اجاق خورشیدی متمرکز کننده
اگر بخواهید از انرژی آفتاب برای سرخ کردن سوسیس استفاده کنید ، دیگر اجاق های خورشیدی صفحه ای و جعبه ای که قبلأ معرفی کردم بکار نمی آیند. زیرا حد اکثر بازه دمایی آنها 120 درجه سیلسیوس می باشد در صورتیکه برای سرخ کردن مواد غذایی شما حد اقل به 250 درجه سیلسیوس نیاز خواهید داشت که یک آینه سهمی شکل به راحتی این حرارت را تولید می کند..
در تصویر زیر برای ساخت اجاق خورشیدی متمرکز کننده از یک چتر کهنه استفاده شده است :
از یک دیش گیرنده ماهوره مستعمل هم می توان استفاده کرد ، البته شاید هم بخواهید دیش اجاق را خودتان بسازید. در آن صورت اگر هدفتان یک کوره آفتابی خیلی دقیق نباشد، می توانید از شکل کره نیز استفاده نمائید. در مورد ساختن دیش با شکل سهمی ان شاءا.. در آینده مطلب ارائه می دهم.
برای دیدن نمونه هایی از اجاق های خورشیدی متمرکز کننده می توانید به خانه علم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیهالسلام در شهر ری مراجعه نمائید.
تلفن آستان : 55950921
برای آینه کردن سطح می توانید از برچسب شبرنگ نقره ای استفاده نمائید که در واقع برچسب نایلونی است که روی آن لایه نازک آلومینیم اندود شده است. برای تهیه آن می توانید به شبرنگ فروشیهای بین میدان امام خمینی و چهار راه استانبول تهران مراجعه نمائید.
اگر به جای سیخ کباب می خواهید از ظرف استفاده کنید ، دیگهای زود پز خمره ای مناسب می باشند . فقط باید آنرا با اسپری مشکی مات هوا خشک رنگ آمیزی نمائید تا نور را به گرما تبدیل کند.
ضریب تمرکز اجاق های خورشیدی یعنی نسبت سطح دهانه دیش به سطح کانون از 50 به بالا است. بنابراین با وجود سیاه کردن ظرف باز هم شدت نور باعث خیرگی می شود. بنابراین حتمأ از عینک آفتابی استفاده نمائید.
چنین اجاق های خورشیدی را اولین بار ابوالوفای بوزجانی خراسانی در حدود 1000 سال پیش ساخته است.
وی در مورد رسم سهمی برای تهیه دیش نیز روش ابتکاری داشته است.
امیر مهدی کماریزاده
Email: faratab@yahoo.com
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!