منو
 کاربر Online
998 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 23 فروردین 1385 [10:57 ]
  انرژی زیست توده
 

سلام

تقریبا نیمی از مردم جهان برای تامین انرژی مورد نیاز خود، از چوب استفاده می کنند. چوب، ضایعات گیاهی (مانند ضایعات نیشکر، ذرت، چغندرقند) و دیگر منابع زیست توده، از منابع تجدید پذیر کربن به شمار می آیند. استفاده از انرژی زیست توده به شکل سنتی یعنی سوزاندن چوب درختان و فضولات حیوانی- باعث نابودی جنگلها و آلودگی و تخریب محیط زیست می شود. اما با تلفیق روشهای شیمیایی و زیست شناختی می توان قند، سلولز و دیگر مواد موجود در ضایعات کشاورزی را به سوختهای مایع تبدیل کرد.

یکی از راههای تامین منابع انرژی زیست توده، کاشت درختان یا درختچه های مناسب (با دوره رشد کوتاه و سریع) در زمینهای نامرغوب و نیمه بایر است. گر چه سوزاندن این منابع، گاز دی اکسید کربن را در جو منتشر می کند، اما چون دوره کاشت و رشد و نمو آنها دائمی است، به همان اندازه دی اکسید کربن از جو زمین جذب می کنند و با استفاده از انرژی خورشیدی، از طریق فتوسنتز، اکسیژن تولید می کنند. بدین ترتیب، یک "چرخه کربن خنثی" در طبیعت پدید می آید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 10 تیر 1385 [12:37 ]
  انرژی زیست توده
 

img/daneshnameh_up/b/bb/bioenergy.jpg

img/daneshnameh_up/b/bd/bioenergy_ccycle-e.jpg


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 05 دی 1385 [06:24 ]
  انرژی زیست توده
 

به گزارش سایت اینترنتی بی‌بی‌سی‌نیوز، گاز متان مربوط به فضولات چهارپایان اهلی یکی از گازهای گلخانه‌ای مهمی است که محققان آن را در افزایش دمای زمین موثر می‌دانند و هم‌اکنون محققان کالج کشاورزی والفورد اند شروپشایر در انگلیس از این گاز برای تولید برق استفاده کرده‌اند.

گاوهای این مزرعه به مدت ‪ ۸‬ماه در سال درون محوطه مسقف نگهداری می‌شوند که فضولات آنها در این مدت جمع‌آوری شده و به یک دستگاه تبدیل کننده وارد می‌شود. این دستگاه کود گاوی را به گاز متان تبدیل می‌کند که این گاز به عنوان سوخت یک ژنراتور برق مورد استفاده می‌گیرد. به گفته آدریان جوینت مدیر این مزرعه دامپروری در کالج یاد شده، در نیروگاه کوچک و ‪ ۲/۷‬میلیون پوندی این مزرعه، ‪ ۷‬هزار و ‪ ۵۰۰‬کیلووات برق تولید می‌شود که این میزان برای تامین برق مورد نیاز این مجموعه در کل سال کافی است.

کارشناسان عقیده دارند حدود ‪ ۷‬درصد از کل گازهای گلخانه‌ای تولید شده در کشور انگلیس از نوع گاز متان است که از کود احشام منتشر می‌شود. به کارگیری فناوری مورد استفاده در کالج والفورداند شروپشایر علاوه بر کاهش هزینه برق مصرفی، میزان انتشار این گاز در جو را نیز کاهش می‌دهد. در دستگاه تبدیل‌کننده مورد استفاده در مزرعه این کالج، کود گاو به شکل مایع درآمده و وارد محفظه بسته‌ای می‌شود که هوا بدان راه ندارد. این محفظه در مرحله بعد تا دمای ‪ ۳۵‬درجه سانتیگراد گرم می‌شود. این دمایی است که نوعی باکتری تولیدکننده گاز متان در آن رشد می‌کند.

گاز متان تولیدی در این محفظه به موتوری منتقل می‌شود که با سوزاندن گاز متان کار می‌کند و این موتور نیز سبب چرخش ژنراتور و در نهایت تولید برق می‌شود. حتی حرارت مازاد تولید شده در این موتور نیز بازیافت شده و مجددا از آن برای گرم کردن محفظه کود مایع استفاده می‌شود. این فناوری پیش از این در کشور آلمان نیز با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته‌است.

  امتیاز: 0.00