تاریخچه ی:
چغندر «داروئی»
!کلیات گیاه شناسی
V{maketoc}
{picture file=img/daneshnameh_up/choghondar.jpg}
__چغندر__ را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند .
چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق ((اروپا)) وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود .
چغند دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن شکت می شود .
چغندر خوب آن است که زیاد در خاک نمانده باشد و یا باصطلاح جوان باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می شود .چغند پیر معمولا گردنی باریک دارد و شیارهایی روی آن بوجود می آید .
!ترکیبات شیمیایی
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از ((مواد معدنی)) و ویتامین ها است .
در جدول زیر مقدر مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .
||انرژی |33 کالری
پروتئنی |1/2 گرم
چربی | 0/06 گرم
هیداروکربن | 7/2 گرم
کلسیم |11/1 میلی گرم
فسفر | 20 میلی گرم
آهن |0/8 میلی گرم
ویتامین آ | 5000 واحد
ویتامین ب 1 | 0/015 میلی گرم
ویتامین ب 2 | 0/025 میلی گرم
ویتامین ب 3 | 0/33 میلی گرم
ویتامین ث | 17/62 میلی گرم||
خواص داروئی:
برگ چغندر خواص درمانی بسیاری درد
1-بعنوان ملین و رفع ((یبوست)) بکار می رود
2-تقویت کننده کلیه است
3-درمان کننده ((التهاب مجاری ادرار ))است
4-بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
ّ چغندر مخلوط با آّ ب هویج دفع کننده سنگ ((کیسه صفرا)) نیز هست .
شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است .
!طرز استفاده
برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز در مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .