منو
 کاربر Online
802 کاربر online
تاریخچه ی: پرتقال «داروئی»

تفاوت با نگارش: 13

Lines: 1-59Lines: 1-46
-V{maketoc} 
 !کلیات گیاه شناسی !کلیات گیاه شناسی
-
+((پرتقال)) درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می‌باشد. پرتقال یکی از قدیمی‌ترین میوه‌هایی است که بشر از آن استفاده می‌کرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است.

در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریکا کشت می‌شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می‌کند. پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر ((مهندسی ژنتیک)) و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت‌تر و شیرین‌تر شده است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافت.



dir align = left>
 
 
  
-{picture=porteghal.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/5/54/citrus1.JPG}
  
 
 
 
 
-__پرتقال__ درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و ((میوه)) آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد ((مسیح)) کنفوسیوس از آن نام برده است .در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در ((آمریکا)) کشت می شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می کند .پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و ((کود)) کافی درشت تر و شیرین تر شده است .پرتقال ابتدا از ((چین)) به ((هندوستان )) برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت . 
-  
 !ترکیبات شیمیایی !ترکیبات شیمیایی
- پرتقال یکی از غنی ترین منابع ((ویتامین C)) می باشد . البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . ((اسانس))ی که از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام ((روغن)) نرولی Neroli Oil معروف است که دریاب وئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در ((عطر)) سازی از آن استفاده می شود .


||::__مواد موجود__::|::__در صد گرم پوست پرتقال__::|::__در صد گرم پرتقال پوست کنده__::
آب |70 میلی گرم |86 گرم
پروتیئن|1/5 میلی گرم|1 گرم
مواد چربی|0/2 میلی گرم| ـــــ
مواد نشاسته ای|25 میلی گرم| 0/2 گرم
کلسیم|160 میلی گرم|12 گرم
فسفر|20 میلی گرم|40 میلی گرم
آهن|0/8 میلی گرم|20 میلی گرم
سدیم|3 میلی گرم |0/4 میلی گرم
پتاسیم|210 میلی گرم|1 میلی گرم
ویتامین آ|420 واحد |200 میلی گرم
ویتامین ب 1|0/12 میلی گرم|200 واحد
ویتامین ب 2|0/1 میلی گرم|0/1 واحد
ویتامین ب 3|1 میلی گرم |0/04 میلی گرم
ویتامین ث|135 میلی گرم|50 میلی گرم||
+پرتقال یکی از غنیترین منابع ((ویتامین C)) میباشد. البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین میرود. اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته میشود به نام __~~green:روغن نرولی~~__ معروف است که بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطرسازی از آن استفاده میشود.
 !خواص داروئی  !خواص داروئی
-موسسه مبارزه با بیماری ((سرطان)) آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان ((معده)) در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
#((دانشمندان)) سوئدی کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .
#خوردن پرتقال ((کلسترول)) را پائین می آورد .
#پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .
#اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .
#پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
#پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
#جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
#خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
#اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .
#پرتقال خون را تمیز می کند .
#برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 ((دقیقه)) با آب بشوئید .
#از پرتقال برای کم کردن وزن می توانید استفاده کنید . طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و 3 عدد ((لیموترش)) را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و بن نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق ((عسل)) بن اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل دارید .
#پرتقال گرچه ((اسید))ی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه ((گوشت)) زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
#برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن ((مواد معدنی)) زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .

;__ک__: وا فه ده منرب رقال ریده ی اد وب رتا وجود در روشگاا و سور ارکت ها این وا را ندارند .

!رات
مرا خای رای ن یا نشده ا .

+موسسه مبارزه با ((بیماری سرطان)) آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف میکنند. البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است.
*دانشمندان سوئدی کشف کردهاند که خوردن پرتقال از ((سرطان لوزوالمعده)) جلوگیری میکند.
*خوردن پرتقال ((کلسترول)) را پائین میآورد.
*پوست سفید پرتقال و ورقههای نازک بین قسمتهای داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است.
*اسانس پرتقال ضد عفونتهای میکربی است.
*پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است.


*پرتقال ضد سم ، ادرارآور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است.
*جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورمها و کاهش درد مفید است.
*خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است.
*اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار میبرند.
*پرتقال خون را تمیز میکند.


*برای برطرف کرده چین و چروک صورت و شادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید.
*از پرتقال برای کم کردن وزن میتوانید استفاده کنید. طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به ن نیم لیتر آب اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. سپس سه قاشق عسل به ن اضافه کرده و مجددا به مدت 5 دقیقه بجوشانید و آن را صاف کنید. از این شربت 3 فنجان در روز بنوشید تا وزن شما به مقدار ایدهآل درید.


*پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن میدهد و برای کسانی که گوشت زیاد مصرف میکنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است.
*برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زرد رنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پرههای داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی میکند.
!مباحث مرتبط با عنوان



>

||
((آرتیش «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکد «اروئی»))|((اطوخودوس «اروئی»))|((اسفنج «داروئی»))|((انار «داروئی»))|((انبه «اروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابون
ه «بابه»))|((ادام «داروئی»))|((بادام زمینی «روئی»))|((بادجا «داروی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروی»))|((به «داروئی»))|((پسته «دارئی»))|((هویج «اوئی»))
((پیاز «
داروئی»))|((تخم کتان «داروی»))|((ترب تربچه «داروئی»))|((تبر هندی «دارئی»))|((توس «دارئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک
شیر «داروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارین «ارئی»))|((د اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خاص دارویی ریحا))|
((زرد آلو «د
اروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زم
ینی «اروئی»))|((سیر «داوئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «داروئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «داروئی»))|((عناب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گرد «اروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گزنه «داروئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «داروئی»))|((لوبیا «داروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «داروئی»))|((مارچوبه «داروئی»))
((ممیران کیر «داروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داوئی»))|((خواص ارویی نارگیل))|((نخود «اروئی»))|((نعناع «اروئی»))|((هل «دارئی»))|((هلو «داروئی»))|((هندوانه «داوی»))| />||
>>
>

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 19 دی 1385 [21:17 ]   14   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 22 شهریور 1384 [05:26 ]   13   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 سه شنبه 22 شهریور 1384 [05:25 ]   12   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 سه شنبه 22 شهریور 1384 [05:24 ]   11   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [08:38 ]   10   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [08:36 ]   9   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [07:45 ]   8   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [07:18 ]   7   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [06:28 ]   6   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [06:21 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 24 بهمن 1383 [05:45 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [10:51 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [10:38 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [10:26 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..