تحقیقات جدید نشان میدهد حس بویایی برای بقای بسیاری از موجودات بسیار حیاتی است. به گزارش پایگاه یونی ساینس در اینترنت ، انسانها قادرند بیش از ده هزار بو را تشخیص دهند و از حس شامه خود برای لذت بردن از انواع رایحهها و عطرها استفاده کنند. دانشمندان تلاش میکنند چگونگی تحلیل اطلاعات بینی و مغز انسان را برای استشمام بو درک کنند.
مطالعه روی حشرات و پستانداران نشان داده است که نخستین سلولها در مسیر بوییدن که نورونهای گیرنده بویایی نامیده میشوند تنها در تشخیص یک بو متخصص دارند. سلولهایی که دارای گیرنده های یکانیبو هستند به یک هدف یکسان در مغز علامت میفرستند. به این ترتیب میتوان نقشه بویایی مغز را برای تشخیص هر بو مشخص کرد. دو گروه از دانشمندان پژوهشهایی را برای درک عمیق تر از پردازش اطلاعات بوایی در مغز آغاز کردهاند.
دانشمندان برای این هدف از مگس میوه برای آزمایشهای مربوط به مسیرهای انتقال حس حس بویایی استفاده کردهاند. دانشمندان دریافتند مسیر پردازش اطلاعات بویایی دو مرحله است که یکی اولیه و دیگری ثانویه خوانده میشود. در مرحله تاولیه نرونهای تخصصی هر بو اطلاعات را به نرونهای خصص یافته بویایی میدهند، و در مرحله دوم زمان و مکان بو باهم به مناطق خاص بویایی در مغز انتقال مییابد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!