منو
 صفحه های تصادفی
نقش اروپا در پیشرفت ریاضیات
خطبه فدک
حزب امام علی علیه السلام حزب الله است
طبقه بندی ژئوشیمیایی عناصر
زندگینامه ورنر فن براون
درخت طوبی
دفتر کپیه
طبقه بندی جلبکها
نقش زیستی آب
نمک سود کردن
 کاربر Online
701 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 08 شهریور 1385 [03:30 ]
  خواص انبه
 

انبه

انبه گیاهى است درختى، همیشه سبز با تاج پوشش گسترده و مدور و برگ هاى کشیده و باریک، گل هاى کوچک به رنگ زرد- قرمز به شکل خوشه هایى متشکل از ۳۰۰ گل خودبارور که در برخى موارد نیز از طریق گرده افشانى متقاطع بارور مى شوند. گرده گل ها داراى ترکیبات حساسیت زاى مانگیفرول و مانگیفرون هستند.

میوه انبه نسبتاً بزرگ داراى تعدادى هسته با پوستى به رنگ زرد- سبز است.پوست انبه به خاطر داشتن روغن هاى فرار حساسیت زا است و هنگام استفاده نباید روغن پوست با گوشت تماس پیدا کند. میوه انبه از ۶ هزار سال پیش توسط هندیان شناخته شده بود و تکثیر آن نیز دست کم از ۴۰۰ سال پیش به طور جدى در این کشور آغاز شد و بعدها توسط انگلیسى ها به اروپا و توسط سیاحان از هند به برزیل و ایالات متحده برده شد. درخت زیبا و همیشه سبز انبه در ایران نیز در استان هاى هرمزگان و بلوچستان کاشته مى شود. هم اکنون سالانه در حدود ۲۳۹۰۰ تن انبه در سرتاسر جهان تولید مى شود که هند به تنهایى بیش از نیمى از کل انبه جهان را تولید مى کند. میوه انبه سرشار از ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین و مقادیرى نیز نیاسین، کلسیم، فسفر و آهن است.

از میوه انبه شربت، مربا، کنسرو، مارمالاد، ژله، ترشى، سس، چاشنى و غذاى کودک تهیه مى شود. از مغز هسته نیز در تهیه خوراک دام و طیور و از چوب درخت آن در ساخت قاب پنجره، ابزار کشاورزى، الوار، جعبه و... استفاده مى شود. پوست درخت انبه حاوى ۱۶ تا ۲۵ درصد تنین است که از آن در صنعت دباغى بهره مى گیرند، گل هاى خشک شده انبه مقادیر قابل توجهى تنین دارند و در تهیه دارو براى درمان دندان درد، اسهال، خونریزى رحمى و برونشیت و از جوشانده برگ ها براى درمان اسهال، تب، درد هاى قفسه سینه، دیابت، فشار خون و... استفاده مى شود.

  امتیاز: 0.00