منو
 کاربر Online
1013 کاربر online
تاریخچه ی: پنی‌سیلین

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-30Lines: 1-50
-__The Penicilline__ +::__The Penicilline__::
!دید کلی
*آیا شما می‌دانید پنی سیلین که این همه مورد استفاده عموم است چیست؟
*فرآوردهای مهم آن کدامند؟ و به چه صورتی هستند؟
-!دید کلی:
آیا شما می‌دانید پنی سیلین که این همه مورد اس
تفاده عموم است چیست؟ فرآوردهای مهم ن دامد؟ و به چه صورتی هستند؟
!پنی‌یلین خالص: />نی‌یلین خالص بصورت پودر کریستل سفید یا متمایل به زرد رنگ و بدن بو می‌باشد، بسیاری از پنی‌سیلین‌ها دارای طعم غیر مطبوع هستند که در تهیه فرآورده‌های خوراکی برای کدکان باید به نحوی صورت مطبوع در آید. تمام پنی‌سیلین‌های طبیعی قویا نورپلاریزه می‌باش.
عضی املاح کریستالی پنی‌سیلین‌ها رطوبت یر است و باید در ظر سر بسته نگاهداری شود. اغلب پنی‌سیلینها اسیدی بوده و لی بعضی آفوتر هستند. />لالت پنیسیلین به چه بستگی دارد؟ حلت پنی‌سیلین بستی به نوع آسیل زنجیر جانبی و همچنین به کاتیونی که طح پنی‌سیلین را تشیل می‌هد دارد.
!
اولین پنی‌یی تجاری:
اولین
پنی‌یلین تجاری به شکل پودری مرف و زرد مایل ه قهو‌ه‌ای رن و بقدری ناپایدار بود ک در یخل ناهداری می‌شد تا برای مدتی کوتاه قرت اثرش تا حدی محفو باند با پیشرفت متد خالص کردن کریستالهای سفی دست آمد که امروزه مورد مصرف می‌باشد.
پن
ی‌سیلین کیتالی باید ز رطوبت محفوظ باشد ولی املح شک آن برای سالها بدون یخچال محفوظ می‌ماند. تهیه تجارتی پنی‌سیلین‌ها مروزه عمدتا بستگی به انواع قارچهای مولد آن منند پنی‌سیلیوم نوباتوم و پنی‌سیلیوم کریزوژ نوم ارد. اخیرا تعداد زیادی از پنی‌سیلین‌ها نز شده است و تهیه تجاری پنی‌سیلین بحد یاد افزایش یافته و در مقابل افزایش تولید قیمت آن قوط کرد. />!ساختمان شیمیایی ملکول پنی‌سیلین:
ساختمان شیمیایی ملکول پنی‌سیلین شامل یک سیستم دو حلق
ه‌ای معروف به پتالاکتام تیارولیدین می‌باشد. حلقه پنج ضلعی تیازولیدین ا در سایر ترکیبات شیمیایی نیز می‌توان یافت وی حلقه هار ضلعی پتالاکتا منحصر بفرد است و مخصوص ساختمان پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌هاست وود این حلقه موجب تاخیر در کشف ساختمن پن‌سیلینها شد.
!متد اندازه‌گی
ری پنی‌سیلین:
متد
اندازه‌گیری در کسفورد انگلستان معین شد و واحد پنی‌سیلین ر واد کسفورد نمدند. یک واد آکسفودر عبارتست از کمترین مقدار پنی‌سیلین که بتواند رشد نوعی استافیلوکوک را در 50 سی‌سی محیط کشت، تحت شرایط معین متوقف کند. اکنون که پنی‌سیلین کیستالن خالص در دسترس است واحد فارماکویه ایالات متحده ( usp ) بکار می‌رود که عبارتست از قدرت اثر مربوط به 0/6 میکروگرم سدیم پنی‌سیلین «ژ‌» می‌باشد. این واحد وزی برای پنی‌سیلین‌های دیگر بر حسب گروه آسیل که ری زنیر جانبی است و نوع ملج (که روی اسید آزاد ایجاد می‌ردد) متغییر می‌باشد.
مهم
ترین عامل تجزیه پنی‌یلین ز نظر کلنینکی: />از نظر کلینینکی مهمترین عوامل تجزیه پنی‌سیلین‌ها اسید معدی و انزیمهای پنی سیلیناز می‌باشد. سید عده قویست و موجب هیدرولیز امید زنجیر جانبی و باز شدن حلقه لاکتوم یشود. ک ر نتجه قدرت اثر پنی‌سیلین از دست می‌رود. اصطلاح پنی سیلیناز حداقل به دو نوع آنزیم اطلاق می‌شود ، بتالاکتافاز و آسیلاز که موجب بی‌اثر شدن پنی‌سیلین‌ها می‌گردد. بتالاکتامازها موجب باز شدن حلقه لاکتام گشته و پنی‌سیلین را بی‌اثر ی‌کن. />!انواع پنی‌سیلین:
علت تجزیه پنی‌سیلین بوسیله اسید معدی آنزیم ، تحقیقات اخی
ر جهت توسعه و تهیه پنی‌سیلین‌های مقاوم در مقابل اسید و پنی‌سیلیناز متمرک گردید. />*پنی‌سیلین‌های طبیعی
*پنی‌سیلین‌
های مقاوم به اسید
نی‌سیلین‌های مقاوم به پنی‌سیلیناز
*پنی‌
سیلین‌هی وسیع الطیف
!فرآورده‌ها:
*تبد
یل پنی‌سیلین: برای درمان انواع زیادی از عفونتهای میکربی باقی مانده است.
*آمپی‌سیلین: برای عف
ونتهای حاد مجازی ادراری که بوسیله شرشیا کلی یا پرتس برای یس ایجاد می‌شود بکار می‌رود و داروی اشخابی هموفیلوس آنفلو آترا است.
آمپی‌سیلین از طریق خ
وراکی تجویز می‌شود و باید هر 6 ساعت تکرار شود چون که سریعا ز را کلیه صورت تغییر نیافته دفع مردد. طریق خوک آن ممکن است بصورت کپسول ی سسپانیو بکار رود.
*
آموکسی‌سیلین: وسعت اثر ضد یکروبی آن تقریبا مشبه آمپی‌‌سیلین است. صرف وراکی موکسی‌سیلین دارای زایای قابل توجهی نسبت به آمپی‌سیلین است. جذب گوارشی کاملتر و در نتیجه غلظت بیشتر دارد در خون و ارار. اسال کمر ، عد تداخ غذا روی جذب ای آتی‌بیوتیک.
آموکسی‌سیلین
از را خوراکی ، برای درمان عضی عفونتهای سیستمیک و ادراری ممکنت جاین مپی‌سیلین شود. و اواع فرآورده‌های دیگر نیز شناخته شده‌اند.
+!تاریچه
ا ن بیستم، داروا نسبتا ادکی وود داش. در ساهای اول رن یست، پوهشگران ر پشکی میدوار بودند که توند با کشف یا ست داروهای ید امل ((فونت)) را ر درون دن از ین رند، همانور که ماده ضد فونی کنده لیست باکتیها را در ار ا دن، ا بین می برد. اولین کف مهم در این زینه بوسیله زک اساتلنی، ((الکساند لمینک)) (1955 ـ 1881)، در سال 1928 م انجام گر. او روی یک باکری به نام اسافیلوکوکوس، تی می‌کرد. وی متوجه شد که یک ر ((کت میرو))، توس ا آلود شه است اکریایی که در ارا ارا رار داتند، ارا مرده‌اند.
 +فلمینگ این قارچ را که «پنیسلیوم نوتاتم» بود تشخیص داد. این قارچها حاوی ماده ضد باکتری بودند که او آنرا «پنی‌سیلین» نامید. اما مدتی طول کشید تا به کمک دانشمندان دیگر تفکیک عملی پنی‌سیلین، صورت گرفت. سرانجام در سال 1941 م، برای درمان عفونتها از پنی‌سیلین استفاده شد. از آن زمان به بعد، بسیاری از داروهای ((آنتی بیوتیک))، که باکتریها را از بین می‌بردند، یا باعث توقف رشد آنها می‌شدند، کشف شده است. استفاده از آنتی بیوتیکها، باعث کاهش بیماری باکتریایی شده است.
 +!پنی‌سیلین خالص
 +*پنی‌سیلین خالص بصورت پودر کریستالی سفید یا متمایل به زرد رنگ و بدون بو می‌باشد، بسیاری از پنی‌سیلین‌ها دارای طعم غیر مطبوع هستند که در تهیه فرآورده‌های خوراکی برای کودکان باید به نحوی بصورت مطبوع در آید. تمام پنی‌سیلین‌های طبیعی قویا ((نور قطبیده|نور پلاریزه)) می‌باشد.

 +*بعضی املاح کریستالی پنی‌سیلین‌ها ((مواد نم گیر|رطوبت گیر)) است و باید در ظرف سر بسته نگاهداری شود. اغلب پنی‌سیلینها اسیدی بوده ولی بعضی ((اکسید آمفوتر|آمفوتر)) هستند.

 +*حلالیت پنی‌سیلین به چه بستگی دارد؟ حلالیت پنی‌سیلین بستگی به نوع آسیل زنجیر جانبی و همچنین به کاتیونی که ملح پنی‌سیلین را تشکیل می‌دهد دارد.
 +!اولین پنی‌سیلین تجاری
 +اولین ((پنی‌سیلین تجاری)) به شکل پودری آمرف و زرد مایل به قهو‌ه‌ای رنگ و بقدری ناپایدار بود که در ((یخچال)) نگاهداری می‌شد تا برای مدتی کوتاه قدرت اثرش تا حدی محفوظ بماند با پیشرفت متد خالص کردن کریستالهای سفید بدست آمد که امروزه مورد مصرف می‌باشد.
 +پنی‌سیلین کریستالی باید از رطوبت محفوظ باشد ولی املاح خشک آن برای سالها بدون یخچال محفوظ می‌ماند. تهیه تجارتی پنی‌سیلین‌ها امروزه عمدتا بستگی به ((انواع قارچ|انواع قارچهای)) مولد آن مانند ((پنی‌سیلیوم نوباتوم)) و ((پنی‌سیلیوم کریزوژ نوم)) دارد. اخیرا تعداد زیادی از پنی‌سیلین‌ها سنتز شده است و تهیه تجاری پنی‌سیلین به حد زیادی افزایش یافته و در مقابل افزایش تولید قیمت آن سقوط کرد.
 +!ساختمان شیمیایی ملکول پنی‌سیلین
 +ساختمان شیمیایی ملکول پنی‌سیلین شامل یک سیستم دو حلقه‌ای معروف به ((پتالاکتام)) و ((تیارولیدین)) می‌باشد. حلقه پنج ضلعی ((تیازولیدین)) را در سایر ترکیبات شیمیایی نیز می‌توان یافت ولی حلقه چهار ضلعی پتالاکتام منحصر بفرد است و مخصوص ساختمان پنی‌سیلین‌ها و سفالوسپورین‌هاست وجود این حلقه موجب تاخیر در کشف ساختمان پنی‌سیلین‌ها شد.
 +!یکای اندازه‌گیری پنی‌سیلین
 +یکای اندازه‌ گیری در آکسفورد انگلستان معین شد و واحد پنی‌سیلین را ((واحد آکسفورد)) نامیدند. یک واحد آکسفورد عبارتست از کمترین مقدار پنی‌سیلین که بتواند رشد نوعی ((استافیلوکوک)) را در 50 سی‌سی محیط کشت، تحت شرایط معین متوقف کند. اکنون که پنی‌سیلین کریستالن خالص در دسترس است واحد فارماکویه ایالات متحده ( usp ) بکار می‌رود که عبارتست از قدرت اثر مربوط به 0.6 میکروگرم ((ساختمان شیمیایی پنی‌سیلین|سدیم پنی‌سیلین "ژ‌")) می‌باشد. این واحد وزنی برای پنی‌سیلین‌های دیگر بر حسب ((گرده آسیل)) که روی زنجیر جانبی است و نوعی از آن که روی اسید آزاد ایجاد می‌گردد، متغییر می‌باشد.
 +!مهمترین عامل تجزیه پنی‌سیلین از نظر کلینینکی
 +از نظر کلینینکی مهمترین عوامل تجزیه پنی‌سیلین‌ها ، ((اسید معده)) و ((آنزیم پنی سیلیناز|آنزیمهای پنی سیلیناز)) می‌باشد. اسید معده قویست و موجب ((هیدرولیز)) امید زنجیر جانبی و باز شدن حلقه ((لاکتوم)) می‌شود. که در نتیجه قدرت اثر پنی‌سیلین از دست می‌رود. اصطلاح پنی‌سیلین از حداقل به دو نوع ((آنزیم)) اطلاق می‌شود ، ((بتالاکتاماز)) و ((آسیلاز)) که موجب بی‌اثر شدن پنی‌سیلین‌ها می‌گردد. بتالاکتامازها موجب باز شدن حلقه لاکتام گشته و پنی‌سیلین را بی‌اثر می‌کند.
 +!انواع پنی‌سیلین
 +علت تجزیه پنی‌سیلین بوسیله اسید معده و ((آنزیم)) ، تحقیقات اخیر جهت توسعه و تهیه پنی‌سیلین‌های مقاوم در مقابل اسید و پنی‌سیلیناز متمرکز گردید.
 +*((پنی‌سیلین طبیعی|پنی‌سیلین‌های طبیعی))
 +*((پنی‌سیلین مقاوم به اسید|پنی‌سیلین‌های مقاوم به اسید))
 +*((پنی‌سیلین مقاوم به پنی‌سیلیناز|پنی‌سیلین‌های مقاوم به پنی‌سیلیناز))
 +*((پنی‌سیلین‌های وسیع الطیف))
 +!فرآورده‌ها
 +*__((بنزیل پنی‌سیلین)):__ برای درمان انواع زیادی از عفونتهای میکربی باقیمانده است.

 +*__((آمپی‌سیلین)):__ برای عفونتهای حاد مجازی ادراری که بوسیله اشریسشیاکلی یا ((پرتئوس)) برای لیس ایجاد می‌شود بکار می‌رود و داروی اشخابی هموفیلوس ((بیماری آنفلوانزا|آنفلوانرا است.

آمپی‌سیلین از طریق خوراکی تجویز می‌شود و باید هر 6 ساعت تکرار شود چون که سریعا از راه ««کلیه)) بصورت تغییر نیافته دفع می‌گردد. طریق خوراکی آن ممکن است بصورت ((کپسول آمپی‌‌سیلین|کپسول)) یا ((آمپی‌‌سیلین سوسپانسیون)) بکار رود.

 +*__((آموکسی‌سیلین)):__ وسعت اثر ضد میکروبی آن تقریبا مشابه آمپی‌‌سیلین است. مصرف خوراکی آموکسی‌سیلین دارای مزایای قابل توجهی نسبت به آمپی‌سیلین است. جذب گوارشی کاملتر و در نتیجه غلظت بیشتر دارد در ((خون)) و ((ادرار)) ، ((اسهال)) کمتر ، عدم تداخل غذا روی جذب این ((آنتی‌بیوتیک)).

آموکسی‌سیلین از راه خوراکی ، برای درمان بعضی عفونتهای سیستمیک و ادراری ممکن است جایگزین آمپی‌سیلین شود. و انواع فرآورده‌های دیگر نیز شناخته شده‌اند.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 +*((آمپول پنی سیلین))
 +*((آمپی‌سیلین))
 +*((آمپی‌‌سیلین سوسپانسیون))
 +*((آموکسی‌سیلین))
 +*((آنتی بیوتیک|آنتی‌بیوتیک))
 +*((اکسید آمفوتر))
 +*((بنزیل پنی‌سیلین))
 +*((پنی‌سیلین تجاری))
 +*((پنی‌سیلین طبیعی))
 +*((پنی‌سیلین مقاوم به اسید))
 +*((پنی‌سیلین مقاوم به پنی‌سیلیناز))
 +*((پنی‌سیلیوم نوباتوم))
 +*((درمان با پنی‌سیلین))
 +*((ساختمان پنی‌سیلین))
 +*((کپسول آمپی‌‌سیلین))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 30 بهمن 1385 [09:55 ]   7   سبحانی      جاری 
 سه شنبه 23 اسفند 1384 [06:02 ]   6   سبحانی      v  c  d  s 
 سه شنبه 23 اسفند 1384 [05:59 ]   5   سبحانی      v  c  d  s 
 سه شنبه 26 آبان 1383 [04:49 ]   4   حسین خادم      v  c  d  s 
 چهارشنبه 20 آبان 1383 [14:43 ]   3   حسین خادم      v  c  d  s 
 چهارشنبه 20 آبان 1383 [14:33 ]   2   حسین خادم      v  c  d  s 
 شنبه 16 آبان 1383 [08:18 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..