منو
 صفحه های تصادفی
جهت یابی در میان امواج خروشان
جامعه شناسی دینی دورکیم
آناتومی
شرایطی که tRNA شارژ شده وجود نداشته باشد
قضیه مقدار میانگین
استغنا و بی نیازی ، حافظ کرامت آدمی
تناسب در اعجاز
شیرین بیان
بازی حافظه
تولید انبوه اتومبیل
 کاربر Online
544 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 20 خرداد 1385 [15:44 ]
  امواج دریا
 

به راستی امواج چگونه به وجود می آیند؟!

اگر شما مدتی از وقت خود را در کنار دریا بگذرانید ملاحظه خواهید کرد که در روزهای آرام ، تعداد موجها در آب بسیار کم است، ولی در روزهای بادی و طوفانی امواج زیادی را می‌توان در سطح آب مشاهده کرد. البته این موضوع ، دلیل به وجود آمدن امواج در آب را بیان می‌کند. وزش باد را ، عامل اصلی برای تولید امواج معرفی می‌نماید. در حقیقت موج یک نوع راه ارتباطی است که توسط آن قسمتی از انرژی از یک سمت آب به سمت دیگر حرکت می کند و بنابراین یک نوع نیرو و یا انرژی می بایست موج را آغاز کند. این نیرو باد است. هنگامی که به حرکت امواج نگاه می کنید مشاهده می‌نمایید که یکی پس از دیگری حرکت می‌کنند. به نظر می‌رسد که آب به سمت جلو حرکت می‌کند. اما اگر تکه ای چوب شناور را روی آب رها کنیم، با کمال تعجب مشاهده می کنیم که برخلاف تصور ما آب به سمت جلو حرکت نمی‌کند و حرکت چوب عکس حرکت آن است. یعنی چوب با امواج بالا و پایین می‌رود و فقط هنگامی حرکت می‌کند که باد یا جزر و مد آن را به حرکت در آورد. پس چه نوع حرکتی هنگام بروز موج صورت می‌گیرد؟!

img/daneshnameh_up/4/46/l-wave.gif


موج آب ، اغلب عبارتست از بالا و پایین رفتن ذرات آب ، یعنی حرکت آب که به طرف بالا پیش می رود، ولی ذرات آب با آن حرکت تغییر مکان نمی دهند! همین که انتهای امواج در فاصله ای کوتاه به ساحل برخورد کند، به حالت اصطکاک با زمین ، حرکت قشر زیرین آن کند می‌شود و قسمت بالای واژگون می‌شوند و به این ترتیب موج بزرگی به وجود می آورند. در موج ، ذرات آب همچنان که باد آنها را می راند، به صورت دایره ای به طرف بالا و جلو حرکت می‌کنند. سپس همین که نیروی جاذبه ، توده های آب را پس زده و به سطح عمومی آنها رسید ذرات مذکور به طرف پایین و عقب برگشته و به سطح معمولی خود بر می گردند. این رفت و برگشت ، خود موج را پیش می‌راند. فاصله میان دو ارتفاع موج ، طول موج نامیده می‌شود و قسمت پایین آن به نام `سنگاپ` معروف است.

  امتیاز: 0.00