منو
 کاربر Online
802 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  شنبه 21 مرداد 1385 [07:45 ]
  آخرین اخبار پزشکی
 

خشکی چشم و راه‌های درمان آن چیست؟

خشکی چشم زمانی بروز می‌کند که چشم‌ها به اندازه کافی اشک تولید نمی‌کنند و اغلب بالا رفتن سن می‌تواند دلیل توقف روند تولید اشک چشم شود. به گزارش ایسنا خشکی چشم یکی از شایعترین ناراحتی‌های چشمی است که بیماران مبتلا را به مطب چشم‌پزشکی می‌کشاند. لازم به ذکر است که خشکی چشم ممکن است در همه گروه‌های سنی بروز کند، اما شیوع آن در افراد مسن‌تر بیشتر است. به علاوه این بیماری بیشتر زنان را مبتلا می‌کند.
علائم این بیماری شامل سوزش و خارش خفیف چشم در موقع انجام کارهای چشمی است که البته در موارد خیلی پیشرفته ممکن است منجر به سوراخ شدن قرنیه چشم شود. وظیفه اصلی اشک چشم مرطوب نگه داشتن و شست‌وشوی دائمی کره چشم و رساندن اکسیژن و مواد غذایی به قرنیه است. با هر نوبت پلک زدن لایه اشکی روی چشم گسترده می‌شود. اشک اضافی از طریق دو سوراخ کوچک در گوشه داخلی پلک‌ها به داخل بینی تخلیه می‌شود. به همین علت گریه کردن باعث آبریزش از بینی می‌شود. اشک چشم از سه لایه موکوسی عمقی، لایه آبکی میانی ولایه چربی سطحی تشکیل شده است. لایه موکوسی عمقی، لایه روی قرنیه و ملتحمه را می‌پوشاند و به پخش شدن لایه آبکی اشک در سطح چشم کمک می‌کند. لایه آبکی میانی، لایه‌ای است که قسمت اصلی اشک را تشکیل می‌دهد. بخش عمده (98 درصد) این لایه از آب و بقیه آن از املاح و پروتئین‌ها تشکیل شده است. قسمت عمده لایه آبکی اشک از غده اشکی ترشح می‌شود که در قسمت خارج و بالای کره چشم زیر پلک فوقانی قرار گرفته است. لایه چربی سطحی لایه‌ای است که از غده‌های موجود در لبه پلک ترشح می‌شود، روی لایه آبکی را می‌پوشاند و از تبخیر سریع این لایه جلوگیری می‌کند.

چه عواملی می‌تواند منجر به بروز خشکی چشم شود؟

1.هر چه سن فرد بالاتر می‌رود از میزان ترشح لایه آبکی اشک کاسته می‌شود. به علاوه همانطور که در افراد مسن چربی پوست کمتر شده و پوست خشک می‌شود، در چشم نیز میزان ترشح چربی کمتر می‌شود و در نهایت مقدار آب بیشتری از لایه آبکی تبخیر می‌شود. افزایش تبخیر لایه آبکی اشک باعث ایجاد خشکی چشم در اکثر افراد مسن می‌شود.

2.فاکتورهای محیطی می‌تواند یکی دیگر از دلایل خشکی چشم باشد. در محیط های گرم و خشک میزان تبخیر اشک چشم زیاد می‌شود. همچنین قرار گرفتن در معرض باد شدید و یا هوای سرد و خشک در ارتفاعات می‌تواند، باعث بدتر شدن خشکی چشم شود. استفاده از وسایل گرمازا مثل بخاری و شومینه و قرار گرفتن در معرض گرد و غبار و دود به خصوص دود سیگار از عواملی است که باعث تشدید خشکی چشم می‌شود.

3. کار کشیدن از چشم برای مدت طولانی نیز می‌تواند منجر به خشکی چشم شود. پلک زدن متناوب برای پخش شدن لایه اشک بر روی چشم ضروری است. در مواردی که فرد برای مدت طولانی به چیزی خیره شود و پلک نزند مثلاً در موقع کار با کامپیوتر، تماشای تلویزیون و یا مطالعه، خشکی چشم تشدید می‌شود.

4. مصرف برخی از داروهای معمولی می‌توانند باعث کم شدن ترشح اشک و ایجاد خشکی چشم شود. مهمترین این داروها شامل داروهای ضد فشار خون، داروهای سرماخوردگی مانند آنتی هیستامین‌ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای قلب، قرص‌های جلوگیری از بارداری و بسیاری از قطره‌های چشمی به خصوص داروهایی که برای درمان گلوکوم استفاده می‌شوند، هستند.

5. تغییرات هورمونی به علت تغییر در چربی لایه اشکی می‌توانند باعث خشکی چشم شود. عواملی چون یائسگی، بارداری و مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری به علت تغییرات هورمونی خشکی چشم را تشدید می‌کنند.

6. ابتلا به بیماری‌های مختلف مثل بیماری‌های تیروئید و برخی از بیماری‌های سیستم ایمنی می‌تواند باعث بروز خشکی چشم شود.

7. کمبودهای تغذیه‌ای نیز نقش مهمی در ابتلا به خشکی چشم دارد. کمبود ویتامین A می‌تواند به موارد شدید و خطرناک خشکی چشم منجر شود.

8. استفاده از لنز تماسی یکی از علل شایع خشکی چشم است. این لنزها می‌توانند اشک را جذب کنند و باعث خشکی چشم شوند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 21 مرداد 1385 [06:18 ]
  کشف روشی جدید برای درمان ایدز
 

دانشمندان اعلام کردند نوعی گیاه دارویی چینی می‌تواند به مقابله با ویروس خانمان سوز ایدز بپردازد.

بر اساس نقل از مجله science ، تحقیقات انجام شده نشان داد، نوعی خاص از گیاهان دارویی چینی می‌تواند در درمان بیماری ایدز موثر باشد.

به گفته محققان ، در حال حاضر حدود 20 نوع داروی شیمیایی و 82 روش درمانی برای مقابله با این بیماری موجود است، اما به محض کشف راهی موثر برای درمان این بیماری مهلک ، ویروس آن به طرز خاق‌العاده‌ای تغییر ماهیت داده و راه‌های موجود ، دیگر اثری بر این ویروس نخواهد داشت.

دانشمندان ، امیدوارند این گیاه دارویی جدید بتواند ویروس HIV را به طور کامل از بین ببرد.


منبع:ایسکا نیوز

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  شنبه 21 مرداد 1385 [07:47 ]
  کم‌خونی فقر آهن شایع‌ترین علت ریزش مو در زنان است
 

عضو هیات عملی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان این که کم‌خونی ناشی از فقرآهن شایع‌ترین علت ریزش مو در زنان به شمار می‌آید، تاکید کرد: مراجعان زن دچار ریزش مو حتماً می‌بایست از نظر کم خونی فقر آهن و همچنین بیماری‌های پرکاری و یا کم کاری غده تیروئید بررسی شوند. دکتر علی‌اکبر اکابری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نحوه شکل‌گیری کاهش مو بیان داشت: ریزش مو به دنبال ضعیف شدن ریشه مو صورت می‌گیرد و معمولاً مجدداً شاهد رشد مو خواهیم بود ولی گاهاً برخی بیماری‌ها از رشد مجدد مو به طور کامل،‌ جلوگیری نموده و در نتیجه موها ظریف‌تر از حد معمول می‌رویند، که به این حالت کم مویی یا تنک شدن مو اطلاق می‌شود. وی با بیان این که در اکثر موارد ریزش مو ناشی از علل هورمونی و تحت عنوان «ریزش مو آندروژنیک» است، اظهار کرد: ریزش موی آندروژنیک در زنان به سه درجه «ludwig» تقسیم‌ می‌شود، که در این حالت خط پیشانی محفوظ شده و از سمت پشت خط پیشانی تا فرق سر کم مویی مشاهده می‌شود.

این متخصص پوست و مو خاطرنشان کرد: به غیر از نقش عامل هورمونی در ریزش موی زنان، می‌توان به عوامل کم خونی، ‌کم کاری غده تیروئید، ‌پرکاری غده تیروئید و بیماری‌هایی نظیر دیابت، امراض کبدی، کلیوی و غددی و بعضاً نیز بیماری‌های بدخیم و همچنین اعمال جراحی حین زایمان اشاره کرد. وی ادامه داد: لذا به زنان دارای مشکل تیروئید یا کم خونی و نیز اختلالات قاعدگی توصیه می‌شود تحت نظر متخصص مربوطه بررسی و درمان شوند. دکتر اکابری تصریح کرد: در صورتی که کاهش مو در زنان ناشی ازعلل هورمونی باشد، موهای صورت بخصوص در ناحیه چانه و دو طرف لب‌ها ضخیم شده و موها حالت نا بجا به خود می‌گیرند که در این صورت به آن بیماری هیرسوتیسم گفته می‌شود و برای درمان آن علاوه بر درمان داروئی می‌توان از اعمال لیزیک جهت رفع موهای زائد استفاده کرد. وی افزود: تراشیدن و یا تیغ زدن این موهای زائد یا نابجا هیچگاه باعث بیشتر شدن یا ضخیم شدن موها نمی‌گردد و این ترس که در بین برخی زنان وجود دارد، نابجا و اشتباه است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد نقش عامل وسواس و عصبی بودن در برخی مراجعان را یادآور شد و عنوان کرد: معاینه درصد زیادی از بیماران مراجعه کننده با علت کم مویی، تراکم و شمارش موی آنها را طبیعی نشان می‌دهد و مشکل این قبیل افراد وسواس و عصبی بودنشان است.

وی در مورد درمان ریزش مو ناشی از عوامل هورمونی در زنان اذعان داشت: معمولاً جهت درمان چنین مشکلی داروهای خوراکی ضدهورمونی از جمله «آندوکور»، «دیان» و داروهای موضعی نظیر«ماینوکسیدیل 2 تا 5 درصد» تجویز می‌شود. دکتر اکابری در پایان به خانم‌ها توصیه کرد در موقع شست‌وشوی مو، موهایشان را بالای سر خود جمع ننمایند، هنگام مرطوب بودن موها از شانه زدن آن خودداری نمایند و با توجه به این که برس فشار کمتری بر موها وارد کرده و از ریزش موها و شکنندگی آنها جلوگیری می‌کند، حتی‌الامکان به جای استفاده از شانه از برس جهت شانه زدن موها بهره گیرند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [06:27 ]
  فسفر موجود در نوشابه‌های گازدار، تعادل کلسیم و فسفر بدن را بر هم می‌زند
 

« مصرف بیش از حد نوشابه باعث دریافت زیاد فسفر و بر هم خوردن تعادل کلسیم و فسفر در بدن شده و زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می‌کند. » سعیده حاجی نجف، مسؤول تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، با اعلام این مطلب که نوشابه ترکیبی از آب، مواد شیرین‌کننده، برخی مواد افزودنی، رنگ دهنده و طعم دهنده است، گفت:« طبق تحقیقات انجام شده در استان خوزستان ‌٦/٨ درصد از نوجوانان و ‌٨/٧ درصد بزرگسالان سه بار در هفته نوشابه‌های گازدار و آب‌میوه‌های صنعتی استفاده می‌کنند.» وی خاطرنشان کرد:« میزان بالای قند ساده در نوشابه (‌٢٦ گرم شکر در یک لیوان ‌٢٤٠ cc) باعث افزایش وزن و چاقی در افراد می‌شود. از طرفی با توجه به میزان بالای انرژی، از نظر مواد مغذی فقیر است.» حاجی نجف با اشاره به مصرف این نوشیدنی در کودکان یادآور شد: « در صورت مصرف نوشابه‌ها در کودکان، چون حجم معده آنها کوچک است دیگر اشتهایی برای خوردن غذای اصلی ندارند و این مسئله منجر به اختلال رشد و سوءتغذیه در آنها می‌شود.» مسؤول تغذیه مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد:« مصرف مایعات از جمله نوشابه همراه با غذا باعث رقیق شدن شیره گوارشی شده و در نتیجه عمل هضم غذا را مختل می‌کند. » وی در خاتمه توصیه کرد:« از آب، دوغ‌های بدون گاز و کم نمک، آب‌میوه، چای کمرنگ و ماءالشعیر به جای نوشابه استفاده شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [06:31 ]
  خوردن بروکلی قوه دید سالمندان را افزایش می دهد
 

نتایج یک تحقیق در آزمایشگاه نشان داده است بروکلی بر بینایی اثر مثبت دارد. بروکلی حاوی اجزائی است که می توانند از وقوع بیماری مزمن چشم جلوگیری کنند. با افزایش سن ، چشم کمتر قادر به حذف اکسیدان هاست. تاثیر طولانی مدت اکسیدان ها منجر به دژنراسیون ماکولار یا AMD می شود. ارزیابی ها نشان می دهد امروزه سی میلیون نفر از این بیماری رنج می برند.
AMD منجر به کاهش دید می شود بطوری که فرد فقط حاشیه اشیاء را می بیند و مرکز آن کاملا تار است.AMD به دو صورت خشک و مرطوب وجود دارد. نوع خشک آن 90 درصد موارد بیماری رادر بر می گیرد.روند آن کند بوده و باعث رسوب ماده زرد رنگی می شود که روی شبکیه ظاهر می شود و همین ماده است که باعث تاری دید می شود.نوع مرطوب AMD هم بخشی از قدرت دید را کاهش می دهد. دراین مورد مویرگ های کوچک خون در چشم ایجاد شده ، پاره می شوند و زیر شبکیه خونریزی می کنند.در مقایسه با نوع خشک ، AMD مرطوب می تواند باعث کاهش سریع بینایی مرکزی شود. این نوع AMD گاهی بالیزر درمان می شود.
به گزارش مدیسینال فود نیوز بروکلی حتوی سولفوافان است. این ماده یک ایزوتیوسیانات است که متابولیسم برخی مواد سرطان زا را تغییر می دهد.محققان آمریکایی نشان داده اند این ترکیب می تواند به بهبود عملکرد سیستم آنتی اکسیدان – آنزیم در بدن که در سم زدایی اکسیدان ها نقش دارد ، کمک کند. سولفورافان سیستم داخلی بدن را تقویت می کند.در شرایط آزمایشگاهی تاثیر سولفورافان بر سلول های اپی تلیال پیگان شبکیه را نشان داده اند به طوریکه این ترکیب طول عمر این سلول ها را در برابر نور فرا بنفش افزایش داده است.
این بررسی ها فقط در سطح آزمایشگاهی انجام شده اما نتایج بدست آمده ، منجر به یافتن روشهای جدید تحریک مکانیسم های طبیعی حفاظت بخش در بدن می شود.این مکانیسم ها به حفظ ما در برابر اثرات مضر اکسیدان ها در چشم یا هر جای دیگر بدن کمک میکنند. خوردن بروکلی بطور مرتب ، به عنوان بخشی از این اقدام جدید برای ارتقاء سلامت محسوب می شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [06:39 ]
  مصرف آسپرین در دوران بارداری موجب نابینایی نوزاد می شود
 

مصرف آسپرین در دوران حاملگی با عوارض حادی برای مادر و جنین همراه است و لذا متخصصان بر منع مصرف آن در این دوران تاکید دارند.دکتر «دبیرمنش» فارماکولوژیست، در گفت‌و‌گو با (ایسنا) با اعلام اینکه آسپرین در سه ماه اول بارداری با عبور از جفت موجب ایجاد مشکلات عدیده‌ای می‌شود افزود: بررسی‌های انجام شده بر روی حیوانات حاکی از آن است که مصرف آسپرین در سه ماه اول حاملگی موجب ایجاد ناراحتی‌های ستون مهره‌ها، اختلال در عملکرد مغز همچنین نابینایی نوزاد متولد شده می‌شود.وی در ادامه با اشاره به اینکه بعد از سه ماهگی و خصوصا در سه ماهه دوم بارداری ، مصرف آسپرین باعث خونریزی بدن مادر و جنین می‌شود؛ گفت: مصرف این دارو همچنین موجب تولد زودهنگام و در نتیجه مرگ جنین(در برخی موارد) شده ضمن آنکه باعث ایجاد اختلال در عملکرد قلب نوزاد نیز می‌گردد.دکتر دبیرمنش به موارد دیگر منع مصرف آسپرین اشاره و تاکید کرد: مصرف آسپرین در بیماران مبتلا به آسم، آلرژی‌ها، پولیپ بینی، کم‌خونی، نقرس و بیماران دچار اختلال کارکرد کبد، کودکان بیمار خصوصا دچار تب و از دست رفتن آب بدن و همچنین بیماران سالخورده باید با احتیاط فراوان تجویز شود. وی در ادامه افزود: همچنین توصیه می‌شود بیماران هموفیلی در هر شرایطی از مصرف این دارو اجتناب کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [06:42 ]
  روغن ماهی به کاهش وزن کمک می‌کند
 

اسیدهای چرب موجود در ماهی که تاثیر پیری را بر مغز انسان کاهش می‌دهند، چنانچه در کنار ورزش متعادل مصرف شود به کاهش وزن کمک می‌کند. به گزارش رویترز از سیدنی، پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی دریافتند مصرف روزانه روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا-‪ ۳‬به افراد چاق در کاهش وزن کمک می‌کند. آلیسون هیل پژوهشگر این دانشگاه می‌گوید امگا -‪ ۳‬موجود در روغن ماهی جریان خون به عضلات را به هنگام ورزش بهبود می‌بخشد و به سوزاندان چربی کمک می‌کند.
این محققان ‪ ۶۸‬فرد چاق و دارای اضافه وزن را طی مدت سه ماه بررسی کردند. این افراد به چهار گروه تقسیم شدند. یک گروه هر روز مقدار کمی روغن ماهی و گروه دوم روغن آفتاب گردان بدون هیچ تغییری در رژیم غذایی دریافت کردند. هر دو گروه برنامه ورزشی متعادل ‪ ۴۵‬دقیقه پیاده روی یا دویدن سه بار در هفته انجام دادند. دو گروه دیگر روغن ماهی یا روغن آفتاب گردان دریافت کردند ، اما برنامه ورزشی برای آنها تعیین نشد. محققان دریافتند گروهی که روغن ماهی مصرف کردند و ورزش انجام دادند طی مدت سه ماه ‪ ۲‬کیلوگرم وزن کم کردند.
گروهی که روغن آفتاب گردان که اسیدهای چرب امگا ‪ ۳‬ندارد مصرف کردند ، اما ورزش انجام دادند وزن کم نکردند. دو گروه دیگر که ورزش نمی‌کردند نیز وزن آنها کاهش نیافت. با آنکه این افراد رژیم غذایی قبلی خود را ادامه دادند تاثیر روغن ماهی همراه با ورزش در کاهش وزن محققان را بسیار شگفت زده کرد. تحقیق شش ساله مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو سال گذشته نشان داد اسیدهای چرب امگا‪ ۳‬به افزایش عملکرد مغز و کاهش خطر سکته کمک می‌کند. این ماده از مغز در سنین بالا نیز محافظت می‌نماید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  یکشنبه 22 مرداد 1385 [11:34 ]
  گوجه فرنگی مقاومت بدن را در برابر ضایعات ناشی از اکسیداسیون دی ان آ افزایش می‌دهد
 

نتایج یک پژوهش نشان داد: گوجه فرنگی مقاومت بدن را در برابر ضایعات ناشی از اکسیداسیون DNA بالا می برد.

به گزارش ایسنا واحد علوم پزشکی تهران در میان کاروتینوئیدهای خوراکی، لایکوپن قویترین اثر آنتی اکسیدانی را دارد.

این ماده اساساً عامل ایجاد رنگ قرمز در برخی میوه‌ها مانند گوجه فرنگی بوده و در برابر برخی سرطانها اثر محافظتی دارد.
محصولات فرآوری شده گوجه فرنگی بهترین منابع لایکوپن هستند. اگر فردی قادر به مصرف فرآورده‌های گوجه فرنگی نباشد می‌تواند از منابع طبیعی دیگری مانند زردآلو استفاده کند.

طبق بررسی‌های دکتر مهری اصغرپور، عضو مرکز تحقیقات رفرانس ایران مصرف منظم مقادیر کم فرآورده‌های گوجه فرنگی در بالا بردن مقاومت بدن در برابر ضایعات DNA مؤثرست.
گوجه فرنگی به غیر از لایکوپن ترکیبات دیگری دارد که اثر بالقوه محافظتی دارند. در آینده امید آن می‌رود که از گوجه فرنگی به عنوان یک ضدسرطان استفاده کرد

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  دوشنبه 23 مرداد 1385 [05:50 ]
  مهمترین عوامل انتقال‌ دهنده وبا
 

مهمترین عوامل انتقال‌ دهنده وبا «آب زرشک،‌ ذغال‌اخته، گردو، بلال و سبزیجات مهمترین عوامل انتقال‌دهنده وبا» رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت به منظور پیشگیری از وبا به مردم توصیه کرد که از دستفروشان خریداری نکنند و در هنگام مسافرت آب آشامیدنی خود را از منزل تهیه کرده و یا آب‌ بسته‌بندی مصرف نمایند.
دکتر محمد مهدی گویا با اشاره به اینکه وبا در کل منطقه در حال گسترش است، اظهار کرد: موارد بیماری وبا در کشور افغانستان از 10 هزار مورد به 63 هزار مورد رسیده و هر 24استان افغانستان درگیر این بیماری است. همچنین موارد ابتلا به وبا در تاجیکستان به 1700 مورد رسیده و در کشور پاکستان و هندوستان هم این بیماری شایع شده ولی هنوز آمار آن مشخص نیست. وی ادامه داد: ‌با توجه به تغییر شرایط جوی احتمال گسترش این بیماری نیز افزایش می‌یابد. دکتر گویا بیشترین آمار مبتلایان به وبا را در شهر قم دانست و اظهار کرد: قزوین، کرج و همدان به ترتیب بیشترین تعداد مبتلایان به وبا را به خود اختصاص داده‌اند.

رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت شایع‌ترین عامل انتقال وبا در کشور را سبزیجات آلوده دانست و به ایسنا گفت: حتی یک مورد ابتلا به وبا از طریق آب آلوده گزارش نشده است. وی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده میکروب بیماری‌زا از طریق سبزیجات آلوده‌ای مانند تربچه، سبزی خوردن و کاهو مخصوصا در شهر قزوین شناسایی شده که این سبزیجات از طریق فاضلاب‌ها تغذیه می‌شدند. وی ادامه داد: متاسفانه بعضی از صاحبان مزارع به جای اینکه از آب برای آبیاری مزارع خود استفاده کنند از فاضلاب، سبزیجات خود را تغذیه می‌کنند که این سبزیجات به شدت خطرناک هستند. دکتر گویا با تاکید بر عدم مصرف سبزیجات به مردم هشدار داد در حال حاضر از سبزیجات خام استفاده نکنند و حتی الامکان از خرید سبزیجات خودداری و در صورت مصرف آن را حتما بپزند. رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با تاکید بر این که مردم از مصرف آب‌های ناشناس خودداری کنند، تصریح کرد: اگر از سالم بودن آب مطمئن نیستید برای مصرف آن حتما یک دقیقه آن را بجوشانید. وی اظهار کرد:‌ شست‌وشوی دستها بعد از اجابت مزاج و قبل از خوردن هر وعده غذایی می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری مؤثر باشد. گویا با بیان اینکه وبا در استان قم رو به کاهش است، به ایسنا گفت: به استانهای شرقی توصیه می‌کنیم رعایت اصول بهداشتی را انجام دهند. رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت در خاتمه خاطرنشان کرد:‌ خوشبختانه تمام نیروهای بهداشتی در استان‌ها و مسؤولان آماده‌باش هستند و ‌تمامی مزارع سبزی به دقت کنترل می‌شوند و شهرداریهای سراسر کشور جهت جمع‌آوری دست‌فروشان همکاریهای لازم را با ما انجام می‌دهند .


منبع daily.ir

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline کیانی 3 ستاره ها ارسال ها: 244   در :  چهارشنبه 25 مرداد 1385 [07:06 ]
  هشدار وزارت بهداشت:آمپول نورجیزک غیرمجاز است
 

روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص مصرف آمپول نورجزیک یا نورجیزک به شهروندان هشدار داد .

به گزارش فارس به نقل ازروابط عمومی وزارت بهداشت، آمپول نورجزیک محتوی مرفین و نوعی کورتیکو ستروئید است و مصرف آن موجب افزایش وزن و فشارخون ، ورم‌اندام‌ها، تجمع چربی در پشت گردن و آکنه می‌شود همچنین وابستگی شدید دارویی رانیز به همراه دارد . گفتنی است این آمپول تا به حال موجب بستری شدن چند بیمار در بیمارستان شده که در بررسی‌ پاراکلینیکی این بیماران ابتلا به کبد چرب و افزایش آنزیم‌های کبدی دیده شده و بر اساس اظهارنظر متخصصین داخلی، آسیب کبدی مزبور می‌تواند دایمی و حتی کشنده باشد .

  امتیاز: 0.00