬میلی متر بود، با یکدیگر مقایسه کردند. محققان به ویژه نای این حشرات را که هوا را به داخل و خارج بدن آنها می‌چرخاند، بررسی کردند. انسان‌ها یک نای دارند اما حشرات از یک سیستم کامل نای برخوردارند که به یکدیگر متصل هستند و به هوای بیرون راه دارند. تصاویر اشعه ایکس نشان داد که با بزرگتر شدن گونه‌های سوسک، بیشترین افزایش حجم بدن در ناحیه نای مشاهده می‌شد بطوریکه رشد نای این حشرات نسبت به افزایش اندازه بدن آنها حدود ‪ ۲۰‬درصد بیشتر بود.

دلیل آن این است که همزمان با افزایش اندازه بدن سوسک‌ها، ریه آنها باید برای تامین تقاضای بیشتر اکسیژن این حشرات بیشتر رشد کند. درنهایت نای این حشرات نمی‌تواند بیشتر از یک اندازه مشخص رشد کند. محققان بر اساس محاسبات دریافتند که سوسک‌های امروزی نمی‌توانند از حدود ‪۶‬ اینچ (‪ ۱۵/۲۵‬سانتیمتر) بزرگتر شوند. کیسر در نتیجه‌گیری اعلام کرد: چنانچه جو زمین در گذشته اکسیژن بیشتری داشت، نای حشرات می‌توانست باریکتر شود و اکسیژن مورد نیاز حشره‌هایی بسیار بزرگتر را تامین کند.

  امتیاز: 0.00