|
تاریخچه ی: C
در حال مقایسه نگارشها
نگارش واقعی |
نگارش:1 |
این صفحه حذف خواهد شد.
|
!ویتامین C (اسید اسکوربیک)
اسید اسکوربیک، یک ویتامین محلول در آب است که برای تولید کلاژن _ پروتئین موجود در بافت پیوندی _ مورد نیاز است و همچنین در جذب آهن از منابع گیاهی کمک می کند. کمبود شدید ویتامین C منجر به بیماری اسکوربوت می شود. خونریزی لثه ها، التیام نیافتن زخمها و صدمه به استخوانها و دیگر بافتهای بدن از علائم این بیماری است.
اگر بدن تحت استرس و فشار روحی شدید باشد، ویتامین C سریعتر به مصرف می رسد. سیگار کشیدن می تواند یک استرس باشد و افراد سیگاری باید غذاها و نوشیدنیهایی را مصرف کنند که حاوی ویتامین C کافی باشد.
برخی افراد مقادیر بسیار زیادی ویتامین C مصرف می کنند ( در حدود چند گرم ) زیرا ادعا می شود که اسید اسکوربیک از بروز سرماخوردگی جلوگیری یا آن را مداوا می کند؛ اما این مطلب هنوز به اثبات نرسیده است.
شواهد نشان می دهد که اسید اسکوربیک، بر علیه برخی از سرطانها و بیماریهای قلبی یک نقش حفاظتی دارد و احتمالاً این توانایی به خواص آنتی اکسیدانی آن مربوط می شود. برای اظهار نظر قاطع در این مورد، اطلاعات بیشتری مورد نیاز است.
اسید اسکوربیک منحصراً در غذاهایی که منابع گیاهی دارند، یافت می شوند. و شیر تازه و جگر حاوی مقادیر اندکی ویتامین C هستند.
|
|
|