منو
 کاربر Online
512 کاربر online
تاریخچه ی: پلیمر اسفنجی

!نگاه کلی
اسفنجها مواد متخلخلی هستند که حبابهای ((گاز)) در حفره‌های آنها حبس شده است. اسفنجها انواع گوناگونی دارند و با توجه به نرمی یا سختی کاربرهای مختلفی دارند. از اسفنجهای نرم در تهیه ((بالش)) و ((تشک)) و … استفاده می‌شود و اسفنجهای سخت و با چگالی گوناگون مصارف گوناگونی در تهیه وسایل خانگی و صنعتی دارند. امروزه گونه‌های زیادی از اسفنجها شناخته شده و تولید و مصرف می‌شوند. ((اسفنج پلی اورتان|پلی اورتانها)) و ((اسفنج پلی استایرن|پلی استایرن)) از عمده ترین و پرمصرف ترین اسفنجها می‌باشند.
!((انواع اسفنج))
اسفنجها با توجه به ساختار سلولی به دو گونه نرم و سخت تقسیم می‌شوند. اسفنجهای سخت ، سیستمهای بسته سلولی و متخلخل هستند و اسفنجهای نرم سیستمهای باز می‌‌باشند. برای اینکه اسفنجی انعطاف‌پذیر باشد باید دارای سلولهای باز باشد تا هنگام فشردگی هوای داخل آنها خارج شود.
!تشکیل اسفنج
رزینهای پلاستیکی را می‌توان با روشهای زیر به صورت اسفنج در آورد:


*فرآورده‌های جنبی گازی‌ ، که طی ((پلیمریزاسیون|واکنش پلیمریزاسیون)) تشکیل می‌شوند.
*((تبخیر)) یک مایع که دارای ((نقطه جوش)) پایین باشد.
*((واکنش شیمیایی)) یک عامل پف کننده ثانوی که بوسیله حرارت فعال می‌شود.
!رسانایی گرمایی اسفنجها
((رسانایی گرمایی)) در اسفنجهای با ((چگالی)) کم ، اندکی بیشتر از رسانایی گاز حبس شده در سلولهای آنهاست. هرچه ((جرم مولکولی|وزن مولکولی)) گاز بیشتر باشد، رسانایی گرمایی کمتر می‌گردد. گازهایی که رسانایی گرمایی کمتری دارند در تهیه اسفنجهای نارسانا به کار می‌روند. ممکن است در اثر مرور زمان گاز اسفنج از آن خارج شده و گازهای دیگر مثل هوا یا ((بخار آب)) در آن وارد شود. فرئونها (((گاز فلوئوروکربن|گازهای فلوئوروکربن))) معمولا در سلولهای پلی اورتان ماندگارترند، اما هوا و آب هم ممکن است وارد سلولها شوند و رسانایی گرمایی اسفنج را حدود 20 تا 40 درصد افزایش دهند.



::جدول : برخی گازهای مورد استفاده در تهیه اسفنجها::










































































__((گاز))__ __((فرمول شیمیایی))__ __((جرم مولکولی))__ __((نقطه جوش))__ __((رسانایی گرمایی)) در {TEX()} {10^{-4}\frac{cal.cm}{CM_2\circC.sec} 26 \circC} {TEX} __
((هیدروژن))
{TEX()} {H_2} {TEX} 2 - 253 4.28
((نیتروژن)) {TEX()} {N_2} {TEX} 28 -196 0.62
((اکسیژن)) {TEX()} {O_2} {TEX} 32 -183 0.62
((بخار آب)) {TEX()} {H_2O} {TEX} 18 100 0.43
((دی‌اکسید کربن)) {TEX()} {CO_2} {TEX} 44 -78 0.40
((پنتان)) {TEX()} {C_5H_12} {TEX} 72 36 0.34
((گاز فلوئوروکربن|فلوئوروکربن12)) {TEX()} {CCL_2F_2} {TEX} 121 -30 0.23
((گاز فلوئوروکربن|فلوئوروکربن11)) {TEX()} {CCL_3F} {TEX} 127 24 0.18

!نمونه اسفنجهای کاربردی



::جدول نمونه‌ای از اسفنجهایی که امروزه به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند::










































































































__اسفنج__ __نوع__ __سلول__ گستره چگالی {TEX()} {\frac{kg}{m_2}} {TEX} حداکثر دمای کار بر درجه سانتیگراد
__گرما سختها__
پلی اورتان سخت بسته 24 – 640 + 93 – 121
پلی اورتان انعطاف پذیر باز 14.5 – 320 66 – 93
پلی ایزو سیانورات سخت بسته 24 – 320 + 149+
فنولی سخت باز یا بسته 5.1 – 352 149+
اوره فرمالدئید نیمه سخت کمی بسته 13 – 19 49
پلی آمید سخت باز یا بسته 32 – 640 260
__گرمانرم__
پلی استیرن سخت بسته 16 – 160 79
((پلی اتیلن)) نیمه سخت بسته 21 – 800 82
((پلی وینیل کلرید)) سخت بسته 32 – 64 93
((پلی وینیل کلرید)) انعطاف پذیر باز یا بسته 46 – 960 62 – 107
((نایلون)) سخت بسته 640 – 960 149

*__اسفنجهای گرماسخت :__ پلیمرهایی که در اثر گرما به پلیمرهای غیر قابل ((ذوب)) و انحلال ناپذیر تبدیل می‌شوند.


*__اسفنجها گرمانرم :__ پلیمرهایی که در اثر گرما می توانند ذوب یا نرم شوند.
!مباحث مرتبط با عنوان
*((اسفنج پلی اورتان))
*((اسفنج پلی استایرن))
*((انواع اسفنج))
*((پلی اتیلن))
*((پلیمریزاسیون))
*((چگالی))
*((رسانایی گرمایی))
*((گاز فلوئوروکربن))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 22 اسفند 1384 [20:45 ]   5   فیروزه نجفی      جاری 
 دوشنبه 22 اسفند 1384 [20:43 ]   4   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 دوشنبه 22 اسفند 1384 [20:36 ]   3   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 15 بهمن 1383 [14:46 ]   2   حسین خادم      v  c  d  s 
 پنج شنبه 15 بهمن 1383 [14:26 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..