منو
 صفحه های تصادفی
برخورد توپ به اجزاء ثابت زمین تنیس
اوفیولیت های ایران
فلاسفه شرقی
آمیوتروفیک لاترال اسکلروز
آل هاشم
سیلندریت
دفتر دارائی
پیوند کوالانسی
سرکه
روشهای نگهداری تونل
 کاربر Online
580 کاربر online
 : رسانه‌های صوتی و تصویری
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 03 فروردین 1385 [19:53 ]
  ابزار فیلمبرداری
 

سلام

عدسیها از مهمترین بخشهای دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری هستند. عدسیهایی که در این دوربینها به کار رفته است معمولا عدسیها مرکب هستند که از ترکیب چند عدسی ساده تشکیل شده اند. عدسیها را با اعداد مختلفی تعریف می کنند که از این میان عدد f کانون عدسی از همه معروفتر است. فاصله کانونی عدسی فاصله ای از مرکز عدسی است که تصویر جسمی که در بی نهایت است در آنجا تشکیل می شود.

به طور کلی فیلمسازی عدسیها را به سه دسته تقسیم می کند: عدسیهای هنجار ، عدسیهای زاویه بسته (تله) و عدسیهای زاویه باز (واید). منظور از عدسیهای هنجار عدسیهایی هستند که زاویه دید شبیه چشم دارند. در حالی که عدسیهای بسته دارای زوایه دید باریکتر هستند و عدسیهای باز، دارای زاویه دیده گشوده تری نسبت به چشم هستند. فاصله کانونی عدسیهای هنجار، بسته و باز ، نسبت به قطع فیلم متفلاوت است، به طوری که مثلا عدسی که برای دوربین 35 میلیمتری عدسی هنجار به حساب می آید، برای دوربین 16 میلیمتری عدسی زاویه بسته است.

عدسیهای مختلف کاربردهای مختلفی دارند. مثلا هنگاهی که بخواهند کلیتی درباره صحنه فیلمبرداری به تماشاگر بدهند از عدسیهای زاویه باز استفاده می کنند و هنگامی که بخواهند جزئی از کلیتی را نشان دهند یا بر روی موضوع خاصی تاکید کنند از عدسیهای زاویه بسته (تله) استفاده می کنند.

عدسیهای زوم


عدسیهای زوم دارای فواصل کانونی متغیر هستند. این عدسیها دارای اجزا متحرکی هستند که با جلو و عقب کشیده شدن این اجزا فاصله کانونی کل عدسی کم یا زیاد میشود و به این ترتیب می توان با استفاده از چنین عدسیهایی تصاویر حاصل از عدسی باز - بسته را به دست آورد. حاصل قسمت بزرگترین فاصله کانونی عدسی زوم به کوتاهترین را \\\"نسبت زوم\\\" یا \\\"گستره زوم\\\" می گویند که به نوعی نشان دهنده دامنه کار عدسی است. به عنوان مثال اگر بزرگترین فاصله کانونی یک عدسی زوم 70 میلیمتر و کوچکترینش 7 میلیمتر باشد، گستره چنین عدسی 10 به یک است. \\\"زوم\\\" یا حرکت از فاصله کانونی بزرگتر به کوچکتر را \\\"زوم به عقب\\\" و حرکت از فاصله کانونی کوچکتر به فاصله کانونی بزرگتر را \\\"زوم به جلو\\\" می گویند.

دوربینهای فیلمبرداری


دوربینهای فیلمبرداری مجهز به دو مخزن نگهداری فیلم هستند که یکی مخصوص فیلم خام و دیگری مخصوص فیلم نور خورده است. به طور کلی هنگامی که موتور دوربین به کار می افتد ابتدا، فیلم خام توسط چنگکهایی که به سوراخهای کنار فیلم گیر می کنند پایین کشیده شده و مقابل روزنه نوردهی ثابت نگهداشته می شود، شاتر باز شده و نوری که از عدسی عبور کرده است بر روی فیلم متمرکز میشود.

در سرعت عادی فیلمبرداری (24 تصویر در ثانیه) مدت زمان نور دهی فیلم خام یک چهل و هشتم ثانیه است. بعد از این مدت کوتاه ، شاتر بسته می شود و همزمان با آن فیلم توسط چنگکها پایین کشیده می شود و بخش دیگری از آن مقابل روزنه ثابت می شود. شاتر باز می شود و... این چرخه همین طور ادامه پیدا می کند. هر گاه سرعت فیلمبرداری 24 تصویر در ثانیه باشد فرایند ذکر شده 24 بار در ثانیه تکرار می شود و هر گاه سرعت فیلمبرداری 48 تصویر در ثانیه باشد این فرایند 48 مرتبه تکرار می گردد.

  امتیاز: 0.00