منو
 کاربر Online
1894 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [14:01 ]
  تفاوتهای فردی نوزادان
 

تفاوتهای فردی نوزادان

نوزادان تفاوتهای فردی زیادی با همدیگر دارند. هر نوزاد ، از لحظه شروع اولین تنفس خود ، انسان منحصر به فردی است. بدین صورت که در مقابل صدای قوی یا تماس جسمی، به شیوه ای کاملا متفاوت از نوزادان دیگر واکنش نشان می‌دهد. در مجموع ، تفاوتهای فردی نوزادان بسیار اهمیت دارد.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  پنج شنبه 02 شهریور 1385 [13:55 ]
  بچه ، بچه است دیگه چه فرقی می کنه!!!!
 

تفاوتهای فردی کودکان

*شکل ظاهری بدن
از تفاوتهای مشخص بین نوزادان و کودکان ، تفاوت در اندازه‌های نسبی قسمتهای مختلف بدن و بسیاری از خصوصیات قابل اندازه گیری در آنهاست.

*فعالیت
بعضی نوزادان از همان ابتدا بسیار فعال و پرجنب و جوش هستند و مرتب دست و پا میزنند برعکس عده ای دیگر آرام و کم تحرک هستند. می‌توان گفت رشد بعدی کودک ، تحت تاثیر میزان فعالیت او قرار می‌گیرد.

*حساسیت و تحریک پذیری
بعضی نوزادان از همان ابتدای تولد بسیار حساس هستند و به آسانی برآشفته شده و گریه می‌کنند.با مختصر صدایی از خواب بیدار می‌شوند، در حالیکه بعضی کودکان بسیار مقاوم هستند و در مقابل تحریکات حسی ، حساسیت زیادی نشان نمی دهند. یکی از دلایل تحریک پذیری می‌تواند زودرسی رشد ذهنی باشد. یعنی کودک متوجه موقعیت غیر طبیعی می‌شود، اما نمی‌تواند آن را درک کند.

* شدت واکنش
بعضی کودکان نسبت به محرک‌های محیطی واکنش شدیدتری نشان می‌دهند. این تفاوت مخصوصا در گریه کردن کودکان یا خندیدن آنها به خوبی مشهود است.

* دامنه توجه
بعضی کودکان ساعتها با یک اسباب بازی یا یک مساله سرگرم می‌شوند در حالیکه گروهی دیگر ، به راحتی توجهشان از چیزی به چیز دیگر جلب می‌شود.

*نظم طبیعی و سازگاری با محیط
بعضی کودکان از لحظه تولد ، بسیار ساکت و با نظم به نظر می‌رسند. این کودکان به موقع می‌خوابند و به موقع بیدار می‌شوند و... در حالیکه روی رفتار بعضی از کودکان به هیچ وجه نمی‌توان حساب کرد. بسیاری از کودکان به سرعت و به راحتی با شرایط محیط سازگار می‌شوند ، در حالیکه برخی دیگر با کوچکترین تغییر آزرده شده و سازگاری دیرتری حاصل می‌کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  سه شنبه 07 شهریور 1385 [17:26 ]
  بازی کوک: فعالیت ، نه وقت گذرانی
 

بازی کوک: فعالیت ، نه وقت گذرانی


بازی ، عامل رشد اجتماعی
بازی موجب می‌شود که کودک خود را به عنوان یک عامل فعال در محیط به حساب آورد و نه شخصی که فقط واکنش نشان می‌دهد. در خانواده و مدرسه معمولا از کودک می‌خواهند که از الگوهای رفتاری تعیین شده پیروی کند. اما در دنیای بازی ، کودک می‌تواند دنیا را آنقدر کوچک کند که به قدش براندازه شود و به میل خود آن را دستکاری کند.

بازی ، ساخت هویت

بازی موجب می‌شود که کودک از خود بیرون بیاید و خود را از دید دیگران نگاه کند. بدین ترتیب ، کودک به خویشتن پنداری خود شکل می‌دهد.

بازی ، واقعیت و تخیل
بازی فعالیت انعطاف پذیری است که موجب می‌شود کودک با ترسهای خود مقابله کند: ترس از افراد شرور ، جادوگرها ، اشباح ، شیرها ، سگها ، دزدها ، و... به کمک تخیل ، کودک می‌تواند بدون ترس با این موجودات روبه رو شود و حتی آنها را از بین ببرد.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  دوشنبه 13 شهریور 1385 [14:44 ]
  نازنازیها و غیر نازنازیها
 

نازنازیها و غیر نازنازیها

ویژگی خاص و جالبی که موجب تمایز نوزادان می‌شود، واکنش آنها در مقابل نوازش است.
شافر و امرسون ، واکنشهای 37 نوزاد به تماس جسمی را مشاهده کرده و به این نتیجه رسیده اند که می‌توانند کودکان را به دو گروه نازنازی و غیر نازنازی تقسیم کنند.

مادران کودکان نازنازی ، کودک خود را چنین توصیف می‌کنند: او دوست دارد خودش را برای من لوس کند، دوست دارد همیشه او را نوازش کنم و... بر عکس مادران کودکان غیر نازنازی می‌گویند: وقتی می‌خواهم او را به در آغوش گرفته و به خودم بچسبانم و یا ببوسم مخالفت می‌کند، لگد می‌زند یا غرغر می‌کند و سرانجام گریه سر می‌دهد...

اگر چه غیر نازنازیها تماسهای بدنی اجباری را رد می‌کنند، در عوض دوست دارند تاب داده شوند، روی زانوهای والدین پرتاب شوند و آنها بوسه ، غلغلک و سایر تماسهای بدنی را به شرطی که تحت فشار نباشد دوست دارند.

شافر و امرسون ، بین نازنازیها و غیر نازنازیها ، در دو سال اول زندگی ، تفاوتهای دیگری نیز پیدا کرده اند. مثلا از نظر رشد حرکتی ، ‌غیر نازنازیها معمولا از نازنازیها جلوترند ، آنها به تنهایی می‌نشینند ، به کمک تکیه گاه سر پا می‌ایستند و زودتر می‌خزند.

  امتیاز: 0.00