منو
 کاربر Online
831 کاربر online
تاریخچه ی: جعفری «داروئی»

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-60Lines: 1-67
-!کیات گیاه شناسی

جعفری گیاهی ا لی ، دوساله عر که ارتا ن ا 70 ((سانیمتر)) می د . برگهای برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفعی است . گلهای فی کوک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر ی باشد میوه آن کوچک به درازای 2 ((میلیمتر)) و به قطر یک میلیمتر و دارای بوی معطر است. />
+!شخصات گیاهشناسی
جعفری یکی از گیاهان متعلق به ((تیره چتریان)) ((ده بندی گیاهان دو له|گیاهان و لپه)) می‌باشد. گیاه دو ساله ب ارتاع 0.3 ا یک متر و دارای ریشه راست ، دوکی شکل یا متورم و به رنگ مایل به زرد است. ب حال وشی در اکثر نواحی نوب شرقی اروپا ، شمال افریقا ، آسیا و ایران می‌وید و به علاوه در نواحی مختلف پرورش می‌ید. برگهای عری ، شفاف ،به رنگ سبز تیره ، دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات فرعی است.

/>




{picture=parsley3.JPG height=200 width=200}



بر
گهای قم فوقنی ساقه آن، منقسم به قطعات باریک و وار مانند ، با ظاهری متفاوت از برگهای تحتانی می‌باشد. گلهایی کوچک مایل به سبز و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. در قاعده اشعه چترهای اصی و فرعی آن ، زائده‌های باریک و غیر مستقیم دیده می‌شود. میوه آن کوچک به درازای 2میلیمتر ، به قطر یک میلیمتر یا کمی بیشتر ، به رنگ سبز و دارای بو و عم بسیار معطر است. قسمت مورد استفاده جعفری ، ریشه ، میوه و ساقه‌های جوان برگدار آن است.
 !ترکیبات شیمیایی !ترکیبات شیمیایی
- />ا برگ و تم جعفری بوسیله تقیر با بار ((اسانس))ی گرفته ی ود که یر معطر است ر اها کا ی رود . ا بر جری چون به مدار سیار کم ب می ید گرا است . اان تخم جعفری کمی وی ت دد که یا مرو یت . ا 100 ((کیگرم)) م جعفری د 2 کیگر اانس ب می ید ک ا در ع ((ع)) ی و کروسی استفاد بم یآید . ریشه جعفری مر ع ن تریبا مان برگ ا .

در گم برگ جعفری و یر مو ا :
left>
+میوه این گیه دارای مواد روغنی ، آلورون ، تانن ، یک ماده ملون به رنگ زرد ، یک گلوکوزید سمی به نام __~~green:آپی‌ئین~~__ و اسانس است. سانس آن که از گرد میوه جعفری بوسیله تثیر بخار آب دست می‌آید، مایعی بی‌رنگ ، لوژیر به وزن مخصوص 1.1 ، محلول در روغن و اسانسها است و اگر تحت اثر سولفات آهن رار گید ، به نگ قمز خونی رمی‌آید.

بوی آن
معطر و شامل آپیول Apiol ، میریستیسین Myristisine ، ب مقادیر کم اتراکسیدها فنلها ، اسید پالمیتیک ، آلدهیدها و تونهاست. گوکوزید مذکور که __~~green:آپیوزید Apioside~~__ نیز نامیه می‌، ‌اگر بطور ساه تجی گردد، ماده‌ای به نام آپی‌ی Apigenine و نوعی قند به نام آیوز Apiose می‌دهد. ریشه جعفری دارای 0.08 - 0.05 رصد اسانس ، مواد قندی و 5 درصد موادمعدنی است. بوی ریشه جعفری ، معطرو طعم آن کم و بی یه قسمتهای هویی گیا است. />







{picture=parsley2.JPG height=200 width=200}

!خو
ا داویی تخم جعفری />*ضد نفخ شکم است.
*شر
ینها و رگها را تی می‌کند.
*
درارآور و قاعده رو است.
*برا
ی درمان ((ب نوبه)) بکار می‌رو.
وص ریش جعفری
*
یشه جعفری اشتها آور است. />*ارار آور و قاعده آرو است.
*سنگ
کلی را دع می‌ند.
*برای
رمان هال باید 20 گرم ریشه جعفری ا در یک یر آب دم کرده و تنقی کید.
*دم
ره ریش جعفری برای رمان ((تنگی نفس)) بک می‌رود. />*رای درمان ((بیماری سرخک)) فید ات. />







{picture=parsley1.JPG height=200 width=200}

!
اص ر و ساقه جعفری />*رای رع لکه‌ه و ((انواع و ن|وشهای صورت)) دم کرد عفری را روی پوس ورت بمالید. />*برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در یم لیتر آب ه مدت 5 دیقه بجشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن مشود.
*دم کرد
ه جعفری تب‌بر است.
م که برگ عری رای ((بواسیر)) و سنگ کلیه مفید است.
ردن چای جعفری به هضم غذا کمک می‌کند.
*بعد
از خردن یر برای برطرف رن ی دهان فری بجوید.
*جعفری نفس را خوشبو می‌کند.
*برای درمان ب خوردگی و ون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را ری عضو ب یده بگذارید. />!ماحث تبط با نون
dir
align =center>
 
 
  
-||آ |85 گر
روئین |3/5 گرم
مواد رب |0/6 ر
واد ناته ای |7 گر
کیم|200 یی گرم
ف
سر|65 یی ر
آن |6/2 یلی ر />سدیم|25 یی ر
اسیم |725 یی رم
ویمین |8500 وا بین اللی
ویاین 1 |0/12 یی گر
ویتاین 2 |0/25 یلی گر
ویای ب 3| 1/2یلی رم
ویامی | 170 یلی ر||
+||
((
آتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آواو «دارئی»))|((اسطوخودوس «دارئی»))|((اسفناج «داروی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمیی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «ارئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((یاز «داروئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب تربه «اوئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((ای کوهی «ارئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «داری»))|((ختمی «دارئی»))|((خرا «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارین «اروئی»))|((دم اسب «دارئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «دارئی»))|((رناس «داروئی»))|((خواص اریی ریحان))|
((زرد آ «داروئی»))|((زردوبه «داروئی»))|((زرشک «دارئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «ارئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل اطیب «دارئی»))|((سیب «ارئی»))
((سیب زینی «اروئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه سند وحشی «دارئی»))|((شبر قرمز «داروئی»))|((لم «داروئی»))|((شنلیله «داروئی»))|((شوید «داوی»))|((شیرین بیان «دارئی»))|((صبر زرد «دارئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «داروئی»))|((ناب «دارئی»))|((فندق «اروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «دارئی»))|((کد «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((وشا «دارئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «دارئی»))|((گزنه «اروئی»))|((گشنیز «دارئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرگی «داروئی»))|((لویا «دارئی»))|((وبیای سویا «دارئی»))|((لیمو ترش «اروئی»))|((مارچوبه «داروئی»))
((مامیران کبیر «داروئی»))|((مو «داروئی»))|((میخک «دارئی»))|((خواص ارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «دارئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ارئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((هویج «داروئی»))
||
  
 
 
 
 
-__خواص داروئی:__ خواص تخم جعفری تخم جعفری از نظر ((طب قدیم ایران)) گرم و خشک است . 
-#ضد نفخ شکم است . 
-#شریان ها و رگ ها راتمیز می کند . 
-#ادرار آور و قاعده آرو است . 
-#برای درمان ((تب)) نوبه بکارمی رود . 
-#در قدیم الایم برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را در داخل مهبل قرار می دادند. 
-__خواص ریشه جعفری __ 
-#ریشه جعفری اشتها آور است . 
-#ادرار آور و قاعده آرو است . 
-#((سنگ کلیه)) را دفع می کند . 
-#برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید . 
-#دم کرده ریشه جعفری برای درمان ((تنگی نفس)) بکار می رود. 
-#برای درمان ((سرخک)) مفید است . 
-__خواص برگ و ساقه جعفری__ 
-#برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید . 
-#برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 ((دقیقه)) بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود. 
-#دم کرده جعفری د تب است . 
-#دم کرده برگ جعفری برای ((بواسیر)) و سنگ کلیه مفید است . 
-#خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند . 
-#بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید. 
-#جعفزی نفس را خوشبو می کند. 
-#برای درمان ضرب خوردگی و خون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید . 
-__مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .__ 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 26 اسفند 1385 [11:25 ]   5   سمیه فارابی اصل      جاری 
 جمعه 05 خرداد 1385 [22:37 ]   4   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [06:58 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [06:45 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [06:40 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..