به گوشت بدن جانوران (بافت ماهيچه اي بدن آنها) كه از آن به عنوان
غذا استفاده مي شود،
گوشت اطلاق مي گردد. اين واژه، گوشت بدن
جانوران،
آبزيان خوراكي و
پرندگان را شامل مي شود. معمولاً وقتي از واژه گوشت استفاده مي كنيم، منظورمان گوشتي است كه براي خوراك استفاده مي شود.
اغلب، گوشت قابل مصرف براي انسان را از
جانوران اهلي تهيه مي كنند. اين جانوران را به منظور درست كردن خوراك از آنها
پرورش مي دهند. استفاده از گوشت ساير حيوانات همچون
گوزن،
دوزيستان،
خزندگان، حيوانات شكاري و ساير
پستانداران هم معمول است. اگرچه در قديم، گوشت هر حيواني را براي خوراك استفاده مي كردند.
گوشت منبع اصلي ]]پروتئين[ حيواني مي باشد و طرز تهيه آن كاملاً به دستورالعمل تهيه غذايي بستگي دارد كه در آن از گوشت استفاده شده است.
استفاده از برخي انواع گوشت در بعضي مذاهب حرام است (مثل استفاده از گوشت
خوك در
اسلام و يا استفاده از گوشت
گاو در مذهب هندو).
از گوشت ورقه شده در تهيه انواع
ساندويچ استفاده مي شود. در سال هاي اخير، براي
گياه خواران))، گوشت مصنوعي)) ساخته شده كه
طعم و بافت گوشت را داراست.
انواع گوشت
بعضي انواع گوشت در اينجا آورده شده است. مصرف برخي از اين گوشت ها در بعضي فرهنگ ها مجاز نمي باشد و برخي ديگر را اصلاً گوشت خوراكي به حساب نمي آورند: