منو
 صفحه های تصادفی
پاسخ امام خمینى (ره) به قائلین جدایی دین از دنیا
بوئینگ747
فرمانروایان آق قویونلو در دوره ی اوج اقتدار آن حکومت
مروان بن محمد
مرحله چهارم : سراشیبی و افول نهاد دین و قدرت مذهب.
درس تاسیسات برودتی
مستضعف در فرهنگ اسلام
تواضع امام رضا علیه السلام
فرهنگ استان چهارمحال و بختیاری
درختان میوه
 کاربر Online
723 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  یکشنبه 21 خرداد 1385 [13:47 ]
  پاسخ عقب ماندگی کاذب
 

عقب ماندگی کاذب

عقب افتادگی کاذب موقعی است که شخص از لحاظ هوش و استعداد طبیعی کمتر از متوسط نیست ولی عوامل عاطفی سبب جلوگیری از انجام وظیفه فکری او می‌شود. شخصی که دائما با ناکامی و شکست مواجه شده است و به واسطه آن حس اعتماد به نفس را از دست داده ، ممکن است به عکس العملهای دفاعی که به نظر احمقانه برسد دست بزند. اگر چنین رفتارهایی از اضطراب او بکاهد سعی خواهد کرد که آن رفتارهای احمقانه را ادامه دهد. به عبارت دیگر این گونه اعمال ابلهانه فقط به منظور فرار از مشکلات بکار برده می‌شود.

فرار از مشکلات با تظاهر به ندانستن و نفهمیدن فقط منحصر به افراد متوسط یا بالاتر از متوسط نیست، بلکه اشخاص کم استعداد نیز از این طریق استفاده نموده گاهی خود را خیلی کم هوش تر از آنچه در واقع هستند نشان میدهند.

اغلب بسیار مشکل است که بتوان افرادی را که در حقیقت از لحاظ هوشی عقب افتاده اند از اشخاصی که هوش طبیعی آنها خوب است ولی بعلل عاطفی رفتار احمقانه می کنند تشخیص داد.

حتی از این دشوارتر این است که بخواهیم بدانیم که چه مقدار از عقب ماندگی شخص طبیعی است و چه مقدار از آن مربوط به عوامل عاطفی است. تشخیص صحیح در این گونه موارد بسیار مهم است زیرا که اختلالات عاطفی قابل درمان است ولی عقب ماندگی طبیعی را نمی توان معالجه کرد.

  امتیاز: 0.00