نتایج آخرین تحقیقات انجام شده توسط یک محقق کنیایی نشان میدهد فیلها مانند انسانها دارای عواطفی هستند که بر اساس آن به همنوعان مریض یا مرده خود توجه میکنند. دکتر `ایان داگلاس همیلتون` از متخصصان حیات وحش شناسی و فارغ التحصیل دانشگاه آکسفورد نشان داده است که فیلها در صورت زخمی یا مریض شدن یکی از اعضای گله خود برای بهبود حال جسمی آن تلاش میکنند.
به گزارش هفته نامه `اکونومیست` چاپ لندن، همیلتون و همکارانش در تحقیق خود نحوه واکنش یک دسته فیل در برابر بیماری یکی از فیلهای مادر در این گله را مشاهده کردند. فیلهای گله پس از بیمار شدن و بر زمین افتادن مادر گروه به دفعات به سمت آن رفته و تلاش کردند برای برخاستن از زمین به آن کمک کنند. تیم پژوهشگر هملیتون معتقدند که این رفتار نشاندهنده اهمیت فیلها به زنده نگاه داشتن همنوعان خود است.
یافتههای تحقیق مذکور قرار است در شماره جدید نشریه `اپلاید انیمال بیهیورال ساینس` (علم کاربردی رفتار حیوانات) منتشر شود. این تحقیق از آن رو جالب توجه است که به گفته کارشناسان حیات وحش، اکثر حیوانات در برخورد با همنوعان بیمار و یا مرده خود بیتفاوت رفتار میکنند.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
دانشمندان میگویند فیلها میتوانند از طریق پاهای حساس خود پیامهای هشدار سایر فیلها را بشنوند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس ، پیشتر دانشمندان به توانایی فیلها در انتشار صداهایی با فرکانس پایین پی برده بودند که از طریق آن میتوانند با گلههایی از فیلها که کیلومترها از آنها دور هستند ارتباط برقرار کنند.
اکنون گروهی از محققان به سرپرستی رادول از دانشگاه استنفورد میگویند فیلها امواج لرزهای ایجاد میکنند که از طریق زمین عبور میکند و سایر گلههای فیلها میتوانند از طریق پاهای بسیار حساس خود این علایم را دریابند. یک گروه از محققان پیامهای هشدار فیلها را در نامیبیا و کنیا که همنوعان خود را از خطر کمین شیر در منطقه آگاه میکردند ضبط کردند.
آنان سپس امواج لرزهای این هشدارها را از طریق زمین برای یک گله فیل که در اطراف برکهآبی جمع شده بودند، ارسال نمودند. فیلها به طرزی عجیب واکنش نشان دادند. آنها دور هم جمع شدند و بچهها را نیز به وسط گله هدایت کردند. فیلهای نامیبیا به پیامهای هشدار فیلهای کنیا کمترین واکنش را نشان دادند که ظاهرا ناشی از ناآشنایی با آنها است.
این تحقیق در مجله نیوساینتیست منتشر شده است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!