کار را به قسمت های کوچک تر تقسیم کنید






__هر عادتی در ابتدا مانند یک نخ نازک است. اما هر بار که یک عمل را تکرار می کنیم ما این نخ را ضخیم تر می کنیم و با تکرار عمل نهایتاً این نخ تبدیل به طناب ضخیم و بلندی می شود که برای همیشه به دور فکر و عمل ما می پیچد
(اُریسون یووِِت ماردِن)__


تکنیک غلبه بر تنبلی

یکی از دلایل سستی و تنبلی در انجام کارهای بزرگ و مهم آن است که هنگامی که برای اولین بار با آنها مواجه می شویم بسیار بزرگ و سخت به نظر می رسند. یکی از تکنیکهایی که می توانید از آن برای تقسیم کردن کارهای بزرگ به قطعات کوچکتر استفاده کنید روش «بریدن کالباس» است. با استفاده از این روش می توانید هر کاری را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و هر بار یک قسمت از آن را انجام دهید. درست مثل بریدن یک کالباس بزرگ و تبدیل آن به برش های کوچک و خوردن آنها و یا مثل خوردن هر بار یک تکه از قورباغه.

نحوه کار

از نظر روانی شروع قسمتی از یک کار بزرگ آسان تر از شروع تمام آن کار است. اغلب اوقات هنگامی که یک قسمت از کاری را شروع می کنید و به اتمام می رسانید, مشتاق می شوید که قسمت بعدی را شروع کنید و به همین ترتیب خواهید دید که حتی قبل از آنکه خودتان متوجه بشوید تمام کار به اتمام رسیده است.نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که «ضرورت تمام کردن کار» یا آنچه اغلب «اجبار در تمام کردن کار» نامیده می شود در وجود اغلب انسانها هست. به این معنی که وقتی کاری را شروع می کنید و به اتمام می رسانید احساس خوشحالی و قدرت بیشتری می کنید. انسان به طور ناخود آگاه از تمام کردن یک کار یا پروژه احساس رضایت و خشنودی می کند. این احساس تمام کردن به شما انگیزه ترشح آندورفین در مغز می شود که احساس شعف را در انسان ایجاد می کند.هر چقدر کاری که شروع و تمام می کنید بزرگ تر باشد, پس از اتمام آن احساس خوشحالی بیشتری به شما دست می دهد. هر چه قورباغه ای که می خورید بزرگ تر باشد احساس قدرت فردی و انرژی بیشتری خواهید کرد.هنگامی که قسمت کوچکی از کار را شروع و تمام می کنید, انگیزه شما برای شروع و تمام کردن قسمت بعدی کار بیشتر می شود و همین روال را تا آخر کار ادامه خواهید داد. هر قدمی که به جلو بر می دارید برای پیشروی به شما نیرو می دهد. به این ترتیب, در خود شوق و انگیزه ای درونی ایجاد می کنید که شما را وادار می کند تا اتمام کار به فعالیت ادامه دهید و اتمام این کار بزرگ به شما همان احساس شادی و رضایتی را می دهد که همیشه با هر موفقیتی همراه است.

یک نوع تکنیک

تکنیک دیگری که به شما در تمام کردن یک کار کمک می کند, «سوراخ کردن پنیر سوئیسی» است. یعنی همانطور که یک قطعه بزرگ پنیر سوئیسی را سوراخ می کنیم, اراده کنیم که با درگیر کردن خود با کار, یا به اصطلاح با ایجاد سوراخی در آن, کار را شروع کنیم.برای استفاده از این روش کافی است که تصمیم بگیرید مدت زمان معینی, مثلاً پنج یا ده دقیقه, خود را درگیر کار مورد نظر کنید و سپس کار را متوقف کنید و به سراغ کار دیگری بروید. به این ترتیب یک لقمه از قورباغه تان را می خورید و بعد از آن استراحت کرده و یا به کار دیگری می پردازید.قدرت و تأثیر این روش همانند روش «بریدن کالباس» است. وقتی کار را شروع کنید, تمایل و شوق حرکت به جلو و انگیزه تمام کردن کار در شما تقویت می شود و به این ترتیب برای ادامه کار احساس انرژی خواهید کرد و با داشتن انگیزه درونی تا تمام کردن کار به فعالیت ادامه خواهید داد.

شما می توانید از روش «بریدن کالباس» و یا «سوراخ کردن پنیر سوئیسی» برای هر کاری که انجام آن در ابتدای امر سخت و غیر ممکن به نظر می رسد استفاده کنید. از تأثیر این تکنیک ها در غلبه بر سستی و تنبلی تعجب خواهد کرد.من دوستان زیادی دارم که فقط با اراده کردن و نوشتن یک صفحه و یا حتی یک پاراگراف در روز نویسندگان موفقی شده اند. شما هم می توانید همین کار را بکنید.


نتیجه گیری

برای شروع سریع یک کار بزرگ و پیچیده که از چندین کار کوچک تر تشکیل شده یکی از دو روش «بریدن کالباس» و یا «سوراخ کردن پنیر سوئیسی» را به کار بگیرید.

ویژگی مشترک انسانهای موفق و خوشبخت آن است که همگی اهل عمل هستند.
به این معنی که وقتی ایده خوبی را می شنوند فوراً آن را به کار می گیرند تا ببینند که تا چه حد این ایده می تواند برایشان سودمند باشد. پس وقت را تلف نکنید. همین امروز این روش ها را امتحان کنید.

همچنین ببینید


منبع

  • کتاب قورباغه را قورت بده



تعداد بازدید ها: 14892