کلیات گیاه شناسی
چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند .
چغندر بطور بومی در ناحیه
مدیترانه و شرق
اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود .
چغند دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد که بمقداربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از
شکر آن کشت می شود .
چغندر خوب آن است که زیاد در
خاک نمانده باشد و یا باصطلاح جوان باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می شود .چغند پیر معمولا گردنی باریک دارد و شیارهایی روی آن بوجود می آید .
ترکیبات شیمیایی
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از
مواد معدنی و
ویتامین ها است .
در جدول زیر مقدار مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .
انرژی | 33 کالری
| پروتئنی | 1/2 گرم
| چربی | 0/06 گرم
| هیداروکربن | 7/2 گرم
| کلسیم | 11/1 میلی گرم
| فسفر | 20 میلی گرم
| آهن | 0/8 میلی گرم
| ویتامین آ | 5000 واحد
| ویتامین ب 1 | 0/015 میلی گرم
| ویتامین ب 2 | 0/025 میلی گرم
| ویتامین ب 3 | 0/33 میلی گرم
| ویتامین ث | 17/62 میلی گرم |
|
خواص داروئی
برگ چغندر خواص درمانی بسیاری درد
1-بعنوان ملین و رفع
یبوست بکار می رود
2-تقویت کننده
کلیه است
3-درمان کننده
التهاب مجاری ادرار است
4-بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
ّ چغندر مخلوط با آّ ب
هویج دفع کننده سنگ
کیسه صفرا نیز هست .
شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده
بدن و دافع سموم بدن است .
طرز استفاده
برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی
گاز در مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .