|
تاریخچه ی: A
تفاوت با نگارش: 5
- | V{maketoc}
!ویتامین A یا رتینول (Retinol)
((ویتامین A)) برای رشد و نمو طبیعی بدن ضروری است. کمبود ((ویتامین A)) ، به ضعف بینایی، کاهش دید در نور کم و سرانجام، کوری منجر خواهد شد. ویتامین A به دو صورت یافت می شود: رتینول retinol در غذاهای با منشاء حیوانی و کاروتنوئیدها در غذاهای تهیه شده از منابع گیاهی که بتا کاروتن معروفترین آنهاست. بتا کاروتن در بدن می تواند به رتینول تبدیل شود. 6 میلی گرم بتا کاروتن برابر یک میلی گرم رتینول است. مصرف بیش از حد رتینول می تواند سبب مسمومیت شود و بویژه برای جنین زنان باردار بسیار خطرناک است. به همین دلیل، به زنان باردار توصیه می شود که از مصرف ((ویتامین A)) با دز بالا اجتناب کنند، مگر اینکه توسط پزشک متخصص تجویز شود. جگر و غذاهای تهیه شده از آن حاوی مقادیر بسیار بالایی از ((ویتامین A)) هستند. شیر، پنیر و کره هم از منابع جذب رتینول هستند. کاروتن ها در شیر، هویج، سبزیجات با برگهای سبز تیره و میوه های نارنجی رنگ مثل زردآلو و انبه یافت می شوند. در برخی کشورها مانند انگلستان براساس قانون، مارگارین (کره گیاهی) باید با ((ویتامین A)) و ((ویتامین D))غنی شود.
|
+ | این صفحه حذف خواهد شد. |
|