تاریخچه ی:
پیاز «داروئی»
!کلیات گیاه شناسی
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه ای شکل . ساقه پیاز تا ارتفاع یک ((متر)) هم می رسد که آنهم استوانه ای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا بنفش بصورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود . پیاز انواع مختلف درد مانند پیاز سفید ،پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش .پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی گفته می شود که منشاء آن از ((ایران)) و ((افغانستان)) بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است . پیاز از زمانهای ماقبل ((تاریخ)) وجود داشته است . مردم ((مصر)) و کلده از آن در غذاهایشان استفاده می کرده اند .مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بکار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می کرده اند.
!ترکیبات شیمیایی
پیاز دارای ترکیبات گوگردی ، ((قند)) ، ((کلسیم)) ، املاح ((سدیم)) و ((پتاسیم)) ، ((ید)) ، ((سیلیس)) ، ((آهن)) ، ((فسفر)) و ویتامینهای A.B.C می باشد . پیاز دارای ((اسانس)) مخصوصی می باشد که در اثر پختن از بین می رود . پیاز خام فعالیت معده را زیاد می کند و در نتیجه ترشح ((اسید کلریدریک)) را تشدید می کند . بنابراین کسانیکه ناراحتی ((معده)) دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند . اینگونه اشخص باید پیاز پخته مصرف کنند که ترشحات دشتکاه هاضمه را منظم کرده اشتها رازیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می کند .
__خواص داروئی:__ پیاز از نظر ((طب قدیم ایران)) گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است که در یک مقاله نمی توان گنجانید .
#پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند .
#برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان استفاده کرد . مقدار مصرف آن 10تا 15قطره است که باید در آّب حل کرده و مصرف نمود .
#برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود :100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف کنید و در یخچال قرار دهید .
#همانطور که گفته شد پیاز دارای ((انسولین)) گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنید .
#اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهدید ادرار را باز می کند .
#پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است .
#پیاز خام محرک ((قلب)) است .
#پیاز باکتری کش است .
#پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید . #پیاز ((سنگ کلیه)) را خرد می کند .
#پیاز پخته ملین است .
#برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید .
#برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید .
#ماسک پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می کشاند و رنگ صورت را درخشان می کند .
#پیاز چون گرم است برای کسانیکه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود .
#پیاز ((لثه)) ها را محکم می کند .
#پیاز کلسیم دارد ((دندان))ها و استخوانها را تقویت می کند و از نرمی استخوان جلوگیری می کند .
#پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، ((برنشیت)) ، ((گریپ)) و ((آسم)) می باشد .
#برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود .
#برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقدایر شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد کرد .
#برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با ((شکر)) شیرین کنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود .
#اگر ((پشه)) یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می شود .
#پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن استها مصرف می کنند .
#اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
#تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود .
#اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می کند .
#حتما شنیده اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مرکب نامرئی می نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست .
#در خاتمه برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و درآب آنرا پوست بکنید .
__مضرات : __مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .