V{maketoc}
!کلیات گیاه شناسی
__چغندر__ را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند .
چغندر بطور بومی در ناحیه ((مدیترانه)) و شرق ((اروپا)) وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود .
چغند دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از ((شکر)) آن کشت می شود .
چغندر خوب آن است که زیاد در ((خاک)) نمانده باشد و یا باصطلاح جوان باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می شود .چغند پیر معمولا گردنی باریک دارد و شیارهایی روی آن بوجود می آید .
!ترکیبات شیمیایی
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از ((مواد معدنی)) و ((ویتامین)) ها است .
__در جدول زیر مقدار مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .__
||انرژی |33 کالری
پروتئنی |1/2 گرم
چربی | 0/06 گرم
هیداروکربن | 7/2 گرم
کلسیم |11/1 میلی گرم
فسفر | 20 میلی گرم
آهن |0/8 میلی گرم
ویتامین آ | 5000 واحد
ویتامین ب 1 | 0/015 میلی گرم
ویتامین ب 2 | 0/025 میلی گرم
ویتامین ب 3 | 0/33 میلی گرم
ویتامین ث | 17/62 میلی گرم||
|
!خواص داروئی
برگ چغندر خواص درمانی بسیاری دارد :
#بعنوان ملین و رفع ((یبوست)) بکار می رود
#تقویت کننده ((کلیه)) است
#درمان کننده ((التهاب مجاری ادرار ))است
#بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
#چغندر مخلوط با آّ ب ((هویج)) دفع کننده سنگ ((کیسه صفرا)) نیز هست .
#شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده ((بدن)) و دافع سموم بدن است .
!طرز استفاده
برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی ((گاز)) در مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .
__مضرات :__مضرات خاصی گفته نشده است .