بارها شنیدهایدخوردن یک سیب در روز پزشک را دور میکند اما این بار بشنوید از محققان که میگویند با خوردن سیب از زوال ذهن جلوگیری کنید. سیب و آب آن از صدمه سلولی مغز که در دوران سالمندی منجر به آلزایمر میشود جلوگیری میکند. اثر حفاظت بخش این میوه به آنتی اکسیدانهای موجود در آن ، ترکیبات شیمیایی که همه سلولهای بدن به ویژه سلولهای مغز و قلب را حفظ میکنند، مربوط میشود. آنتی اکسیدانها با خلع سلاح رادیکالهای آزادی که به سلولها آسیب میرسانند، عمل میکنند رادیکالهای آزاد در بیماری قلبی هم دخالت دارند زیرا کلسترول بد را اکسیده کرده منجر به سخت شدن عروق میشوند.
همچنین با وارد کردن آسیب به ژنتیک سلولها در ایجاد سرطان و برخی بیماریهای دژنراتیو مانند پارکینسون نقش دارند. این رادیکالها از طریق آلودگی، غذاهای سرخ شده در روغن، و فرآیندهای متابولیک وارد بدن میشوند.
به گزارش ای – دایتس محققان دانشگاه ماساچوست با انجام آزمایشات بر روی موش اثر حفاظت بخش سیب را در برابر آسیب رادیکالهای آزاد بررسی کرده و دریافتند موشهایی که با آب سیب تغذیه شده بودند در تست ماز عملکرد بهتری داشتند. آسیب مغزی اکسیداتیو نیز در این موشها کمتر بود. یافتههای فوق اثر حفاظتبخش سیب را تایید میکنند. نکته دیگر این که محققان میگویند محتوای آنتیاکسیدانی آب گرفته شده از میوههای با پوست از قرصهای دارای آنتی اکسیدان خالص بیشتر است.
مطالعات قبلی نیز نشان دادهاند سیب حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان کوئرستین (quercetin) است که در کاهش ابتلا به سرطان، حملات قلبی، آب مروارید، عود حملات نقرس و بهبود بیماری رفلکس اسیدی معده نقش دارد. سیب تازه با پوست بهترین منبع این آنتیاکسیدان بوده و محتوای آنتیاکسیدانی سیب قرمز بیش از سیب سبز است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!