منو
 کاربر Online
1042 کاربر online
 : ریاضی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  شنبه 15 مهر 1385 [11:30 ]
  فلسفه ریاضیات
 

فلسفه ریاضیات The Philosophy of Mathematics


ریاضیات از زمان افلاطون به بعد توجه بسیاری از فلاسفه را به خود جلب کرده است و اکثر فیلسوفان برجسته دنیا چیزی برای گفتن درباره این علم دارند. این به دلیل اهمیت ریاضی در زندگی روزمره نیست زیرا بر فرض ، کشاورزی هم در زندگی انسان ها نقش مهمی ایفا می کند ولی هیچ نوع فلسفه ای درباره آن وجود ندارد. آن چیزی که باعث مهم جلوه دادن ریاضیات شده ، مشکلاتی است که فلاسفه با آن درگیر هستند. این مشکلات و دوراهی ها در کتاب `فلسفه ریاضیات` ذکر شده است. کتاب حاضر شامل 13 مقاله از 12 فیلسوف و استاد دانشگاه می شود.
به اعتقاد این اساتید برجسته ، ریاضیات پیکره واقعیات است. علت اینکه چرا آنها درمیان علوم مختلف ، ریاضیات را انتخاب کرده اند (و برای مثال چرا علوم طبیعی را برنگزیده اند) این است که از دیدگاه فلاسفه ، ریاضیات و منطق جزو علوم خاص به حساب می آیند. تمام واقعیات منطق و ریاضی صحیح هستند اما قوانین علوم طبیعی همگی صحت ندارند و بعضی از آنها اتفاقی و برحسب تصادف به وجود می آیند. همچنین مسائل ریاضی نیاز به آزمایشگاه ندارند و برای مثال ما نمی گوییم قصد داریم اعداد اول را مورد آزمایش قرار دهیم ولی اکثر اوقات لازم است قوانین علوم طبیعی را تجربه کنیم و آنها را مورد آزمایش قرار دهیم.

ریاضیات ازنظر فلاسفه علم شناخته شده ای محسوب می شود ، ازاین رو از آن به عنوان یک علم مقدم یادمی کنند و سعی دارند برخی از مباحث فلسفی را به کمک ریاضیات مورد تحلیل و بررسی قرار دهند. مباحث مهمی که در این کتاب مطرح می شوند عبارتند از : واقعیت ریاضی ، دو اصل مهم تجربه گرایی ، استنتاج و برهان ، پایه و اساس فلسفی منطق شم گرایی ، شم ریاضی ، ادراک ریاضی ، افلاطون گرایی ریاضیات ، دیدگاه های ساختار گرایانه درباره موضوعات ریاضی و بحث پیرامون این موضوع که آیا ریاضیات فقط یک دانش منطقی است یا خیر. البته هیچگونه اصطلاحات تخصصی درباره ریاضی در کتاب ارائه نشده است و مباحث فقط به علم فلسفه مربوط می شوند.

  امتیاز: 0.00