منو
 صفحه های تصادفی
زمان وقوع زمین لرزه
شاه اسماعیل سوم و زندیه
هات داگ
جمال‌الدین اسدآبادی
هافبک دفاعی
مؤمن و گرفتاری های او در دنیا
حلقه‌های سیاره‌ای
زون ایران مرکزی
توفان باد
گ.یاران
 کاربر Online
824 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 09 فروردین 1385 [18:00 ]
  چرا خوردن باقلا در برخی ایجاد بیماری می کند؟
 

کمبود گلوکز- 6 – فسفات دهیدروژناز (بیماری فاویسم)

کمبود این آنزیم در گلبول قرمز باعث ایجاد همولیز این گلبولها در مواجهه با مواد اکسیدان مثل برخی آنتی بیوتیکها و باقلا و عفونتها می‌شود. نوع مدیترانه‌ای کمبود G6PD درایران و بویژه در شمال ایران شایع است و دارای تظاهرات مختلفی است. در نوزادی ممکن است به شکل زردی تظاهر کند یا به شکل فاویسم که بیمار 24 تا 48 ساعت بعد خوردن باقلا دچار استفراغ ، رنگ پریدگی و زردی و تیره یا قرمز شدن رنگ ادرار و گاها درد شکم و کمر و تب خفیف می‌شود و در موارد شدید بیمار دچار نارسایی کلیه و کم آبی بدن می‌شود.

شایعترین نوع کمبود G6PD درمناطقی است که مالاریا آندمیک است و باعث مصونیت بیماران دربرابر انگل مالاریا می‌شود. عوامل مهم ایجاد کننده همولیز که باید بیمار را از آنها پرهیز داد عبارتند از:

  • آنتی بیوتیکها: داروهای ضدمالاریا مثل کلروکین و پریماکین ، کوتریموکسازول ، نیتروفورانتوئین ، نالیدیکسیک اسید ، کلرامفنیکل

  • دیگر داروها: فنازوپیریدین ، آسپرین دردوز بالا ، پروبنسید ، فناستین ، ویتامین K ، متیلن بلو

  • بیماریهای مثل اغمای دیابتی و هپاتیت ویروسی

  • باقلا .

  امتیاز: 0.00