سته آبی





سته آبی یک گنجینه ملی است و ازدوران انبوه زی ، بخش بزرگی از برنامه های غذایی مردم آمریکا را تشکیل می دهند و در انواع زیادی از دسرها بکار می روند. ایالت مین 98 درصد سته های آبی وحشی تولید شده در آمریکا را شامل می شود و مابقی آنها ازیالات کبک ، نیوبرانزویک و نووسکوشیا تامین می شوند. 40 درصد کل سته های آبی کشت شده آمریکا درایالت ایندیانا و میشیگان می باشد.مناطق اصلی کشت سته های آبی در آمریکا عبارتند از : نیوجرسی در ساحل شرقی ، فلوریدا ، جرجیا ، ل.ئیز یانا ، می سی سی پی و کارولینای شمالی در جنوب و ارگان و واشنگتن در ساحل غربی . بعلاوه سته های آبی در ایالت کانادا یی بریتیش کلمبیا نیز کشت می شوند.


img/daneshnameh_up/f/f6/Blueberries.gif



انتخاب و نگهداری


هنگام خرید سته های آبی تازه انواع سفت و چاق آنها را انتخاب کنید و در ظروف بی رنگ و خشک نگهداری نمایید.خود سته های آبی آب خود را از دست می دهند لذا رطوبت موجب افزایش خرابی آنها می گردد. رنگ آنها بهترین علامت رسیدگی و طعم آنها هستند لذا از خرید سته های آبی که رنگشان سبز ونرسیده می باشند خودداری کنید. سته های آبی باید دارای رنگ آبی – ارغوانی سیر تا کبود و لایه ای نقره ای باشند. انواع قرمز آنها کاملاً رسیده نیستند ولی ممکن است در آشپزی بکار روند.

هنگام استفاده درمنزل آنها را از ظرفشان بیرون آورده وسته های گندیده یا بد شکل ونیز دنباله آنها را جدا کنید . میوه های نرم و زیاد پخته را به منظور مصارف فوری جدا کنید و کلیه سته های له شده و یا گندیده را دور بریزید. آب اضافی میوه های باقی مانده را بگیرید و آنها را داخل ظروف کم عمق یا ماهی تابه با درپوش پلاستیکی قرار دهید سپس داخل یخچال بگذارید. با این روش آنها را تا مدت ده روز می توان نگهداری کرد.برای منجمد کردن آنها را بصورت یک لایه روی کاغذ پهن کنید و مدت 1ساعت داخل فریزر بگذارید. توتهای منجمد را درون یک ظرف قرار دهید ، با این روش میتوانید تا 9 ماه آنها را نگهداری کنید.تا قبل از خوردن یا استفاده در غذا آنها را نشویید چون به سرت له و گندیده می شوند.

آماده سازی


سته های آبی مانند انواع توت ها اگر به دقت انتخاب و ذخیره شوند به آماده سازی کمی احتیاج دارند مگردر مواردی که قبل از خوردن شسته می شوند. هنگام شستن دقت کنید دنباله های باقی مانده را ازمیوه را جدا کنید. برای تهیه یک سالاد میوه عالی سته های آبی را با هندوانه و میوه های گرمسیری مانند انبه ، پاپایا ، آناناس ، کیوی و موز مخلوط کنید. تنها مقداری آب لیمو یا پرتقال برای خوشمزه تر کردن به آن اضافه نمایید.

آنها همچنین در نان کره ای یا کلوچه خوشمزه می باشند. به منظور بهتر نمودن طعم سته های آبی به آنها دارچین ، جوز و زنجبیل اضافه کنید یا از لایه ای ماست ، خامه ترش یا خامه پف کرده استفاده نمایید.

پیشنهاد Tony

برای تهیه غذا با سته آبی یخ زده آنها را از فریزر خارج کرده و مستقیماً داخل خمیر بگذارید چون توتهایی که یخ آنها باز شده است رنگ پس می دهند. توتهای تازه تا زمانی که پوست آنها شکسته نشده رنگ پس نخواهند داد.


گونه های مختلف


گونه های سته های آبی کشت شده معمولاً درسبزی فروشی ها دیده می شوند. رنگ آنها آبی تیره و دارای پوستی گردوخاکی و تا اندازه ای سفید هستند. سته های آبی گرد وگوشتالو بوده و به اندازه تیله می باشند.

گونه اصلی سته آبی محسوب می شود.Jersey, Tifblue, Blueray, Blue crop سته های آبی وحشی کوچکتر و فشرده تر هستند رنگ آنها آبی اما روشن تراز گونه های کشت شده می باشد؛ بسیاری از مردم فکر می کنند سته های آبی وحشی طعمی بهتری دارند. سته آبی ارتباط بسیار نزدیکی با بیل بری اروپا دارد.




تعداد بازدید ها: 15858