منو
 کاربر Online
537 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [07:10 ]
  آدامس و سالمسازی دندان
 

بزودی نوعی آدامس جهت جلوگیری از کرم خوردگی و فساد دندان وارد بازار خواهد شد. باکتری‌های اسید لاکتیک موجود در این نوع آدامس از چسبیدن باسیل‌های فاسد کننده و مخرب به دندان ممانعت کرده و باعث سالم ماندن دندان‌ها می‌شوند.

به گزارش سایت خبری اشپیگل ، گروه ویژه‌ای از لاکتوبان می‌توانند عامل کرم خوردگی دندان را از بین ببرند. محققان انجمن شیمی آلمان ، (BASF) معتقدند که با کمک این باکتری‌ها می‌توان مقدار زیادی از عوامل فاسد کننده و پوسیدگی دندان را بالای پنجاه درصد کاهش داد.

آزمایش این باکتری‌ها در سری جدید آدامس‌هایی که سال آینده به بازار عرضه خواهند شد، موفقیت آمیز بوده است.
به طور کلی عامل اصلی فساد دندان باکتری‌های استرپتوکوک هستند که در حجم زیادی در پلاک‌های دندانی یافت می‌شوند و باعث ترشح نوعی اسید می‌شوند که مینای دندان را از بین می‌برد.

محققان در مجله تخصصی Chemistry and Industry اظهار داشته‌اند این باکتری‌ها از طریق افزایش جریان بزاق در کاهش پوسیدگی موثر هستند.
باکتری‌های اسیدلاکتیک در موارد خوراکی مانند ماست و کلم ترشی وجود دارند. همچنین این نوع اسید لاکتیک مهمترین جزء سازنده باکتری‌هایی داخل روده انسان است که سیستم دفاعی بدن را ارتقا می‌بخشد.

در حال حاضر محصولات لبنیاتی فراوانی که شامل این نوع باکتری باشند در بازار وجود دارند.

`استفان مارسینوزکی` ، مدیر بخش تحقیقاتی BASF اعلام کرد بزودی چین ترکیباتی در غالب خمیر دندان و مایعات ضد عفونی کننده و خوشبو کننده دهان همراه با این نوع آدامس وارد بازار خواهند شد.

همچنین بوی بد بدن نیز می‌توان با کمک باکتری‌های اسیدلاکتیک دفع شود.

منبع:ایسکا نیوز

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 04 مهر 1385 [05:31 ]
  دارچین و آدامس‌های دارچینی بر مخاط دهان اثرات نامطلوبی دارند
 

بررسی‌های یک پژوهش دانشجویی حاکی از اثرات نامطلوب دارچین و آدمس های دارچینی بر بافت دهان است.

دارچین به عنوان داروی گیاهی برای کاهش اشتها، نفخ و درد شکم و احتمالا دیابت نوع دوم به کار می‌رود اما استفاده از آن به خصوص آدامس‌های دارچینی اثرات سویی بر بافت مخاط دهان دارد.

در این پژوهش، ایجاد زخم‌های دهانی که در ابتدا به صورت احساس سوختگی در دهان نمایان می‌شود از جمله آسیب‌های این مواد بر بافت مخاطی دهان ذکر شده و آمده است: علاوه بر این، ورم لب‌ها و التهاب و تکثیر بافت پوششی دهان از دیگر اثرات سوء استفاده از این ماده می‌باشد.

این مقاله می‌افزاید: زخم‌های مزمن سطحی و ورم لب‌ها به درمان استوییدی پاسخ می‌دهد و با حذف عامل آدامس به طور کامل خوب می‌شود و التهابات و تکثیر بافت پوششی نیز با قطع عامل تغییرات قابل برگشت می‌باشد.


براساس نتایج این پژوهش افرادی که دارای سابقه التهاب و زخم در مخاط دهان هستند باید در مصرف آدامس‌های دارچینی توجه کنند.

گفتنی است، دارچین درختی است که بیشتر در هند و چین می روید و پوسته‌های خشک شده آن به صورت پودر و به عنوان چاشنی مصرف می‌شود.

براساس یافته‌های دانشمندان عصاره دارچین فعالیت آنتی اکسیدان قوی و پتانسیلی برای کمک به حفظ قند خون و کلسترول دارد و بالا برنده قدرت سیستم ایمنی و کمک‌کننده به کاهش احتمال بروز سرطان است.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 23 دی 1385 [16:12 ]
  آدامس
 

تاریخچه آدامس
از همان دوران باستان چیزهایی وجود داشت که مردم دوست داشتند آنها را بجوند مثلا یونانی‌های قدیم، صمغ درخت کندر رومی )mastic( را می‌جویدند و اقوام مایا در آمریکای مرکزی از صمغ درخت دیگری به‌نام برای جویدن استفاده می‌کردند. ولی آن چیزی که امروزه به اسم آدامس می‌شناسیم، اولین بار در قرن 19 مورد استفاده قرار گرفت در 1848، فردی به نام سیتروس، اولین آدامس را ساخت که به‌‌صورت تجارتی روانه بازار شد. در سال 1896 فردی مکزیکی، صمغی به نام >chicle< را به فرد دیگری به نام توماس آدامس معرفی کرد و به او پیشنهاد کرد که با استفاده از این صمغ، آدامس را به‌صورت انبوه تولید کنید. در 1871، توماس آدامس برای اولین بار دستگاهی ساخت که آدامس را به‌صورت خودکار تولید می‌کرد و نام خودش را هم روی محصولش گذاشت: طی سال‌های بعد، راه‌هایی کشف شد تا آدامس‌ها مزه‌دار شوند و طعم آنها به مدت طولانی‌تری در دهان باقی بماند، آدامس‌ بادکنکی‌ هم در سال 1906 به بازار آمد. در ایران نیز جویدن صمغ گیاه ون که سقز نام دارد، از قدیم‌الایام متداول بوده است. در هر حال امروزه همه فراورده‌های جویدنی موجود در بازار با نام تجاری یکی از قدیم‌ترین انواع آن یعنی شناخته می‌شوند.
در کارخانجات، برای ساخت آدامس، ابتدا صمغ رزینی اولیه آدامس و مواد اولیه دیگر در دمای بالا و تحت فشار بخار حرارت داده می‌شوند تا غلیظ شوند. سپس وارد قسمت دیگری از دستگاه می‌شوند که به آنها طعم‌دهنده و شیرین‌کنندها اضافه می‌شوند. این مایع سپس وارد قسمت سردتری از دستگاه می‌شود که این قسمت از دستگاه مواد وارد شده را به کمک غلتک و با کاهش حرارت به‌صورت لایه‌های نازک آدامس در می‌آورد. آدامس‌هایی که با غلاف‌های سخت آب‌نباتی پوشیده شده‌اند باید در لایه‌های ضخیم‌تری تهیه شوند و مراحل ساخت طولانی‌تری دارند.
نکته‌های آدامسی
اگر می‌خواهید آدامس بادکنکی‌تان خوب باد کند، ابتدا آن را خوب بجوید تا شیرینی‌اش تمام شود و شکرش از بین برود و سپس آن را باد کنید، زیرا شکر مانع کش آمدن آدامس بادکنکی می‌شود. البته سعی کنید بیشتر از سالی یک بار از این آدامس‌های قنددار استفاده نکنید تا دندان‌هایتان خراب نشود!
بزرگترین بادکنکی که توسط آدامس بادکنکی درست شده است در سال 1994 بوده و قطری به اندازه 50 سانتی متر داشته است.
بهترین راه برای جداکردن آدامس‌های چسبیده به لباس یا فرش، فریزکردن آن است. با یک تکه یخ آدامس چسبیده را فریز کنید و سپس با استفاده از سمت پخ چاقو و به کمک جاروبرقی، آن را از سطح جدا کنید.
آدامس می‌تواند یکی از اشکال دارویی باشد. آدامس‌های نیکوتین‌دار (ترک سیگار) یکی از این آدامس‌ها هستند که برای منظور دارویی استفاده می‌شوند و نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند.

بچه‌جان آدامست را قورت نده!
در فرنگ، مادران عادت کرده‌اند به کودکانشان بگو‌یند: `اگر آدامست را قورت بدهی، 7 سال در شکمت می‌ماند و شکمت حسابی باد می‌کند` همه ما از اینکه خودمان یا فرزندمان آدامسی را قورت بدهد نگرانیم و نمی‌دانیم که بر سر این آدامس چه می‌آید اما واقعیت این است که اغلب مواقع اتفاق خیلی بدی نخواهد افتاد.
مواد تشکیل‌دهنده آدامس عبارتند از: صمغ اولیه آدامس، نگهدارنده‌ها، طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌ها. بدن شیرین‌کننده‌ها را جذب می‌کند و اگر آدامس از نوع دارای قند باشد مقدار زیادی کالری به بدن شما اضافه می‌شود. اما قسمت رزینی یا صمغ آدامس قابل شکستن توسط سیستم گوارش نیست و دفع می‌شود. در واقع پایان سفر یک آدامس بلعیده شده اغلب به توالت می‌رسد و نه جای دیگر!
اما بلعیدن آدامس گاهی اوقات ممکن است خطرناک باشد.
مثلا اگر توده بسیار بزرگی از آدامس(شامل چند آدامس‌ به‌هم چسبیده) بلعیده شود و یا آدامس‌های زیادی با فواصل زمانی کوتاه و پشت سر هم بلعیده شوند، می‌توانند دستگاه گوارش را مسدود کنند. از طرفی اگر جسم خارجی غیرقابل جذبی داخل آدامس قرار داشته باشد که از آن توده بزرگی بسازد، امکان انسداد دستگاه گوارش افزایش پیدا می‌کند. گزارش‌های از انسداد دستگاه گوارش کودکان توسط آدامس وجود داشته است. یکی از موارد مربوط به پسربچه 4 ساله‌ای بوده است که عادت داشته است روزانه تا حدود 7 آدامس را بجود و سپس آنها را قورت دهد. این کودک با شکایت از یبوست به پزشک مراجعه کرد و پس از معاینات و بررسی‌ها، علت یبوست، انسداد ایجاد شده توسط آدامس تشخیص داده شد.
مورد دوم هم مربوط به کودکی 1 ساله است که به علت اختلال در بلع و سرفه به پزشک مراجعه کرده بود پس از بررسی و درمان، 4 سکه پوشیده شده در یک غلاف آدامسی از مری کودک خارج شد!
با وجود این وقایع، می‌توان نتیجه گرفت که شاید دادن آدامس به بچه‌ها خطرناک باشد. در واقعی توصیه می‌شود تا زمانی که مفهوم این بلعیدن را به‌طور کامل درک نمی‌کنند یعنی تا سن 5 سالگی، نباید به آنها اجازه جویدن آدامس داده شود.
از طرف دیگر، باید مراقب نوع آدامسی که به کودکانتان می‌دهید باشید و بر مصرف آنها نظارت کنید. شما می‌توانید آدامس‌های بدون قند )sugar-free( برای کودکانتان تهیه کنید تا از پوسیدگی دندان در امان باشند اما اجازه مصرف بیش از یک یا دو آدامس را به آنها ندهید زیرا ممکن است آنها را دچار اسهال کند.
مراقب فرزندان بزرگ‌تر خود هم باشید و به آنها آموزش دهید که به خواهر و برادر زیر 5 سال خود، آدامس تعارف نکنند. به فرزندان خود آموزش دهید که آدامس برای جویدن است نه قورت دادن. از کودکانی که تازه آدامس‌ جویدن را شروع کرده‌اند بخواهید پس از خسته‌شدن از آدامسشان، لاشه آدامس را به شما تحویل دهند تا بار دیگر بتوانند از شما آدامس جدید بخواهند!

زایلیتول شیرین و بی‌خطر
در سال 1891، شیمیدان آلمانی به‌نام امیل‌فیشر کریستا‌ل‌های سفید بی‌بویی را کشف کرد که بسیار شیرین‌ و دلچسب بودند. او کشف خود را زایلیتول نامید. حدود 70 سال بعد، بشر توانست برای اولین بار از این شیرین‌کننده در صنایع غذایی استفاده کند.
زایلیتول به‌صورت طبیعی در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد و حتی در فرایند‌های متابولیکی بدن هم تولید می‌شود. اما برای مصارف تجاری از درختانی با چوب سخت و یا سبزیجات مملو از فیبر تهیه می‌شود. آنچه زایلیتول را به عنوان یک شیرین‌کننده استثنایی مطرح می‌کند خصوصیات منحصر به‌فرد آن است. زایلیتول به اندازه سوکروز (قندهای معمولی) شیرین است. اما میزان کالری تولید شده از آن، حدود یک سوم قندهای معمولی‌(سوکروز) است. علاوه بر این، این قند برخلاف بسیاری از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و کم‌کالری دیگر. مزه‌ بدی ندارد، به راحتی در دهان حل‌ می‌شود و حس خنکی را در دهان ایجاد می‌کند.
از خصوصیات دیگر زایلیتول، محافظت از دندان‌هاست. زایلیتول قندی است که توسط باکتری‌های ایجاد کننده پوسیدگی (استروپتوکوک موتانس) تخمیر نمی‌شود و در نتیجه اسیدی در دهان تولید نمی‌شود و دندان دچار پوسیدگی نمی‌شود. بنابراین از زایلیتول در تولید بسیاری از فراورده‌های خوراکی شیرین که به‌صورت بالقوه برای دندان‌ها خطرناک محسوب می‌شوند استفاده می‌شود. امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید موادغذایی دست به تولید فراوده‌هایی نظیر شکلات‌ها، آب نبات‌‌ها، خوشبو کننده‌های دهان و آدامس‌هایی زده‌اند که به کمک زایلیتول شیرین می‌شوند. این فراورده‌ها از دو جنبه مورد توجه هستند اول آن که دارای کالری کمتری‌ هستند و اثر چاق‌کنندگی کمتری دارند و نکته دوم و بسیار مهم این است که پوسیدگی‌های دندانی ایجاد نمی‌کنند.
در میان فراورده‌های خوراکی تهیه شده به کمک زایلیتول، آدامس‌ها بسیار معروف شده‌اند. علت این شهرت آن است که آدامس‌های دارای قند به علت تماس طولانی و نزدیک با دندان‌ها بسیار پوسیدگی‌زا هستند اما آدامس‌هایی که توسط زایلیتول شیرین شده باشند، نه تنها پوسیدگی‌زا نیستند، بلکه با تحریک بزاق به دوباره‌سازی مینای دندان‌ها کمک می‌کنند.
از طرفی ثابت شده است در دهان افرادی که از آدامس‌های شیرین‌شده تنها توسط زایلیتول استفاده کنند میزان باکتری‌های عامل پوسیدگی (استرپتوکوک موتانس) کاهش می‌یابد و جویدن این‌گونه آدامس‌ها می‌تواند اثر محافظتی بر روی دندان‌ها داشته باشد.
با توجه به اثرات مثبتی که جویدن آدامس‌های شیرین‌شده توسط زایلیتول بر کنترل پوسیدگی دهان و دندان دارد، در بسیاری از کشورهای پیشرفته برنامه‌های جویدن عادتی این‌‌گونه آدامس‌ها برای کودکان پیش‌بینی می‌شود.
زایلیتول امروزه در 35 کشور دنیا در ساخت خوراکی‌ها، داروها و فراورده‌های بهداشتی دهان و دندان استفاده می‌شود. این شیرین‌کننده طبیعی و بی‌خطر برای شیرین‌کردن آدامس‌ها، آب‌‌نبات‌ها، دهانشویه‌ها و شربت‌های سرفه، قرص‌های مولتی‌ویتامین جویدنی کودکان و خمیردندان‌ها استفاده می‌شود تا با ایجاد مزه‌ای شیرین‌ و دلپذیر محافظ خوبی برای دندان‌ها نیز باشد.

دندانپزشکان هم آدامس می جوند
از سالیان بسیار دور، انسان‌ها علاقه داشته‌اند که چیزی را به طور دائم بجوند! علاقه انسان به جویدن دائم چیزی شبیه آدامس، شاید از دوران نوزادی او منشاء گیرد. این مکیدن غریزی نوزادان و مک‌زدن پستانک و انگشت، در طی سال‌های کودکی به‌گونه‌ای دیگر تغییر می‌یابد و تبدیل به عادتی برای جویدن و یا به دهان بردن اجسام می‌شود. جویدن مداد یا پاک‌کن در کودکان در کلاس درس هم از همین جا منشا می‌گیرد. آدامس چیزی است که این حس جویدن را به‌خوبی در آنها ارضا می‌کند. بزرگسالان هم از جویدن آدامس لذت می‌برند، احساس تازگی می‌کنند و استفاده از آدامس را راه مناسبی برای خوشبو شدن دهان می‌دانند در مقابل بعضی‌ها هم هستند که آدامس جویدن را سبک و حتی یک کار غیربهداشتی می‌دانند و اقعا آدامس چقدر می‌تواند مفید یا مضر باشد؟

آدامس راهی‌برای‌کاهش‌وزن؟
در جهان امروز چاقی به یکی از مشکلات جدی تبدیل شده است و برای همین هر روز یک روش جدید برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شود. یکی از کم‌خرج‌ترین این راه‌ها ورزش و به عبارتی سوزاندن انرژی بدن و از دست دادن کالری به این طریق است و یکی از جدیدترین و در نوع خود عجیب‌ترین ورزش‌هایی که به کاهش وزن منجر می‌شود، ورزش فک و به عبارتی، آدامس جویدن است!
گروهی از محققان دریافته‌اند که جویدن آدامس بدون کالری (بدون قند) موجب مصرف کالری و در نتیجه کاهش وزن می‌شود. در این تحقیق که بر روی تعدادی فرد داوطلب انجام شده است. از آنها خواسته شد تا آدامسی را بجوند و در این حال میزان انرژی مصرفی آنها به کمک یک ماسک مخصوص و بررسی تنفس آنها قبل، در حین و بعد از جویدن آدامس اندازه‌گیری شد.
نتیجه حاصله این بود که هر 1 ساعت آدامس جویدن، 11 کالری انرژی مصرف می‌کند. به عبارتی اگر کسی در تمام روزهای سال به محض بیدارشدن از خواب شروع به آدامس‌جویدن کند و تا قبل از خوابیدن همچنان به جویدن ادامه دهد، پس از یک سال 5/5 کیلوگرم وزن کم خواهد کرد.
این روش، به‌نظر راه خوبی برای کاهش وزن است. این‌طور نیست؟ اما جویدن مداوم آدامس آن هم هر روز سال و تمام طول روز برای مفصل فک انسان بسیار مضر است و باعث آسیب‌های جدی به سیستم فکی می‌شود. قبل از آنکه تصمیم بگیرید با این روش لاغر شوید، در این اطراف به دنبال مطلب مربوط به آدامس و فک بگردید و آن را به دقت بخوانیدارضا می‌کند. بزرگسالان هم از جویدن آدامس لذت می‌برند، احساس تازگی می‌کنند و استفاده از آدامس را ‌راه مناسبی برای خوشبوشدن دهان می‌دانند. در مقابل، بعضی‌ها هم هستند که آدامس جویدن را سبک و حتی یک کار غیربهداشتی می‌دانند. واقعا آدامس چقدر می‌تواند مفید یا مضر باشد؟

فک‌هایی که آلودگی صوتی ایجاد می کنند
مفصل گیجگاهی فکی، مفصلی است که استخوان فک پایین را به جمجمه مرتبط می‌کند. این مفصل یکی از پرکارترین مفاصل بدن است زیرا هر بار که می‌جویم، حرف می‌زنیم، خوراکی را گاز می‌زنیم و یا چیزی می‌بلعیم این مفصل را به کار می‌اندازیم. این مفصل شاید به دلیل پرکاری آن در معرض آسیب زیادی قرار دارد. آسیب‌های وارده به مفاصل فک غالبا به دو دلیل عمده اتفاق می‌افتند: استفاده بیش از از حد از مفصل و یا استفاده از یک طرف دهان برای جویدن. افرادی که در هنگام خواب دندان قروچه می‌کنند و یا در هنگام عصبانیت و ناراحتی دندان‌های خود را به روی هم می‌سایند، فشار زیادی به مفصل فک خود وارد می‌کنند. این افراد اغلب هنگام وارد کردن این فشارها به دندان‌های خود، به عمل خود آگاهی ندارند و میزان فشاری که به سیستم فکی آنها وارد می‌شود، زیاد است.
جویدن یک طرفه نیز فشار زیادی بر روی مفصل سمت فعال وارد می‌کند. جویدن آدامس، که اغلب نیز به‌صورت عادتی و یک‌طرفه انجام می‌شود نمونه خوبی بر این فشارهاست. جویدن آدامس به بسیاری از افراد آرامش می‌دهد، استرس‌های درونی آنها را تخلیه می‌کند و باعث می‌شود تا احساس آرامش کنند. اما اگر جویدن آدامس به‌صورت عادت درآید و شخص آدامس را دائما و با فشار زیاد بجود، مفصل فکی خود را در معرض آسیب جدی قرار داده است. جویدن دائم آدامس باعث می‌شود تا عضلات فکی دچار خستگی، اسپاسم و یا درد شدید شوند. از طرفی درگیری مفصل فکی در این ماجرا گاه موجب دردهای شدیدی حتی در ناحیه سر و گردن خواهد شد که تشخیص علت درد را مشکل می‌کند.
اگر شما دچار اضطراب، خستگی و یا استرس هستید که به‌خاطر آن آدامس می‌جوید، خود را در یک سیکل بسته خواهید انداخت چرا که هرچه استرس شما بیشتر باشد، آدامس را با قدرت بیشتری خواهید جوید و به دنبال آن عضلات فکی شما خسته می‌شوند و شما برای رفع آن خستگی به‌طور ناخودآگاه، فشار جویدن خود را افزایش می‌دهید و خود را در خطر ابتلا به مشکلات مفصل فکی و درد قرار خواهید داد.
جویدن آدامس، در کوتاه‌مدت و برای کاهش اضطراب‌های مقطعی راه مناسبی است اما اگر جویدن آن به‌صورت دائم درآید و از آن به‌صورت مداوم و طولانی مدت استفاده شود، مشکل‌ساز خواهد بود. روش‌هایی نظیر انجام فعالیت‌های بدنی، ورزش‌های با توپ و تکنیک‌های تمرکز و کاهش اضطراب، جایگزین‌های خوبی برای جویدن مداوم آدامس هستند.
اگر شما از گروه آدامس‌ جوندگان حرفه‌ای هستید که مفصل فکی شما دچار درد و یا سر و صدا به هنگام حرکت شده است، قبل از رفتن نزد پزشک از این روش‌‌ها استفاده کنید: آدامس جویدن را کنار بگذارید، غذاهای سفت و چسبناک نخورید و از ساییدن دندان‌هایتان به هم خودداری کنید، فک پایین خود را هم به این صورت ورزش دهید: فک پایین خود را جلو آورده و جلوی فک بالا قرار دهید و سپس به جای قبلی برگردانید. این حرکت را چند بار در روز تکرار کنید. استفاده از کمپرس گرم نیم‌ ساعته، دوبار در روز نیز موِثر است.
اگر با اجرای این روش‌ها، پس از حدود 3 هفته درد مفصلی همچنان وجود داشت، به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

آدامس دارچینی برای دهان های بدبو
یکی از معضلات بشر در طول تاریخ، بوی بددهان بوده است! بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد که بیماری‌های عمومی مثل سینوزیت، بیماری‌های دهان و دندان و مشکلات لثه از این دلایل هستند. اما یکی دیگر از دلایلی که موجب ایجاد بوی ناخوشایند در دهان می‌شود استفاده از بعضی از خوراکی‌ها مثل سیروپیاز است. برخی از باکتری‌های مقیم در محیط دهان طی واکنش با این نوع مواد، فرآورده‌ای به‌نام سولفید هیدروژن تولید می‌کنند که بسیار بد بوست. محققان دریافته‌اند که گونه‌هایی از روغن‌های گیاهی، می‌توانند با از بین بودن این باکتری‌ها، بوی بد دهان ناشی از خوراکی‌ها را تا حد زیادی کاهش دهند. یکی از مهم‌ترین گونه‌های این فرآورده‌های گیاهی، دارچین است.
در پژوهشی که بر روی تعدادی از افراد داوطلب به عمل آمد، به‌طور اتفاقی بین آنها 3 گروه آدامس تقسیم شد. (هیچ‌کدام از افراد از نوع آدامسی که دریافت می‌کردند اطلاعی نداشتند.) یک گروه آدامس دارچینی، گروه دوم آدامس با طعم‌های میوه‌ای و گروه سوم، آدامس‌های بدون طعم دریافت کردند و از آنها خواسته شد که آدامس‌ها را به مدت 20 دقیقه و به‌طور مرتب بجوند. محققان نمونه‌هایی از بزاق این افراد را قبل و بعد از استفاده از آدامس برداشت کرده و میزان باکتری‌های موجود در آن را اندازه‌گیری کردند.
نتیجه جالب بود، در افرادی که از آدامس‌ با عصاره دارچین استفاده کرده بودند، میزان باکتری‌های موجود در بزاق که بوی بد دهان ایجاد می‌کند به نصف کاهش پیدا کرده بود. آدامس‌های دیگر با طعم‌های گیاهی غیر از دارچین هم باکتری‌های تولیدکننده سولفید هیدروژن را تا 24 درصد کاهش داده بودند.
دست آخر اینکه، اگر از طرفداران پر و پا قرص سیر و پیاز هستید و در ضمن دوست دارید دوستانتان را همچنان در کنار خود داشته باشید، داشتن یک آدامس دارچینی در کیفتان را فراموش نکنید.
قصه تکراری آدامس و دندان این جمله را دندانپزشکان و پزشکان آنقدر گفته‌اند که هر بچه اول دبستانی هم آن را می‌داند. اما سوِال اینجاست: چرا قند و شکر موجب ایجاد پوسیدگی در دندان‌ها می‌شوند؟ برای یافتن پاسخ این سوِال ابتدا باید بدانید در دهان چه چیزهایی وجود دارند که به نوعی در روند ایجاد پوسیدگی دخالت می‌کنند.
)1 بزاق: بزاق به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. خرده‌های غذا را از روی دندان‌ها می‌‌شوید، میزان اسید را در دهان کاهش می‌دهد و بعضی از ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد.
)2 پلیکل: لایه نرم و نازک میکروسکوپی است که از پروتئین‌های بزاق تشکیل شده و بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد.
)3 پلاک: پلاک لایه‌ای نرم و چسبناک است که بروی دندان‌ها می‌چسبد. پلاک وقتی تشکیل می‌شود که باکتری‌ها به پلیکل بچسبند و شروع به تکثیر کنند. پلاک 6 ساعت بعد از مسواک زدن شروع به ایجاد شدن می‌کند و در صورتی که مسواک نزنیم با گذشت زمان این لایه ضخیم‌تر شده و خطرساز خواهد شد.
)4 جرم: اگر پلاک مدت طولانی از روی دندان‌ها برداشته نشود، کلسیم و فسفر بزاق بر روی آن‌ رسوب کرده و ظرف 12 تا 20 روز کاملاً سخت می‌شود به این لایه سخت ‌پر از باکتری، جرم گفته می‌شود.
)5 باکتری‌ها: انواع مختلف باکتری‌ها در محیط دهان وجود دارند که موِثرترین آنها در ایجاد پوسیدگی دندانی است.
به محض آنکه شما غذایی در دهان خود بگذارید، فرآیند پوسیدگی آغاز می‌شود، برای

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 23 دی 1385 [17:06 ]
  >آدامس
 

با سلام

با تشکر از کاربران فعال انجمن مطالب زیبایی ارائه دادید.
سعی خواهد شد در اصلاح محتوای مقاله آدامس از مطالب دوستان استفاده شود.
برخی از دوستان اگر منابع خود را میدانند معرفی کنند تا راحت بتوانیم از مطالبشان در به روز رسانی مقاله استفاده نماییم.
با تشکر-موفق باشید

  امتیاز: 0.00