تاریخچه ی:
کدو «داروئی»
V{maketoc}
!کلیات گیاه شناسی
کدو گیاهی است یکساله و خزنده که برگهای آن بشکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز می باشد . گلهای زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روی یک پایه قرار درد . ریشه آن باریک و بلند ، کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی آور است . کدو انواع مختلف دارد مانند کدوی حلوایی ، کدوی تنبل یا کدوی زرد ،کدوی خورشی یا کدوی سبز .
نوعی از کدوی حلوایی در ((کانادا)) و ((آمریکا)) و بعضی نقاط دنیا می روید که بسیار بزرگ می شود و گاهی وزن آن به 60 کیلوگرم نیز می رسد . در ((آمریکا)) و ((کانادا)) این کدوها را برای شب هالوین بکار میئبرند و با آن کیک درست می کنند .
ترکیبات شیمیایی:
در یکصد گرم کدو مواد زیرا را می توان یافت :
||مواد| کدوحلوائی |کدو سبز
کالری |18 |18
آب |91 گرم| 94 گرم
پروتئین|1 گرم| 1/1 گرم
چربی|0/1 گرم| 0/1 گرم
نشاسته|5/4 گرم|3/6 گرم
کلسیم| 21 میلی گرم| میلی گرم
فسفر|45 میلی گرم| 0 3 میلی گرم
آهن|0/8 میلی گرم|0/5 میلی گرم
پتاسیم|24 میلی گرم|2/2 میلی گرم
ویتامین آ|1600 واحد|400 واحد
ویتامین ب 1|0/5 میلی گرم|0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2 |0/11 میلی گرم|0/09 میلی گرم
ویتامین ب3| 2/6 میلی گرم| 1 میلی گرم
ویتامین ث| میلی گرم|20 میلی گرم||
!!در صد گرم تخم کدو مواد زیر موجود است :
||آب|94 گرم
پروتئین|1/1 گرم
چربی|0/1 گرم
نشاسته|3/6 گرم
کلسیم|28 میلی گرم
فسفر|30 میلی گرم
آهن|0/4 میلی گرم
پتاسیم| 2/2 میلی گرم
ویتامین آ|400 واحد
ویتامین ب 1|0/05 میلی گرم
ویتامین ب 2|0/09 میلی گرم
ویتامین ب 3|1 میلی گرم
ویتامین ث|22 میلی گرم||
!خواص داروئی:
خواص کدو و تخم کدو :کدو از لحاظ طب قدیم ((ایران)) سرد و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می کند . کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری است بنابراین مهمترین غذا برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند .
#تخم کدوی خام اثر دفع کرم روده دارد و چون سمی نیست اطفال نیز می توانند از آن استفاده کنند . برای این منظور باید مقدر 50 گرم تخم کدو را پودر کرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف کنید و باید بعد از چهار ساعت یک مسهل مانند روغن کرچک بخورید که کرمها را دفع کند .
#کدو اثر ملین ، مدر و رفع یبوست و رفع سوء هاضمه را دارد.
#به اشخاصی که تب دارند کدو می دهند تا تب پائین آورد .
#کدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است .
#کدو خونساز است و برای استفاده از این خاصیت کدو باید آنرا همراه با آب غوره و یا سرکه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود .
#برای رفع دندان درد آب کدو قرقره کنید.
#برای درمان گوش درد چند قطره آب کدو در گوش بچکانید .
#برای برطرف کردن التهاب معده ، کبد و کلیه کدوی پخته را روی این اعضاء بگذارید.
#پوست کدو را خشک کنید خوردن آن درمان بواسیر و خونریزی معده و روده است .
#تخم کدو درمان کننده سرفه و برطرف کننده اخلاط خون است .
#برای زخم روده ها و مثانه و سوزش مجرای ادرار تخم کدو مصرف کنید .
#روغن تخم کدو برای رفع تب و دل پیچه مفید است .
#کدو و تخم کدو هر دو برای پیشگیری سرطان مفید می باشند .
#تخم کدو علاج کننده سرطان پروستات و برطرف کننده ورم پروستات می باشد در مادران بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن می کند و بنابراین این اشخاص باید چند روز در هفته کدو حلوایی یا تخم کدو بخورند .
#کدو و تخم کدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی آنهائیکه با این اشخاص زندگی می کنند و باصطلاح سیگاری دست دوم هستند برای اینکه مریض نشوند باید از کدو استفاده کنند .
طرز استفاده:
به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات :
همانطور که گفته شد کدو سرد است و در خوردن کدو در مناطق حاره و گرم سیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می درد .
کدو برای کسانیکه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می کنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ وسنگینی و درد معده می کنند .و بنابراین اشخاص اگر بخواهند کدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند .