/> /> />
    
 منو
 کاربر Online
859 کاربر online
تاریخچه ی: گشنیز «داروئی»

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-105Lines: 1-86
 V{maketoc} V{maketoc}
 !کلیات گیاه شناسی !کلیات گیاه شناسی
-گشنیز گیاه بومی جنوب ((اروپا)) و مناطق ((مدیترانه)) است . دربیشتر نقاط ((ایران)) نیز می روید . از زمانهای قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است .  
-((بقراط)) این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماریهای مختلف از آن استفاده می کرده است . در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند . + align=right> />
/>{picture=geshniz.jpg} />
-گشنیز گیاهی ت ی و یکه ، رنگ سز که رتفع آ 80 سانتیمتر نیز می رسد . گهای آ دو ک اهر ی شود ی که د قاده اه وو دار بک دا دیری در و سه ک ایک و نخی ک می شند . +گشنیز گیاه بومی نو ((را)) و من ((مرانه)) اس . ربیشت ق ((ایران)) نیز می روید . زمانهای ی ود اشته حتی مورد مر ی ها بوده ست .((بقرا)) ین یاه ا ی شناخته و ای درمن بیمریی ا آ استفاده می رده است . در قو وسی ضع جسی ا ا گشنیز ران می کند .
-قسمت مورد استفاده گیاه ،‌ساقه و برگ و میوه آن است . میوه گشنیز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریبا بد بو است ولی بر اثر خشک شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتین گشنیز از لغت یونانی Korio مشتق شده که به معنی بد بو است . +گشنیز گیاهی است علفی و یکساله ، برنگ سبز که ارتفاع آن تا 80 ((سانتیمتر)) نیز می رسد . برگهای آن به دو شکل ظاهر می شود آنهائی که در قاعده ساقه وجود دارد بشکل دندانه دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل می باشند .

قسمت مورد استفاده گیاه ،‌ساقه و برگ و میوه آن است . ((میوه)) گشنیز گرد و برنگ زرد می باشد . بوی تازه آن مطبوع نبوده و تقریبا بد بو است ولی بر اثر خشک شدن این بو از بین رفته و خوشبو می شود . حتی نام لاتین گشنیز از لغت یونانی Korio مشتق شده که به معنی بد بو است .
   
 !ترکیبات شیمیایی: !ترکیبات شیمیایی:
-در یکصد گرم گشنیز مواد زیر وجود دارد +در یکصد گرم گشنیز مواد زیر وجود دارد:
 +
 +
 +
 ||آب |7/5 گرم  ||آب |7/5 گرم
 مواد چرب| 15 گرم  مواد چرب| 15 گرم
 سلولز| 38 گرم  سلولز| 38 گرم
 اسانس| 1 گرم  اسانس| 1 گرم
 اسید اگزالیک| 12 میلی گرم  اسید اگزالیک| 12 میلی گرم
 کلسیم| 170 میلی گرم  کلسیم| 170 میلی گرم
 ویتامین آ| 200 واحد  ویتامین آ| 200 واحد
 ویتامین ث| 50 میلی گرم||  ویتامین ث| 50 میلی گرم||
 +
 +
 +
-مواد جرب گشنیز مرکب از اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک و اسید پتروسه لینیک است .

ر برگهای خشک گشنیز مقدر زیادی ویتامین A,C یافت می شود .
+مواد چرب گشنیز مرکب از اسید اولئیک ، اسید پالمتیک ، اسید لینولئیک و اسید پتروسه لینیک است .ر برگهای خشک گشنیز مقدر زیادی ویتامین A,C یافت می شود .
   
 !خواص داروئی: !خواص داروئی:
-!خواص گشنیز طبی :  
-گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . +خواص گشنیز طبی :گشنیز و تخم گشنیز از نظر ((طب قدیم ایران)) سرد و خشک است .
خواص تخم گشنیز بقرار زیر
است .
-خواص تخم گشنیز بقرا ر زیر است .

1)
تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با شکر و یا عسل مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است .

2)
معده را تقویت می کند .

3)
خوذن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند .

4)
ادرار آور است .

5)
قاعده آور است.

6)
کرم های معده و روده را از بین می برد .

7)
برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است .

8)
خاصیت ضد باکتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند.

9)
تب های نوبه ای را از بین می برد.

10)
برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید.

11)
جوشانده تخم گشنیز خواب آور است .

12)
زکام را برطرف می کند .

12)
تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند.

13)
برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید .

14)
تقویت کننده قلب است .

15)
جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند.
+#تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با ((شکر)) و یا ((عسل)) مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است .
#معده را تقویت می کند .
#خوذن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند .
#ادرار آور است .
#قاعده آور است.
#کرم های ((معده)) و ((روده)) را از بین می برد .
#برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است .
#خاصیت ضد باکتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند.
#تب های نوبه ای را از بین می برد.
#برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید.
#جوشانده تخم گشنیز خواب آور است .
#زکام را برطرف می کند .
#تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند.
#برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید .
#تقویت کننده ((قلب)) است .
#جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند.
 !خواص برگ وساقه گشنیز:  !خواص برگ وساقه گشنیز:
-1)آّ گشنیز خواب آور است .

2)
مسکن و آرام کننده است .

3)
مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می کند .

4)
با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند .

5)
تشنگی را برطرف می کند .

6)
طحال را تمیز و تقویت می کند .

7)
برای فتق مفید است .

8)
برای برطرف کردن بوب بد دهان سوپ گشنیز بخورید.

9)
دل درد را برطرف می کند.
+#آّ گشنیز خواب آور است .
#مسکن و آرام کننده است .
#مسمومیت های حاصله از مواد ((پروتئین))ی را برطرف می کند .
#با غذا گشنیز بخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند .
#تشنگی را برطرف می کند .
#طحال را تمیز و تقویت می کند .
#برای فتق مفید است .
#برای برطرف کردن بوی بد دهان سوپ گشنیز بخورید.
#دل درد را برطرف می کند.
   
-!طرز استفاده:
فرمول برطرف کردن بواسیر:حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهو ه ای شود سپس آنرا پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده وچند روز آب انرابنوشید تا بواسیر از بین برود .
+__طرز استفاده:__ فرمول برطرف کردن بواسیر:حدود 10 گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن ((قهوه)) ای شود سپس آنرا پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده وچند روز آب انرابنوشید تا بواسیر از بین برود .برای برطرف کردن دندان دردحدود 10 گرم تخم شگنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذاریدبجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آنرا کمی سرد کنید و در دهان مزمزه کنید تا درد دندان برطرف شود.
-برای برطرف کردن دندان دردحدود 10 گرم تخم شگنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذاریدبجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آنرا کمی سرد کنید و در دهان مزمزه کنید تا درد دندان برطرف شود.

برای شستن دهان و دندان یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّ ب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم کنید سپس آنرا برای شستن دهان ،‌دندان و گلوغرغره کنید.
+برای شستن دهان و دندان یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّ ب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه دم کنید سپس آنرا برای شستن دهان ،‌((دندان)) و گلوغرغره کنید.
   
 گشنیزاگر به اندازه بکار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید می کند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .  گشنیزاگر به اندازه بکار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی توام با خستگی شدید می کند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .
-تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا ((ایرانی)) و یا(( چینی)) خریدری کنید . چینی ها گشنیز را جعفری چینی Chinese Parsley می نامند .

+تخم گشنیز را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا ((ایرانی)) و یا(( چینی)) خریداری کنید . چینی ها گشنیز را جعفری چینی Chinese Parsley می نامند .

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 22 اسفند 1383 [07:00 ]   2   فاطمه عیوضی      جاری 
 دوشنبه 26 بهمن 1383 [07:26 ]   1   بنفشه گلپور      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..