منو
 کاربر Online
826 کاربر online
تاریخچه ی: کاهو

!منشا و پراکنش کاهو
موطن اصلی کاهو احتمالا آسیا و اروپا می‌باشد و قدمت کشت آن به بیش از 200 سال می‌رسد و از جمله گیاهانی است که بعد از کشف آمریکا در آنجا کشت می‌گردیده است.
!شرایط آب و هوایی در کشت کاهو
کاهو یکی از سبزیهای فصل خنک است. کاهو به درجه حرارت بالا بسیار حساس است. بطوری که در دمای بالا نوک برگها دچار ((آفتاب سوختگی)) می‌شود. کاهو جزو سبزیجاتی است که در تمام طول سال به شرط مناسب بودن آب و هوا قابل کشت است. نیاز آبی بوته کاهو علی رغم حجم کم بوته نسبتا زیاد است. کمبود آب موجب خشک شدن حاشیه برگها می‌شود. اگر بوته‌های کاهو با تراکم بیشتر کاشته شوند یکدیگر را در مقابل کمبود آب محافطت می‌کنند و همزمان از ((تبخیر)) رطوبت خاک جلوگیری می‌شود.
!خاک مناسب برای کشت کاهو
کاهو در انواع مختلف خاکها قابل کشت و پرورش است و بهترین نتیجه را در خاکهای شنی لوحی و سیلت لوحی خواهد داشت به شرط اینکه از ((مواد آلی)) غنی باشد. بهترین ((کود)) برای خاک کاهو ، ک.د فسفره و ((کود پتاسه)) می‌باشد. ((فسفر)) در رشد ریشه و پتاسیم در تردی برگها نقش دارد. در مورد کاهو از مصرف ((کود حیوانی)) تازه باید خود داری شود.
!روش کشت کاهو
معمولا کاهو را نشا می‌کنند. برای خزانه گیری یک هکتار کاهو حدود 400 - 300 گرم بذر کافی است. این مقدار بذر در30 تا 40 مترمربع زمین خزانه کاشته می‌شود. زمان انتقال نشای کاهو به زمین اصلی هنگامی است که بوته ها 4 - 3 برگه شده‌اند که در 8 - 6 هفته طول می‌کشد.
!مراقبت‌های زراعی کاهو
*__((سله شکنی)) (ندم کردن خاک پای بوته) و مبارزه با علفهای هرز:__ چون ریشه کاهو سطحی است بنابراین سله شکنی باید خیلی سطحی باشد. کاهو قدرت مقاومت با علفهای هرز را ندارد بنابراین مزرعه کاهو در اوایل رشد باید توسط ماشین کولتیواتور ، علفهای هرز آن را از بین می‌برد.


*__((کود دهی)):__ مقدار120 - 100 کیلوگرم ازت خالص در 3 - 2 نوبت الزامی است.


*__((آبیاری)):__ مزرعه کاهو احتیاج به آبیاری شدید دارد. بنابراین هیچ موقع نباید مزرعه کاهو کاملا خشک شود و بهترین روش آبیاری ، ((آبیاری بارانی)) و ((آبیاری سیستم نشتی|سیستم نشتی)) است.
!نحوه برداشت کاهو
برداشت کاهو با ابزارهای تیغدار دسته بلند صورت می‌گیرد. این ابزار بوته کاهو را از یکی دو سانتیمتری خاک قطع می‌کند. بعد از برداشت برگهای آفت زده را کنار گذاشته و بوته‌ها را در صندوق‌های چوبی با کارتن مقوایی بسته‌بندی می‌کنند.
||
::__انبار کردن کاهو__::
کاهو را می‌توان در دمای صفر درجه سانتیگراد برای مدت 4 - 3 هفته در سردخانه نگه داری کرد.||
!ارزش غذایی کاهو
کاهو سرشار از ویتامین‌ها و ((مواد معدنی)) است. علاوه بر آن به علت دارا بودن ((سلولز)) زیاد ، حرکات دودی روده‌ها را آسان می‌سازد. در رژیم‌های لاغری به علت کالری بسیار کمی که دارد از اهمیت زیادی برخوردار است. کاهو دارای مقدار زیادی آهن - فسفر - کلسیم - سدیم است.
!انواع کاهو
!!کاهوی پیچ‌گرد
برگهای این نوع کاهو بطور بسبتا فشرده روی هم قرار می‌گیرند. برگهای داخلی سفید رنگ و برگهای بیرونی سبز رنگند. یکی از بهترین ارقام کاهو برای انتقال به مناطق دور می‌باشد.
!کاهوی پیچ معمولی
این نوع کاهو ایستاده است و شاید ارتفاع بوته به 40 - 30 سانتیمتر برسد. برگهای بیرونی سبز و نرم بوده و برگهای داخلی سبز مایل به سفید بوده که لطیف و شکننده است. این نوع کاهو در ایران استفاده زیادی دارد.
!!کاهوی پرک یا کاهوی برگ
در این نوع کاهو برگها روی همدیگر قرار نمی‌گیرند و از همدیگر جدا هستند. برگها حالت شکنندگی ندارد و لبه‌های آنها حالت دندانه‌دار دارد. این نوع کاهو در ایران طرفدار چندانی ندارد و به آن کاهوی برگ نرم هم گفته می‌شود. رنگ برگها هم سبز روشن است.
!!کاهوی ساقه
در این نوع گاهو ساقه آن قابل استفاده است ولی گاها برگهای لطیف و کوچک آ نیز مورد مصرف واقع می‌شوند. این نوع کاهو در ایران مورد استفاده ندارد.
!علوم مرتبط با کاهو
*__تاکسونومی:__ گیاه کاهو بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان رده بندی می‌شود و جایگاه گیاه کاهو از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص می‌شود.


*__مورفولوژی:__ تنوع ریختگی گیاه کاهو مطالعه می‌شود به عبارتی مطالعه تنوع ریختی گیاه کاهو باعث می‌شود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیستگاههای مختلف سازگاری این گیاهچگونه صورت می‌گیرد.


*__ آناتومی:__ ساختمان داخلی گیاه کاهو مطالعه می‌شود.


*__مورفوژنز:__ از ابتدای تشکیل سلول تخم کاهو تا بوجود آمدن شکل کاهو بررسی می‌شود.


*__فیزیولوژی:__ نحوه کار و فعالیت گیاه کاهو از سطح اندامکهای درون سلول تا بافتها - اندامها و خود گیاه کاهو مطالعه می‌شود.


*__سیتولوژی:__ به مطالعه درباره رشد - تولید مثل و رفتار سلول گیاه کاهو می‌پردازد.


*__((اکولوژی)):__ به مطالعه چگونگی سازش گیاه کاهو با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر می‌پردازد.


*__((ژنتیک)):__ چگونگی انتقال ((صفات وراثتی)) و عوامل انتقال دهنده و ساختار شیمیایی این عوامل را در گیاه کاهو بررسی می‌کند.


!مباحث مرتبط با عنوان:
*((شرایط آب و هوایی در کاشت کاهو))
*((مراقبت های زراعی کاهو))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 29 شهریور 1385 [17:14 ]   5   شیدا_هوشنگی2      جاری 
 دوشنبه 27 شهریور 1385 [07:43 ]   4   شیدا_هوشنگی2      v  c  d  s 
 چهارشنبه 22 شهریور 1385 [09:48 ]   3   شیدا_هوشنگی2      v  c  d  s 
 سه شنبه 15 فروردین 1385 [17:42 ]   2   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 دوشنبه 10 اسفند 1383 [15:02 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..