>>
{img src=img/daneshnameh_up/9/97/anima5.JPG} /> />

>>
>
>پوست ببر به رنگ زرد مایل به قهوهای تا نارنجی مایل به قرمز همراه با نوارهای عرضی سیاه یا قهوه ای پررنگ است. درازا ٬ پهنا و فاصله بین این نوارها در هر نژاد بسیار تفاوت دارد. ببرها یال ندارند٬ اما بسیاری از آنها گرداگرد صورت موهای بلندی دارند که پهنای سر را بیشتر مینمایاند . موی بدن ((ببر بنگال)) و ببرهای جنوب شرقی آسیا کوتاه است . اما نژادهایی که در مناطق سرد و یخبندان زندگی میکنند موهای پرپشت و بلندی دارند که آنها را از سرمای شدید محافظت میکند.

ببرها همانند دیگر گربه سانان ناخنها و دندانهای بلند و تیز دارند و میتوانند به سرعت ولی آرام و بیصدا حرکت کنند . ببر بسیار چالاک و سریع است و میتواند تا ٩ متر در هر جهش بپرد ٬ اما خیلی زود خسته میشود و اگر نتواند شکار خود را در مسافت کم و مدت زمان اندک بگیرد از تعقیب آن دست برمیدارد. ببر برخلاف دیگر گربه سانان ٬ به آب علاقه فراوان دارد و شناگر ماهری است.
!و زندگی و شا />بر بیشر د جنا واحی ور ا انن در اطی که حیونتی چون وک وی س داان دیگر فاان هتند دگی یکند. علیت باه ر لی ممک ا ر و نی دیه ود. یوانی ست قوی ر رک و مقو. به ین رتیب کال به شکار زدیک شده و بو ناگنی ه وی ه میکن. ولا بوسیه کس مر های رن و خرد کرد ه شکار خد را ورا یکد. یاند کارهای رگی مانند گون و را را با دننهای د م کده جای مناسب بد. ی زی و نهیی ک ه سان واری عا اد انس ر مورد م ار یدهند. ب ما ((گون)) ٬ (()) ((گاو)) گای وی و و گای بچه ی شکار یک. از اری ماند پرندن ٬ میمونها حتی ((لا شت)) و ((قوربه)) نی یه می‌کند. در ی من ی ک میط ی بیی آسیب دیده ست.



    
 منو
 کاربر Online
948 کاربر online
تاریخچه ی: ببر

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-26Lines: 1-46
-
{picture=Tiger1.jpg}

/>نیرومندترین و درنده ترین پستاندار گوشتخوار جهان و از تیره ((گربه سانان)) ت که تنهار قره ((آسیا)) یافت می شود . ببر ٬ تا حدود ٢٠٠ سال پیش ٬ در بیشتر جاهای آسیا وجود داشت ٬ اما شکار بی رویه و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی آن بدست انسان٬ نسل این جانور را در بسیاری از مناطق آسیا برانداخت . امروزه ببر تنها در بخشهایی از ((هند)) ٬ ((نپال)) و ((بنگلادش)) ٬ و در جنوب شرقی آسیا و قسمتهایی از چین ٬ کره و مرزهای منچوری و سیبری دیده می شود . ((ببرایرانی)) ( ببر مازندران ) و ((ببر بالی)) در اندونزی بطور کامل از بین رفته اند و سایر نژادهای ببر نیز در خطر نابودی هستند . تا ٥٠ سال پیش در حدود ٢٠٠٠٠ قلاده ببر در آسیا وجود داشت ٬ اکنون تنها ٥ تا ٦ هزار از آن باقی مانده است که بیشتر آنها در هند زندگی می کنند .
ببر جانور مقاومی است و توان سازش با شرایط محیطی گوناگون را دارد . در جنگلها ٬ درختزارها ٬ ((علفزار))ها و ((نیزار))های مردابی زندگی می کنند . امروزه نژادهای گوناگون ببر که در باغهای وحش کشورهای مختلف نگهداری می شوند ٬ بخوبی زادآوری می کنند و زیاد می شوند.

ببر نژادهای گوناگونی دارد . بلندی قامت ببر از زمین تا سرشانه تقریبا" به ١ متر و گاه بیشتر می رسد و درازی بدن آن از نوک بینی تا انتهای دم از ٢/٣ تا ٦/٣ است وزن انواع ببرها از ١٩٠ تا ٢٩٥ کیلوگرم است ٬ ببرهای ماده معمولا" کوچکتر هستند و وزن و اندازه آنها تفریبا" دو سوم نرهاست .

پوست ببر به رنگ زرد مایل به قهوه ای تا نارنجی مایل به قرمز همراه با نوارهای عرضی سیاه یا قهوه ای پررنگ است . درازا ٬ پهنا و فاصله بین این نوارها در هر نژاد بسیار تفاوت دارد . رنگ موهای ((گلو)) ٬ ((شکم)) و بین پاها زرد خیلی روشن مایل به سفید است . گاه نیز ببرهای کاملا" سفید با نوارهای سیاه رنگ در میان نژادهای گوناگون دیده می شود . ببرها یال ندارند ٬ اما بسیاری از آنها گرداگرد صورت موهای بلندی دارند که پهنای سر را بیشتر می نمایاند . موی بدن ((ببر بنگال)) و ببرهای جنوب شرقی آسیا کوتاه است . اما نژادهایی که در مناطق سرد و یخبندان زندگی می کنند موهای پرپشت و بلندی دارند که آنها را از سرمای شدید محافظت می کند. /
> />ببرها همانند دیگر ((گربه سانان)) ((ناخن)) ها و ((دندان))های بلند و تیز دارند و می توانند به سرعت ولی آرام و بی صدا حرکت کنند . ببر بسیارچالاک و سریع است و می تواند تقریبا" تا ٩ متر در هر جهش بپرد ٬ اما خیلی زود خسته می شود و اگرنتواند شکار خود را درمسافت کم ومدت زمان اندک بگیردازتعقیب آن دست بر می دارد . ببر برخلاف دیگر گربه سانان ٬به آب علاقه فراوان دارد و شناگر ماهری است.

ببر
موا" ((گوزن)) ٬ ((هو)) ٬ ((او)) و ((گاومیش)) وحشی و را و گهی بچه ((فیل)) شکر می کند . ز جانورانی مانن ((ردگان)) ((یمون))ها و حتی ((لک پشت)) و ((قورباه)) نی غذیه می کند . در بعضی اطق آسیا که محی یست طبیعی بر یب دید است این انور اهای اهلی منند ((گ)) و ((گاومیش)) یز شکار ی کند بعی برها بیژه رهی یر ٬ بیمار یا زخمی ٬ ک قا ه شکار انوان نیتند گاهی ه دمواری وی ی آرند.

ر مموا" به نهیی بها شکار ی کنند و بی یان کار بینیی وایی قوی سس همچی از قر بویایی خود کمک می گیرند . س ز یا شکار در سای درختان ابوه ی عفهایی ند و ر ((نیزار))ها و را مخفی می کنند و ه کمین
ی نشینن . طوط راه راه یا نوهای یا بدن ٬ ه ببر کمک ی کن تا دیده ند هنگامی که فرصت رامناسب ید٬ب چند ی ن از ب یا پهلو ه وی شکار ی هد .
بر س از کشتن کار ٬ لاه ن ا مکان مناسی ب ویژه در ندیکی آب می برد و ن را مخی ی ک تا برای رزهای آینده غذا همنین آب کافی داشته بد .
میچ ای ((گدن)) ٬ ((ا)) ((پا))ای جیی بر یار نیرومن هن و جاور به مک آها ی تاند یک شکار تریبا" ٢٣٠ کیورمی را ا ٠ متر همرا ببرد . ببر در ی ب می تواند تا ٣ کیلورم گشت بخورد . ب هنگم اس خطر می تواند از درن ا و ام ین ک ا به ختی نم می ده.

ببرهای بالغ نر معمولا" تنها زند گی می کنند و قلمرو مشخصی دارند و نرهای دیگر را از آن می رانند . هر چه تعداد شکار در منطقه ای کمتر باشد ٬ وسعت قلمرو زیادتر است ٬ معمولا" قلمرو ببرها بین ٦٥ تا ٦٥٠ کیلومتر مربع مساحت دارد . این جانور قلمرو خود را با ادرار و یا مایعی که از غده های قاعده دم آن ترشح می شود نشانه گذاری می کند . بوی این نشانه ها به ببرهای نر دیگر هشدار می دهد ٬ که از ورود به قلمرو خودداری کنند . قلمرو هر ببر نر از چند قسمت کوچکتر تشکیل می شود که در هر یک از آنها ٢ یا چند ببر ماده زندگی می کنند.

ببرماده در تا سالگی بچه دار می ود و م باری و ٩٨ تا ١٠٩ روز است . ل زایمان ر اط د معمولا" مههای ه است اا درنا گرم و معینی نداد . براه در هر آبستنی عمول" ٢ یا ٣ توله می اید . له بره هن تولد قیبا" کیورم و دارند و بسیار اوا تند ٬ چشمهای ها ته ست و ١٠ تا ١٦ وز پس از تولد با می ود . زندگی توله ها در سال ول پر است تریبا" نیی از آنها قبل ا ین ه سن ی سالگی از یا می وند . آنها مانند به ربه ها بسیار بیو هند . توله ها ا د سالگی با در زندگی ی کند و ی این م بر اد دوبا تن می و . له پس از رد کافی آمون روشای کر و زندگی مستل در آغاز 3 سالگی مادر دا ی شون . یانگین مر برها در یت ١ سا است ما ممکن ت در باغ حشا ا ٠ ا و تی بیشتر زدگی کنن.

و زی بر را هیه لاس ٬ هخوا سا در سراس جهان ار . آنکه مو کا بر درکوهی سیایی ممنو شد است باز م مار فراوانی از این انور برت یر قونی شار ی .

(( ایرانی))
+!مقدمه
ببر گوشتخواری است با اندازه بزرگ و طول بدن آن تا 290 سانتیمتر و دم آن تا 110 سانتیمتر و وزن آن تا 320 کیلوگرم است. نیرومندترین و درندهترین پستاندار گوشتخوار جهان و از ((گربه سانان|یه ره سانان)) است. ببر ٬ تا حدود ٢٠٠ سال پیش ٬ در بیشتر جاهای آسیا وجود داشت ٬ اما شکار بیرویه و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی آن بدست انسان ٬ نسل این جانور را در بسیاری از مناطق آسیا برانداخت. ببر جانور مقاومی است و توان سازش با شرایط محیطی گوناگون را دارد. در ((جنگل|جنگلها)) ٬ درختزارها ٬ علفزارها و نیزارهای مردابی زندگی میکنند.

/> dir align = left> />





{img src=img/daneshnameh_up/4/4a/mammel2.JPG}

!ببرهای نر
ببرهای بالغ نر معمولا تنها زند گی می کنند و قلمرو مشخصی دارند و نرهای دیگر را از آن می رانند . هر چه تعداد شکار در منطقه ای کمتر باشد ٬ وسعت قلمرو زیادتر است ٬ معمولا قلمرو ببرها بین ٦٥ تا ٦٥٠ کیلومتر مربع مساحت دارد . این جانور قلمرو خود را با ادرار و یا مایعی که از غده های قاعده دم آن ترشح می شود نشانه گذاری می کند . بوی این نشانه ها به ببرهای نر دیگر هشدار می دهد ٬ که از ورود به قلمرو خودداری کنند . قلمرو هر ببر نر از چند قسمت کوچکتر تشکیل می شود که در هر یک از آنها ٢ یا چند ببر ماده زندگی می کنند.
!تولید مثل
هر د تا س سال یکبار بچه می اید. دون آبنی نها در دود 105 تا 113 روز است. مولا دو یا ه می یند ولی تعداد چه ها تا 6 نیز یده ه است. بچ ایی ک تا متو میشوند به انداه یک گب اهلی و ه ون 1400 رم هستند بع از 2 هفته چشم از میکنند. چ ها به رت رش کد و بعد یک ما ک م دنبال ار خود را ی فتند. تا شش ماهگی از شی ا تغذیه میکنن و تا یکی و سال با مدر میگدند ولی ه سالگی ر و لاه یماند و بعد از آن به نقا یگ میوند. ر سن هار سالگی از حاظ جنسی باغ میوند. />




/>

{img src=img/daneshnameh_up/8/89/tigris1.JPG} />

!
راکندی ر ایران />بر د یان در نوای نی کوههای ارز جنب دیای ر ر گیا و مان گ د آستار تا وی شال رکمن حرا زندگی میکرده است. لی از 3 سال پیش داد نها خیی کم شده و نشان ر یران در م ابدی است. />!اکندگی هنی />در جنوب قا و شری اوء خز ، نوب چی ، که هوستا ، افانسان ایرن و کیه یده میو.
!
ا مر ا عنون />*((ستااران)) />*((پلنگ)) />*((وب)) />*((یر)) />*((گب)) />*((رب ان))
*((گرگ))
*((مات پستانداران))
*((یوزپلنگ))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 27 خرداد 1385 [07:05 ]   3   سمیه فارابی اصل      جاری 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [11:12 ]   2   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 دوشنبه 16 شهریور 1383 [07:11 ]   1   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..