+ | ||__~~green:اسید آسکوربیک~~__ ، یک ویتامین محلول در آب است که برای تولید کلاژن در بدن مورد نیاز است. همچنین در جذب آهن از منابع گیاهی کمک میکند. کمبود شدید ویتامین C منجر به __~~green:بیماری آسکوربوت~~__ میشود. خونریزی لثهها ، التیام نیافتن زخمها و صدمه به استخوانها و دیگر بافتهای بدن از علایم این بیماری است.||
dir align = left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture=Vitaminc1.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/9/94/orange.JPG} |
| | | |
| | | |
| + | | |
| + | !مقدمه |
| + | ویتامینها ترکیبات آلی غیر از ((کربوهیدراتها|قندها)) ، ((چربی|لیپیدها)) و ((پروتئین|پروتئینها)) هستند که در طبیعت توسط ((تک یاختهها و انواع آن|تک یاختهها)) ، ((سلول گیاهی|سلولهای گیاهی)) و پارهای از جانداران تکامل یافته ساخته میشوند. چون سلولهای بدن انسان قادر به ساختن ویتامینها نیستند نیاز بدن به ویتامین باید از محیط زیست مرتبا و به مقادیر لازم توسط مواد غذایی تامین شود.
با اینکه ویتامینها نقش سازنده و تولید کننده انرژی را ندارند اهمیت آنها در انجام پدیدههای حیاتی به اندازهای است که فقدان یا کمبود هر یک از آنها موجب پیدایش اختلالات شدید در یک عضویا تمام بدن میگردد. ویتامینها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربی تقسیم میشوند. ویتامین C در گروه ویتامینهای محلول در آب قرار دارد. |
| + | !تاریخچه |
| + | کشف ویتامین C یا اسید آسکوربیک جالب است. در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا میشدند، مقدار زیادی ((لیمو ترش)) در کشتی خود حمل میکردند . برای همین به آنها ملوان لیمویی میگفتند. آسکوربوت بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمینهای دور پس از مدت طولانی که بر روی آب سفر میکردند به آن مبتلا میشدند و بسیاری از آنها در اثر این بیماری میمردند. آسکوربوت کمبود طولانی مدت ویتامین C است. این مطلب انگیزهای شد برای جستجوی عامل درمان آسکوربوت در ((پرتقال)) ، که منجربه کشف ویتامین C در سال 1928 شد و اسید آسکوربیک نام گرفت. |
| + |
|
| + |
| | | |
| | | | | |
- | {picture=Vitaminc2.jpg} |
+ |
{img src=img/daneshnameh_up/a/ac/accorbicacid4.JPG} |
| | | |
| | | |
- | | | |
- | کشف __ویتامین C__یا __اسید اسکوربیک__ جالبی دارد . در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا می شدند و بعداً ((اسکروی)) * نام گرفت ، مقدار زیادی ((لیمو ترش|لیمو)) در کشتی خود حمل می کردند . برای همین به آنها" ملوان لیمویی" می گفتند. اسکروی بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمین های دور پس از مدت طولانی که بر روی آب سفر می کردند به آن مبتلا می شدند و بسیاری از آنها در اثر این بیماری می مردند. اسکروی کمبود طولانی مدت ویتامین C است. | |
- | این مطلب انگیزه ای شد برای جستجوی عامل درمان اسکروی در ((پرتقال)) ، که منجربه کشف ویتامینC در سال 1928 شد و ((اسید اسکوربیک)) ** نام گرفت. انسان و بعضی حیوانات فاقد ((آنزیم)) لازم برای تولید ویتامین C در ((بدن)) هستند از اینرو نیازمند دریافت آن از طریق غذا می باشند. ویتامینC از نظر غذایی بسیار حساس است و به راحتی در اثر حرارت و تاثیر مواد قلیایی از دست می رود . حرارت پخت نیزموجب کاهش این ویتامین در سبزیجات می شود . | |
- | شما از ویتامین C زیاد شنیده اید و از تأثیر آن بر سرماخوردگی آگاهید ، دلیل این همه فوائد ویتامین C در بدن چیست؟ این ویتامین چه اعمال دیگری در بدن انجام می دهد؟ویتامین C در واکنشهای شیمیایی ((بدن)) به عنوان یک حمل کننده ((الکترون)) عمل می کند ، این ویتامین مهمترین ((آنتی اکسیدان))*** محلول در آب است . آنتی اکسیدان به موادی گفته می شود که با حرکت در خون ، مواد شیمیایی را که به بافتها لطمه می رسانند را خنثی می کنند. به این دلیل است که ویتامینC در جلوگیری از بروز یا بهبود بسیاری از بیماری های مزمن دوران کهنسالی مؤثر است . | |
- | این ویتامین نقش زیادی در بدن ایفا می کند• ویتامین C ، در سلامت ((پوست)) و لایه های محافظتی ((بدن)) مؤثر است. پوست ((انسان)) را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود ؛ به همین دلیل است که به مخلوط یک قاشق ((آب)) لیموی تازه و یک قاشق ((عسل)) در یک لیوان آب سرد که صبحگاه خورده شود، اکسیر جوانی گویند. ویتامینC موجب حفظ پوست در برابر اشعه ((ماوراء بنفش)) ((خورشید)) می شود از اینرو کسانی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند بهتر است برای حفاظت از پوستشان ویتامینC بیشتری مصرف کنند . | |
- | با کمبود مصرف ویتامین C پوست خشک می شود و در زیر آن ، خون مردگی هایی به صورت دانه دانه مشاهده می شود . لثه زخم شده و ((دهان)) خشک می شود ، در واقع یکی از بارزترین علائم کمبود ویتامین C این است که اگر بازو یا ران فرد را لمس کنید پوست او دانه دانه و بر جسته احساس می شود . | |
- | ویتامین C ، موجب افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها می شود ، به فعالیت مناسب ((هورمون))ی بدن کمک می کند . یکی از نکاتی که در مورد این ویتامین قابل ذکر می باشد ، این است که طی تحقیقاتی که آخرین آنها در سال 92 صورت گرفت مصرف ویتامین Cاز بروز ((سرما خوردگی)) جلوگیری نمی کند بلکه به تخفیف عوارض آن کمک می نماید از اینرو توصیه می شود درطول مدت سرماخوردگی ، مواد غنی ازویتامین C به وفور مصرف شود. از تأثیرات دیگر این ویتامین ، افزایش جذب ((آهن)) موجود در ((غذا)) است ؛ از اینرو توصیه می شود ، به عنوان پیش غذا سالادهای حاوی سبزیجات خورده شود تا ویتامین C موجود درآن جذب ((آهن)) غذا را افزایش دهد . | |
- | |
| | | |
| | | | | |
- | {picture=Vitaminc3.jpg} |
+ | <center> all> __ساختمان شیمیایی__ mall> center> |
| | | |
| | | |
| |
| | |