تاریخچه ی:
گل آراء- گلهای تازه بدون ریشه
تفاوت با نگارش: 1
| V{maketoc} | | V{maketoc} |
| !معرفی | | !معرفی |
| گل آرا به فردی گفته می شود که بتواند برای آرایش و قبول سفارش های مشتریان از عهده آرایش، حفظ و نگهداری گل ها برآید. | | گل آرا به فردی گفته می شود که بتواند برای آرایش و قبول سفارش های مشتریان از عهده آرایش، حفظ و نگهداری گل ها برآید. |
| !!نمونه وظایف | | !!نمونه وظایف |
| __1.__ توانایی آماده کردن انواع گل جهت آرایش | | __1.__ توانایی آماده کردن انواع گل جهت آرایش |
| __2.__ توانایی آماده کردن ابزار کار | | __2.__ توانایی آماده کردن ابزار کار |
| __3.__ توانایی آرایش کردن با گلهای تازه درون پایه های مختلف | | __3.__ توانایی آرایش کردن با گلهای تازه درون پایه های مختلف |
| __4.__ توانایی حفظ و نگهداری از گل های تازه | | __4.__ توانایی حفظ و نگهداری از گل های تازه |
| __5.__ توانایی تهیه ((آلبوم)) از کارهای انجام شده جهت سفارش های بعدی | | __5.__ توانایی تهیه ((آلبوم)) از کارهای انجام شده جهت سفارش های بعدی |
| __6.__ توانایی ایجاد ارتباط با مشتری | | __6.__ توانایی ایجاد ارتباط با مشتری |
| __7.__ توانایی تهیه سفارشات بصورت اقتصادی | | __7.__ توانایی تهیه سفارشات بصورت اقتصادی |
| __8.__ شناسایی انواع سبدها و موارد مصرف هر یک | | __8.__ شناسایی انواع سبدها و موارد مصرف هر یک |
| __9.__ شناسایی انواع گلدان ها و موارد مصرف هر یک | | __9.__ شناسایی انواع گلدان ها و موارد مصرف هر یک |
| __10__. شناسایی تمیز نگاه داشتن کوزه ها و ظروف مخصوص نگاهداری بطور روزانه | | __10__. شناسایی تمیز نگاه داشتن کوزه ها و ظروف مخصوص نگاهداری بطور روزانه |
| __11__. شناسایی چیدن کوزه های گل به شکل چشم گیر بطوری که هم مورد استفاده مشتری قرار گیرد و هم در کنار یکدیگر بوده و در انتخاب گل کمک نماید. | | __11__. شناسایی چیدن کوزه های گل به شکل چشم گیر بطوری که هم مورد استفاده مشتری قرار گیرد و هم در کنار یکدیگر بوده و در انتخاب گل کمک نماید. |
| __12.__ شناسایی انواع پایه ها و موارد مصرف هر یک | | __12.__ شناسایی انواع پایه ها و موارد مصرف هر یک |
| __13.__ شناسایی انواع گنزها | | __13.__ شناسایی انواع گنزها |
| __14.__ شناسایی با انواع ظرف ها و سبدها و قرار دادن اسفنج و گنز و توری در آنها | | __14.__ شناسایی با انواع ظرف ها و سبدها و قرار دادن اسفنج و گنز و توری در آنها |
| __15.__ شناسایی اصول انتخاب پایه مناسب بر حسب نوع سفارش | | __15.__ شناسایی اصول انتخاب پایه مناسب بر حسب نوع سفارش |
| __16.__ شناسایی آگاهی از قرار دادن ساقه هر گل به نسبت احتیاج به آب | | __16.__ شناسایی آگاهی از قرار دادن ساقه هر گل به نسبت احتیاج به آب |
| __17.__ شناسایی گل ها در رابطه با نوع جنس و بو | | __17.__ شناسایی گل ها در رابطه با نوع جنس و بو |
| __18.__ شناسایی رنگ گل ها و موارد مصرف هر یک | | __18.__ شناسایی رنگ گل ها و موارد مصرف هر یک |
| __19.__ شناسایی اصول چیدن گل | | __19.__ شناسایی اصول چیدن گل |
| __20.__ شناسایی آماده کردن ساقه به روش شوک دادن، سوزاندن و کوبیدن | | __20.__ شناسایی آماده کردن ساقه به روش شوک دادن، سوزاندن و کوبیدن |
| __21.__ شناسایی چیدن و تزیین گل در کوزه ها بطوری که در اثر برداشتن فرم کوزه حفظ شود | | __21.__ شناسایی چیدن و تزیین گل در کوزه ها بطوری که در اثر برداشتن فرم کوزه حفظ شود |
| __22.__ شناسایی اصول انتقال گل از(( گلخانه)) به محل آرایش گل | | __22.__ شناسایی اصول انتقال گل از(( گلخانه)) به محل آرایش گل |
| __23.__ آشنایی با پرورش گلهای مختلف | | __23.__ آشنایی با پرورش گلهای مختلف |
| __24.__ شناسایی اصول انتخاب اندازه گل ها نسبت به یکدیگر | | __24.__ شناسایی اصول انتخاب اندازه گل ها نسبت به یکدیگر |
| __25.__ شناسایی اصول کوتاه کردن گل در محل استفاده (کوتاه کردن داخل آب) | | __25.__ شناسایی اصول کوتاه کردن گل در محل استفاده (کوتاه کردن داخل آب) |
| __26.__ شناسایی انواع گل و موارد مصرف هر یک جهت تزیین در فضای بسته یا باز | | __26.__ شناسایی انواع گل و موارد مصرف هر یک جهت تزیین در فضای بسته یا باز |
| __27.__ شناسایی رنگ ها و ترکیب رنگ ها (رنگ های اصلی رنگهای گرم و سرد، رنگ های خنثی) رنگ های فرعی | | __27.__ شناسایی رنگ ها و ترکیب رنگ ها (رنگ های اصلی رنگهای گرم و سرد، رنگ های خنثی) رنگ های فرعی |
| __28.__ آشنایی با رسم دایره رنگی | | __28.__ آشنایی با رسم دایره رنگی |
| __29.__ شناسایی تاثیر رنگ ها در روح و روان | | __29.__ شناسایی تاثیر رنگ ها در روح و روان |
| __30.__ شناسایی تضاد رنگ ها در دایره رنگی و کاربرد هر کدام از رنگ های گرم و سرد | | __30.__ شناسایی تضاد رنگ ها در دایره رنگی و کاربرد هر کدام از رنگ های گرم و سرد |
| __31.__ شناسایی طرز قرار گرفتن رنگ ها در داخل و کنار یکدیگر و تاثیر آنها | | __31.__ شناسایی طرز قرار گرفتن رنگ ها در داخل و کنار یکدیگر و تاثیر آنها |
| __32.__ شناسایی اصول انتخاب رنگ | | __32.__ شناسایی اصول انتخاب رنگ |
| __33.__ شناسایی کوتاه کردن ساقه گل و زدن برگها و خارهای اضافی | | __33.__ شناسایی کوتاه کردن ساقه گل و زدن برگها و خارهای اضافی |
| __34.__ شناسایی پاک کردن انواع گلها و بطوری که هم برای مشتری قابل مصرف بوده و هم به دوام گل لطمه نزند | | __34.__ شناسایی پاک کردن انواع گلها و بطوری که هم برای مشتری قابل مصرف بوده و هم به دوام گل لطمه نزند |
| __35.__ توانایی آماده کردن انواع گل جهت آرایش | | __35.__ توانایی آماده کردن انواع گل جهت آرایش |
| __36.__ شناسایی نظافت و تمیزی محل کار | | __36.__ شناسایی نظافت و تمیزی محل کار |
| __37.__ شناسایی نظافت شخصی و لباس کار مناسب | | __37.__ شناسایی نظافت شخصی و لباس کار مناسب |
| __38.__ آشنایی با هدف و موضوع آراستن گل و نوع هر آرایش (عروسی، عزا، مهمانی، اداری، میزهای پذیرایی) در انواع مختلف | | __38.__ آشنایی با هدف و موضوع آراستن گل و نوع هر آرایش (عروسی، عزا، مهمانی، اداری، میزهای پذیرایی) در انواع مختلف |
| __39.__ شناسایی با انواع آراستن دسته گل، سبد گل، گلدان، بسته های کادو و ماشین عروس و سایر پایه ها بنا بر مورد | | __39.__ شناسایی با انواع آراستن دسته گل، سبد گل، گلدان، بسته های کادو و ماشین عروس و سایر پایه ها بنا بر مورد |
| __40.__ آشنایی با شخصیت اجتماعی و سن و سال شخصیتی که برای او گل تهیه می شود | | __40.__ آشنایی با شخصیت اجتماعی و سن و سال شخصیتی که برای او گل تهیه می شود |
| __41.__ آشنایی با محیط و محلی که گل در آنجا استفاده می شود و سایر تزییناتی که در آن محل وجود دارد | | __41.__ آشنایی با محیط و محلی که گل در آنجا استفاده می شود و سایر تزییناتی که در آن محل وجود دارد |
| __42.__ آشنایی با انواع گل های (طبیعی تازه) و موارد مصرف هر یک | | __42.__ آشنایی با انواع گل های (طبیعی تازه) و موارد مصرف هر یک |
- | !ابزار و وسایل | |
| + | !ابزار و وسایل |
| *انواع پایه | | *انواع پایه |
| *قیچی باغبانی | | *قیچی باغبانی |
| *قیچی کاغذبری | | *قیچی کاغذبری |
| *تور سیمی | | *تور سیمی |
| *فرم اشباع شده از آب | | *فرم اشباع شده از آب |
| *نوارچسب | | *نوارچسب |
| *چاقوی تیز | | *چاقوی تیز |
| *سیم های مختلف گل | | *سیم های مختلف گل |
| *اسپری های شفاف کننده | | *اسپری های شفاف کننده |
| *رنگهای اسپری | | *رنگهای اسپری |
| *روبانهای مختلف ((الوان)) | | *روبانهای مختلف ((الوان)) |
| *انواع گنز | | *انواع گنز |
| *انواع قطعات چوب شمشاد | | *انواع قطعات چوب شمشاد |
| *پنس | | *پنس |
| *ظرف | | *ظرف |
| *آب | | *آب |
| *وایت برد | | *وایت برد |
| *ماژیک | | *ماژیک |
| *تی | | *تی |
| *فرچه | | *فرچه |
| *کوزه های سفالی | | *کوزه های سفالی |
| *خارپاک کن | | *خارپاک کن |
| *پایه مخصوص برای قرار دادن گل ها | | *پایه مخصوص برای قرار دادن گل ها |
| *چکش | | *چکش |
| * قیچی خیاطی | | * قیچی خیاطی |
| !شرایط ارتقاء شغل | | !شرایط ارتقاء شغل |
| در گل آرایی گل های تازه بدون ریشه که در زمره مشاغل خصوصی می باشد. تجربه، پشتکار و ابتکار گل آرا نقش اصلی را برای ارتقاء شغلی فراهم می کنند و هر چه موارد فوق قوی تر و بالاتر باشد زمینه دستمزد بالا نیز فراهم می شود. | | در گل آرایی گل های تازه بدون ریشه که در زمره مشاغل خصوصی می باشد. تجربه، پشتکار و ابتکار گل آرا نقش اصلی را برای ارتقاء شغلی فراهم می کنند و هر چه موارد فوق قوی تر و بالاتر باشد زمینه دستمزد بالا نیز فراهم می شود. |
| !ویژگیهای شخصیتی | | !ویژگیهای شخصیتی |
| این کار گر چه در رشته کشاورزی تعریف شده است اما کاری است که فرد شاغل باید از ذوق هنری بالا و حوصله و دقت برخوردار باشد بطوری که ترکیب رنگ ها و رنگ های گرم و سرد و خنثی را به خوبی بشناسد، از تاثیر رنگ ها بر روان انسانها مطلع و ((چیدمان)) هندسی را خیلی خوب درک کند. داشتن وسعت دید و رعایت نکات حمل و نقل گل ها از گلخانه به محل آرایش نشان دهنده ان است که کسانی که مشغول به این کار می شوند باید علاقمند به تغییر و تحول و توانایی کار در شرایط دشوار را داشته باشند. | | این کار گر چه در رشته کشاورزی تعریف شده است اما کاری است که فرد شاغل باید از ذوق هنری بالا و حوصله و دقت برخوردار باشد بطوری که ترکیب رنگ ها و رنگ های گرم و سرد و خنثی را به خوبی بشناسد، از تاثیر رنگ ها بر روان انسانها مطلع و ((چیدمان)) هندسی را خیلی خوب درک کند. داشتن وسعت دید و رعایت نکات حمل و نقل گل ها از گلخانه به محل آرایش نشان دهنده ان است که کسانی که مشغول به این کار می شوند باید علاقمند به تغییر و تحول و توانایی کار در شرایط دشوار را داشته باشند. |