منو
 صفحه های تصادفی
مقداد
ابن سکیت
کلینوکلر
ژهلنیت
تمیز کردن شیمیایی برخی از لوازم منزل
کرنریت
لعنت خداوند بر آزاردهنده حضرت علی علیه السلام
آب‌ مروارید
فرسایش
افسردگی خفیف
 کاربر Online
1021 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  یکشنبه 25 تیر 1385 [15:23 ]
  پرتابه ها و پلیمرها
 

پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس موفق به ارائه مدل جدیدی برای تحلیل نفوذ پرتابه در پانل‌های کامپوزیتی پلیمری با کاربرد زرهی خاص شدند.

به گزارش خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گروهی از پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس در پژوهشی تحت عنوان «تحلیل نفوذ پرتابه در پانل‌های کامپوزیتی پلیمری (FRP)» به ارائه مدل جدیدی برای تعیین مقاومت بالستیکی پانل‌های کامپوزیتی پلیمری با کاربردهای زرهی خاص موفق شدند.

لزوم محافظت در مقابل برخورد پرتابه‌ها و ترکش‌ها در میادین نبرد، تهیه تجهیزات حفاظتی نظیر خودروها و جلیقه‌های ضد گلوله را ایجاب می‌کند که جنس این زره‌ها بایستی در عین سبک بودن، دارای ظرفیت جذب انرژی بالایی باشند که لازمه آن استحکام کششی و در صد ازدیاد طول تا حد پارگی بالا و مدول لاستیک پایین است.

از طرفی هر چه خواص مکانیکی و مقاوم به ضربه جنس زره، پایداری بیشتری در مقابل تغییرات شرایط محیطی از جمله دما و رطوبت داشته باشد ، بهتر است از الیاف پلیمری ویژه‌ای از نوع Oriented Polymer نظیر الیاف آرامیدی به خصوص کولار و تی وارن آغشته به رزین استفاده شود.

پژوهشگران با اشاره به نوآوری ارائه شده در این طرح، در بیان مزایای این مدل جدید، آورده‌اند: سه شرط اساسی در مدل نوآوری شده در نظر گرفته شده که شامل در نظر گرفته شدن تاثیر انتشار موج ضربه در پاسخ بالستیکی زره، اعمال شرایط مرزی زره در پاسخ عمومی آن و قابلیت تعمیم برای اشکال هندسی مختلف سر پرتابه با اصلاح روابط مربوط به کرنش موضعی مد نظر است که در هیچ یک مدل‌های موجود به طور یکجا وجود ندارد.

در ادامه این پژوهش آمده است: این مدل تحلیلی با تقسیم تغییر شکل زره به دو قسمت عمومی (خیز زره در اثر برخورد پرتابه) و موضعی (ناشی از فرو رفتن پرتابه در زره) و با این فرض که تنها قسمتی از زره که توسط موج بروشی طی شده است در پاسخ عمومی سهمیه است با محاسبه نیروی مقاوم در برابر نفوذ پرتابه از روابط کرنش موضعی به تحلیل سینماتیک فرآیند نفوذ پرتابه در زره بر اساس اصل بقای اندازه حرکت پرداخته است.

در بخشی از این پژوهش در خصوص تاثیر رزین در پاسخ بالستیکی زره‌های پلیمری، آمده است: الیاف قبل از آغشته شدن به رزین تنها قادر به تحمل کشش در راستای خود هستند و پس از اصابت گلوله در یک سطح مخروطی شکل می‌گیرند و شعاع این ناحیه مخروطی قبل از رسیدن موج به مرز نمونه با شعاع انتشار موج کششی برابر است و در مجموع آغشته کردن لایه‌های پلیمری به رزین سبب کاهش جابجایی زره در طی فرایند نفوذ و افزایش حداکثر نیروی نفوذ می‌شود.

به گزارش ایسنا، در بخش نتایج این پژوهش آمده است: مقدار ثابت K برای زره با جنس معین در مقابل پرتابه معین با ضخامت زره نسبت معکوس داشته و درصد خطای مدل برای تعیین حد بالستیک با افزایش اختلاف ضخامت زره با ضخامت مبنا افزایش یافته و در نهایت مدل تحلیلی ارائه شده در این تحقیق، از دید اطمینان و دقت در طراحی زره در مقایسه با مدل‌های تحلیلی معرفی شده، مدلی مناسب برای تحلیل نفوذ گلوله با نوک مخروطی در زره‌های کامپوزیتی تقویت شده با الیاف پلیمری (FRP) می‌باشد.

گفتنی است، این پژوهش با همکاری دکتر غلامحسین لیاقت - استاد - ، مهندس سعید هدایت رسا و هادی شانظری - کارشناسی ارشد - مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس ارائه شده است.

  امتیاز: 0.00