منو
 کاربر Online
1574 کاربر online
تاریخچه ی: ویتامین c









{picture file=img/daneshnameh_up/8/85//Vitaminc1.jpg}

{picture file=img/daneshnameh_up/4/4f//Vitaminc2.jpg}

کشف ویتامین C ((داستان)) جالبی دارد . در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا می شدند و بعداً ((اسکروی)) * نام گرفت ، مقدار زیادی ((لیمو)) در کشتی خود حمل می کردند . برای همین به آنها" ملوان لیمویی" می گفتند. اسکروی بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمین های دور پس از مدت طولانی که بر روی آب سفر می کردند به آن مبتلا می شدند و بسیاری از آنها در اثر این بیماری می مردند. اسکروی کمبود طولانی مدت ویتامین C است.

این مطلب انگیزه ای شد برای جستجوی عامل درمان اسکروی در ((پرتقال)) ، که منجربه کشف ویتامینC در سال 1928 شد و ((اسید اسکوربیک)) ** نام گرفت. انسان و بعضی حیوانات فاقد ((آنزیم)) لازم برای تولید ویتامین C در ((بدن)) هستند از اینرو نیازمند دریافت آن از طریق غذا می باشند. ویتامینC از نظر غذایی بسیار حساس است و به راحتی در اثر حرارت و تاثیر مواد قلیایی از دست می رود . حرارت پخت نیزموجب کاهش این ویتامین در سبزیجات می شود .

شما از ویتامین C زیاد شنیده اید و از تأثیر آن بر سرماخوردگی آگاهید ، دلیل این همه فوائد ویتامین C در بدن چیست؟ این ویتامین چه اعمال دیگری در بدن انجام می دهد؟ویتامین C در واکنشهای شیمیایی ((بدن)) به عنوان یک حمل کننده ((الکترون)) عمل می کند ، این ویتامین مهمترین ((آنتی اکسیدان))*** محلول در آب است . آنتی اکسیدان به موادی گفته می شود که با حرکت در خون ، مواد شیمیایی را که به بافتها لطمه می رسانند را خنثی می کنند. به این دلیل است که ویتامینC در جلوگیری از بروز یا بهبود بسیاری از بیماری های مزمن دوران کهنسالی مؤثر است .

این ویتامین نقش زیادی در بدن ایفا می کند• ویتامین C ، در سلامت ((پوست)) و لایه های محافظتی ((بدن)) مؤثر است. پوست ((انسان)) را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود ؛ به همین دلیل است که به مخلوط یک قاشق ((آب)) لیموی تازه و یک قاشق ((عسل)) در یک لیوان آب سرد که صبحگاه خورده شود، اکسیر جوانی گویند. ویتامینC موجب حفظ پوست در برابر اشعه ((ماوراء بنفش)) ((خورشید)) می شود از اینرو کسانی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند بهتر است برای حفاظت از پوستشان ویتامینC بیشتری مصرف کنند .

با کمبود مصرف ویتامین C پوست خشک می شود و در زیر آن ، خون مردگی هایی به صورت دانه دانه مشاهده می شود . لثه زخم شده و ((دهان)) خشک می شود ، در واقع یکی از بارزترین علائم کمبود ویتامین C این است که اگر بازو یا ران فرد را لمس کنید پوست او دانه دانه و بر جسته احساس می شود .

ویتامین C ، موجب افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها می شود ، به فعالیت مناسب ((هورمون))ی بدن کمک می کند . یکی از نکاتی که در مورد این ویتامین قابل ذکر می باشد ، این است که طی تحقیقاتی که آخرین آنها در سال 92 صورت گرفت مصرف ویتامین Cاز بروز ((سرما خوردگی)) جلوگیری نمی کند بلکه به تخفیف عوارض آن کمک می نماید از اینرو توصیه می شود درطول مدت سرماخوردگی ، مواد غنی ازویتامین C به وفور مصرف شود. از تأثیرات دیگر این ویتامین ، افزایش جذب ((آهن)) موجود در ((غذا)) است ؛ از اینرو توصیه می شود ، به عنوان پیش غذا سالادهای حاوی سبزیجات خورده شود تا ویتامین C موجود درآن جذب ((آهن)) غذا را افزایش دهد .






{picture file=img/daneshnameh_up/a/aa//Vitaminc3.jpg}


کسانی که مبتلا به کم خونی هستند و رژیم غنی از آهن و ((اسید فولیک)) دارند، مصرف ویتامین C به استفاده بیشتر بدن آنها از آهن خورده شده کمک خواهد کرد .عوارض کمبود ویتامین C ، زمانی ظاهر می شود که بیش از یکماه ویتامین بسیار کم دریافت شود ؛ دراین زمان بیماری اسکروی با عوارضی که گفته شد ظاهر شده و در اثر عدم درمان منجر به مرگ فرد می شود . کمبود این ویتامین حتی در نوزادان هم دیده می شود ، کودکانی که از ((شیر مادر)) تغذیه نمی کنند و این ویتامین را از منابع دیگر نیز دریافت نمی کنند ، ((لثه)) های زخمی و خون آلود دارند که علامت کمبود ویتامین است .میزان ویتامین مورد نیاز بدن در یک فرد بالغ روزانهmg 600 است که در بارداری و شیر دهی نیاز بدن به آن افزایش می یابد.منابع غذایی ویتامینC کدامها هستند؟ویتامین C ، هم در بافتهای گیاهی و هم دربعضی محصولات حیوانی موجود است .



غنی ترین منابعC ، میوه ها و سبزی ها هستند ، آب مرکبات نیز دارای میزان زیادی ویتامین C است. 74























هر کیوی

74 میلی گرم vit c دارد

هر فلفل سبز

341 میلی گرم vit c دارد

هر پرتقال

74 میلی گرم vit c دارد

یک برش بزرگ طالبی

68 میلی گرم vit c دارد

یک لیوان آب پرتقال تازه

124 میلی گرم vit c دارد



((توت فرنگی)) ، ((کلم)) بروکلی ، ((گریپ فروت)) ، ((گوجه فرنگی)) ، ((انبه)) ، ((لیمو)) ، ((گل کلم))، ((سیب زمینی)) ، ((هندوانه)) ، ((اسفناج)) ، ((کلم)) ، ((نارنگی)) و دیگر میوه ها و سبزی ها ، منابع گیاهی دارای ویتامین C و جگر ، منبع حیوانی دارای ویتامین Cاست.سیگاری ها و زنانی که از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده می کنند نیاز بهویتامین c بیشتری دارند.افرادی که بیش از نیازشان ویتامین c دریافت می کنند بدنشان به میزان زیاد vit C وابسته شده و با دریافت در حد استاندارد مبتلا به کمبود می شوند .

مصرف مکمل ویتامین c نباید خود سرانه باشد خصوصاً در افرادی که مبتلا به دیابت هستند ، چرا که ((کلیه)) آنها سنگ ساز است ؛ همچنین افرادی که به آنها رژیم غذایی کم نمک توصیه شده با مشورت پزشک ویتامین c تکمیلی دریافت کنند ، زنان باردار و شیرده نیز باید با توصیه پزشک ویتامین c دریافت کنند.

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 21 دی 1384 [19:44 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [17:00 ]   5   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [16:42 ]   4   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [18:31 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 11 آبان 1383 [06:16 ]   2   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 دوشنبه 27 مهر 1383 [03:14 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..