منو
 صفحه های تصادفی
دانشکده‌ علوم دانشگاه تهران
امام صادق علیه السلام و آزادی ابوبکر حضرمی
رشته نساجی
شرکت تضامنی
مدار LED چشمک زن
میتوز
پیدازادان اولیه
مدیریت پرخاشگری
چارلز تامس ریس ویلسن
انسان و محیط
 کاربر Online
273 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دارا 3 ستاره ها ارسال ها: 140   در :  جمعه 11 فروردین 1385 [09:45 ]
  ژنها به کمک گیاهان در شوره زار میآیند
 

ترجمه از دارا

ژنها به کمک گیاهان در شوره زار میآیند


محل شروع کشاورزی در تاریخ انسان هلال ِ حاصلخیزِ خاورمیانه در گذشته های دور تبدیل به نمک زار شد و نمک در زمین یکی از دلایل عمده آن بود . بر طبق بر آورد هایی که شده خاک مملو از نمک یک سوم از حاصل بالقوه تمام زمین های کشاورزی آبیاری شده را نابود میکند. هر بار که ما زمین را آبیاری میکنیم همراه آن مقداری نمک به زمین اضافه میشود ، اینرا ادورادو بلاموالد از دانشکده کشاورزی کالیفرنیا اظهار میکند.
بلاموالد و همکارانش به یک پیشرفت مهیج کننده در مورد مقابله با این کابوس ترسناک نائل شده اند . آنها دست به یک تعییر ژنتیکی در یک گیاه معمولی زدند و آن گیاه گوجه فرنگی است ، این گیاه میتواند در آب شور به بار بنشیند و کشاورزان را صاحب در آمد کند و این گیاهان حتی میتوانند نمک زمین را از آن خارج کنند تا جاییکه آنرا مناسب برای کشاورزی گیاهان دیگری بکند .
امانوئل اپستین از دانشگاه کالیفرنیا میگوید این خارق العاده است کسی که دهها سال سال پیش امکان رشد گیاهان مقاوم به نمک را مطرح کرد .

بیولوژیست گیاه شناس ادوارد گلن از دانشگاه آریزونا در شهر توسکان میگوید این پیشرفت غیر منتظره ایست .
ضمن اینکه برخی از گیاهان در شوره زار میتوانند رشد کنند بقیه از رشد بازمانده و از بالا بودن کلرور سدیم یا نمک از بین میروند.
در حقیقت چیزی که در برابر نمک مقاوم باشد برای کشاورزان وجود ندارد که آنها بتوانند آنرا پرورش دهند. پژوهشگران دهه ها تلاش کرده اند تا این ویژگی را در گیاهان معمولی بوجود بیاورند اما متقاعد شده اند که قابلیت تحمل نمک در گیاه به چند ژن بستگی دارد .

در سال 1999 گروه بلاموالد گزارش ددند که با اضافه کردن کپی فعال یک ژن که بطور معمولی در علف موسوم به آرابیدوپسیس تالیانا غیر فعال است این گیاه را به گیاهی مقاوم در برابر نمک تبدیل کرده اند . گلن میگوید این ژن رمز پروتینی است که نمک را به کسیه ها میبرد یا آنرا در سلول ها انبارمیکند . گیاهانی که تحمل نمک زمین را دارند داری این ژن فعال هستند اما این ژن در گیاهان معمولی و یا اصطلاحا اهلی شده خاموش شده است.

گروه بلاموالد تا کنون این خاصیت گیاه آرابیدوپسیس تالیانا را در گیاه گوجه فرنگی هم توانسته اند بوجود بیاورند. در نسخه آگوست بیوتکنولوژی گلن و هونگ زیا زنگ از دانشگاه تورنتو گزارش دادند که گیاهی که آنها در آن تغییر ژن داده اند به طریق هیدروپانیک در اب محتوی نمک به میزان 200 میلی مولار (mM) میتوانند رشد کنند. بیشتر گیاهان کشاورزی در نمکی برابر 50 میلی مولار معمولا شروع به از بین رفتن میکنند .آب دریا دارای 530 میلی مولار نمک است .

گیاه گوجه فرنگی تغییر داده شده نمک زمین را خارج کرده و بیشتر آنرا در برگهای خود ذخیره میکند نه در میوه آن . طبق اظهار بلاموالد که البته گزارش رسمی نیست و میتواند قضاوتی یکطرفه هم باشد گفته است گوجه فرنگی ها طمع خوبی داشتند .
در حالی که کلاید ویلسون از آمریکا عضو لابراتور ریور ساید موسوم به تحقیق در باره نمک کار گروه بلاموالد را ستایش میکند میگوید باید احتیاط کرد وبا بررسی و کشت گیاه جدید باید در باره کیفیت آن تحقیق کرد او میگوید میوه باید به طور یکنواخت قرمز بشود و پوستش باندازه کافی کلفت باشد تا صدمه نبیند و مناسب بازار باشد.

مشکل است که پیش بینی کنیم نتیجه این پژوهش چه خواهد بود . ویلسون اضافه میکند که گیاه گوجه فرنگی دارای ژنوم ساده ایست که قابل مقایسه با ژنوم ساده گیاهانی مانند گندم است.

بلاموالد نسبت به این موضوع مطمئن است و قبلا گیاه تغییر ژن یافته کانولا که در تولید روغن خوراکی استفده دارد را همچنین تولید کرده است و اظهار امیدواری میکند که عاقبت در آینده این کار را رونق خواهند داد تا جاییکه گیاهان را بتوان با آب دریا آبیاری کرد. بلاموالد میگوید این دیگر یک رویا نیست و واقعیت است .



References:Zhang, H.-X., and E. Blumwald. 2001. Transgenic salt-tolerant tomato plants accumulate salt in foliage but not in fruit. Nature Biotechnology 19(August):765.Further Readings:Frommer, W.B., U. Ludewig, and D. Rentsch. Taking transgenic plants with a pinch of salt. Science 285(Aug. 20):1222.Sources:Eduardo BlumwaldDepartment of PomologyUniversity of California, DavisOne Shields AvenueDavis, CA 95616Emanuel EpsteinDepartment of Plant BiologyUniversity of California, Davis151 Hoagland HallDavis, CA 95616Hong-Xia ZhangDepartment of BotanyUniversity of Toronto25 Wilcocks StreetToronto, ON M5S 3B2Canada
From Science News, Vol. 160, No. 5, Aug. 4, 2001, p. 68.

بر گزفته از
http://www.sciencenews.org/articles/20010804/fob1.asp

  امتیاز: 0.00